Bruidsfotograaf Zwolle – Trouwreportage Erwin en Marloes

Bruidsfotograaf Zwolle – Trouwreportage Erwin en Marloes

Bruidsfotograaf Zwolle – Trouwreportage Erwin en Marloes. Trouwen in corona tijd, gelukkig kan het weer en ondanks dat er veel bruiloften dit jaar niet door gingen of werden uitgesteld, besloten Erwin en Marloes dat zij zich niet gingen laten tegenhouden om hun mooiste dag te vieren op de oorspronkelijk geplande datum. Het werd een prachtige dag, met een aantal aanpassingen, maar vol liefde en geluk. En daar gaat het natuurlijk om!

Voorbereidingen
’s Ochtends komen we beide op een andere locatie aan. Ester legt de voorbereidingen bij Erwin vast, en Miranda komt bij Marloes aan. Waar de aanstaande bruid haar zenuwen onder bedwang probeert te houden terwijl Ilse van BeBlushed haar make-up doet. Gezonde spanning waardoor ze ook bijna niet geslapen had de nacht ervoor vertelde ze met een lach op haar gezicht. Die lach werd alleen maar groter toen niet veel later haar ouders langs kwamen om bij de voorbereidingen van hun dochter op de grote dag aanwezig te zijn.

Ondertussen was alles bij Erwin thuis ontspannen. Zijn dag begon bij zijn ouderlijk huis in Ruinerwold. Door zijn moeder werd een kop koffie gezet en ondertussen werden de accessoires die Erwin klaargelegd had vastgelegd. Terwijl de chauffeur en zijn vader beneden gezellig aan het praten waren, ging Erwin samen met zijn moeder naar boven om zich klaar te maken.  

Verrassing en ontmoeting
Vanwege corona konden er bepaalde niet, maar Erwin en Marloes hadden mooie manieren bedacht om hiermee om te gaan. Omdat de vader van Marloes haar tijdens de ceremonie niet weg zou kunnen geven had hij haar al eerder een armbandje gegeven. Zo had ze toch haar vader om haar arm. Een heel mooi gebaar. En Erwin en Marloes hadden zelf ook iets moois voor haar vader en zijn moeder bedacht. Als verrassing gaf Marloes haar vader op de ochtend van de bruiloft het doosje van de ringen, met de vraag of hij die ring wilde brengen tijdens de ceremonie. Erwin vroeg hetzelfde aan zijn moeder. Een mooi moment!

Nadat ook het haar van Marloes gedaan was, de details van de jurk en sieraden vastgelegd waren en Marloes helemaal klaar was, werd ook al aangekondigd dat Erwin onderweg was. De lach op het gezicht van Marloes werd nog groter en ze stond al vroeg in de gang te wachten tot haar Erwin zou aanbellen. Een mooie ontmoeting volgde, waarna ze door liepen naar de achtertuin waar de ouders stonden te wachten. Het ontmoetingsmoment wilden ze echt voor zichzelf houden. En de ouders dus daarna pas samen ‘ontmoeten’.

 

Fotoreportage in Havelte
Na de ontmoeting stapten Erwin en Marloes in hun trouwauto met chauffeur om foto’s te gaan maken in Havelte. De hele week had het geregend en gestormd, maar deze dag was zoals het moest zijn, droog met af en toe een zonnetje en soms in een verte een donkere wolk. De heide stond prachtig in bloei en Erwin en Marloes, die hun voorliefde voor deze locatie duidelijk hadden geuit, waren zichtbaar opgelucht dat we hier de trouwfoto’s konden maken. Toen wij de mooiste plekjes opzochten om de foto’s te maken, kreeg de trouwauto ook veel bekijks. Erwin en Marloes hadden ondertussen alleen nog maar oog voor elkaar. Zoveel liefde is zo mooi om vast te mogen leggen! ‘Sun is shining and so are you’ had Erwin als verrassing in zijn pak laten zetten. Een zin uit hun liedje. En een tekst die gedurende de dag nog vaker terug zou komen.

Trouwceremonie bij de Agnietenberg in Zwolle
De trouwceremonie zou plaats gaan vinden bij de Agnietenberg in Zwolle. Een prachtige locatie waar zowel buiten als binnen getrouwd kan worden. De wens om buiten te trouwen was losgelaten omdat de weerberichten toch wat regen lieten zien, maar ook binnen was een sfeervolle setting gemaakt. De gasten stonden op het grasveld achter de locatie te wachten op de aankomst van het bruidspaar. Na aankomst liep iedereen naar de ceremonie zaal waar de opstelling zo was gemaakt dat alle huishouders anderhalve meter uit elkaar konden zitten. Hierdoor konden wij niet echt rondlopen, maar doordat we allebei een plekje konden vinden om te fotograferen kregen we toch genoeg variatie en afwisseling in de foto’s die wij zo graag willen. Een prachtige ceremonie volgde. Met een lach en zo nu en dan wat emoties en een klein traantje. Allemaal prachtig begeleid door live muziek van MusicaRosa. Na het jawoord en een lange zoen volgde het moment dat Marloes haar vader en Erwin zijn moeder de ringen – afzonderlijk van elkaar – kwamen brengen. Een mooi en persoonlijk moment. Toen het tijd was om te applaudisseren voor de bruidspaar deed het neefje van het stel heel enthousiast mee. En dankzij hem werden Erwin en Marloes niet 1 keer, maar een stuk of 4 keer vol enthousiasme gefeliciteerd met hun huwelijk. Heerlijk!

 

Duo sabreren, taart en toosten
Na de ceremonie was het tijd om de groepsfoto te maken. Nog wel een dingetje in coronatijd, want de anderhalve meter tussen huishoudens moest wel aangehouden worden. Het originele idee was om een hart te vormen van de gasten en dan gezamenlijk hartvormige ballonnen los te laten. Dit zou dan meteen het felicitatiemoment zijn. Omdat ‘gewoon feliciteren’ er nu natuurlijk even niet in zit. Maar omdat het, ondanks een vooraf geregeld trapje, niet mogelijk was echt hoog te staan voor ons als fotograaf om de hartvorm met al die ruimte ertussen mooi in beeld te brengen, werd de hartvorm losgelaten en konden we alsnog de groepsfoto maken waarbij de ballonnen los gelaten werden. Daarna kwam nog een bijzonder moment. Erwin en Marloes gingen duo sabreren. Dat dit moeilijker is dan je misschien op voorhand zou denken bleek wel. Want het duurde echt wel even voordat beide flessen open waren. Wat heerlijke vrolijke momenten opleverde. Eén van de sabels behoorde bij de functie van de vader van Marloes tijdens zijn diensttijd bij het Korps Mariniers. Dat maakte het extra bijzonder en persoonlijk. Na het toosten op het bruidspaar en het aansnijden van de taart was er ruim de tijd voor de borrel op het terras. Ondertussen was de prachtige live muziek van MusicaRosa op het terras te horen.

Cadeautafel en diner
Er was een mooie cadeautafel ingericht met mooie foto’s van het stel, natuurlijk de cadeautjes en als eye catcher een mooie wereldbol. Erwin en Marloes houden van reizen en naast de wereldbol stond dan ook een kaartje met de tekst ‘Schrijf jouw tips voor een huwelijksreis en stedentrip op de wereldbol’. Heel origineel en wederom heel persoonlijk. Na de borrel volgde nog een diner en was het voor ons tijd om naar huis te gaan. Lieve Erwin en Marloes, wat hebben we genoten van jullie prachtige dag! Geniet van de foto’s en natuurlijk van elkaar. We wensen jullie heel veel liefde en geluk!

 

Referentie bruidspaar:

“In onze zoektocht naar een bruidsfotograaf sprak de frisse en natuurlijke stijl van Essenza ons direct aan. We konden al snel een afspraak maken met Ester en Miranda om onze wensen door te nemen. In de voorbereiding op onze grote dag hebben ze heel goed meegedacht over hoe onze trouwdag zo mooi en compleet mogelijk vastgelegd kon worden.

De dag zelf verliep dan ook heel ontspannen. We hebben haast niet gemerkt dat er 2 fotografen aanwezig waren. Ester en Miranda gaan heel onopvallend te werk en weten de bijzondere blikken en speciale momenten heel mooi vast te leggen. Wij vonden het een grote toegevoegde waarde hebben dat beide dames foto’s maken. Het ontmoetingsmoment vonden wij erg belangrijk en de eerste blik van zowel de bruid als bruidegom is vastgelegd. Heel waardevol! Ook tijdens de fotoshoot en ceremonie zijn hierdoor foto’s gemaakt vanuit verschillende perspectieven, wat hele mooie en verrassende foto’s heeft opgeleverd. We zijn dan ook ontzettend blij met het eindresultaat.

Ester en Miranda hebben ook het fotoalbum voor ons samengesteld en ook dit is prachtig geworden. Met het album onderscheiden Ester en Miranda zich in onze ogen echt van veel andere fotografen. De foto’s zijn natuurlijk al prachtig, maar ook qua ontwerp, kleurgebruik en materiaal is het album echt van topkwaliteit. Het album is voor ons een hele waardevolle tastbare herinnering aan onze trouwdag geworden.”

Erwin & Marloes

 

Deze trouwreportage is mogelijk gemaakt door:

Locatie ceremonie: De Agnietenberg in Zwolle
Trouwambtenaar: Rob de Jong, Gemeente Zwolle
Trouwjurk: Mariages Bruidsmode (Hoogeveen)
Trouwpak: Suits and Ties (Hardenberg)
Ringen: Juwelier De Slag (Beetsterzwaag)
Overige sieraden: Mariages Bruidsmode (Hoogeveen)
Visagie en Kapper: Beblushed (Ruinerwold)
Boeket: De Bloementuin (Meppel)
Bruidstaart: De Zoetige Taart (Havelte)
Muziek: MusicaRosa (Groningen)
Auto: Jan Kleinsmit Trouwauto’s (Giethoorn)
Bruidsfotografie: Essenza Fotografie

 

Bruidsfotograaf Zwolle

Tijdens een bruidsreportage wordt jullie trouwdag vastgelegd als herinnering voor later. Onze stijl trouwfotografie kan omschreven worden als fris, puur en romantisch. We leggen de dag graag vast zoals deze is en door met 2 bruidsfotografen te komen kunnen we bij momenten zoals bijvoorbeeld de ontmoeting ’s ochtends de reactie van jullie allebei vastleggen. Een trouwreportage kan geboekt worden voor alleen overdag, maar ook vanaf de voorbereidingen t/m (een gedeelte van) het feest ’s avonds. Jullie trouwreportage kan zonder reiskosten (vanaf 6 uur trouwfotografie) gemaakt worden binnen heel Nederland. Bij bovenstaande trouwreportage mochten we de trouwdag vastleggen vanaf de voorbereidingen ’s ochtends tot het diner bij De Agnietenberg in Zwolle.

Zijn jullie op zoek naar een bruidsfotograaf? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van trouwreportages, lovefotoshoots en pre-wedding fotografie. Wij komen uit Zwolle en Hoogeveen en maken jullie trouwreportage binnen heel Nederland (vanaf 6 uur fotografie) zonder reiskosten!

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.