Gastblog van Marjolijn van DraagGeluk: Geboorte van een draagconsulente

Gastblog van Marjolijn van DraagGeluk: Geboorte van een draagconsulente

Dit keer een blog van draagconsulente Marjolijn van Kooij van DraagGeluk.


DraagGeluk

“Dat ziet er lief uit”

“Kijk nou die heeft een baby’tje op haar rug”

“Ahh wat schattig”

“Dat doen ze ook in Afrika”

Met dochterlief in een draagdoek heb ik altijd veel bekijks! En er wordt van alles tegen mij geroepen. Gelukkig vooral positief en ook veel verbazing. Terwijl het in niet westerse-culturen heel normaal is om je kindje te dragen en dichtbij je te hebben, kijken we er hier nog steeds van op… Maar waarom eigenlijk?

Je hebt je kindje negen maanden gedragen in je buik en dat wil een baby na de geboorte ook! Lekker dicht tegen papa of mama aan, de bekende geur ruiken en de bekende hartslag horen, dat biedt troost en geborgenheid… Kortom allemaal voordelen en dan heb ik het nog niet eens over de praktische kant! Geen gedoe met de kinderwagen in smalle winkels, markten, pretparken of op het strand! En je hebt je handen vrij voor eventueel je andere kids…

Maar ja ik kan natuurlijk uren vertellen over de vele voordelen van het dragen van je kindje! Maar het zelf laten ervaren is het beste. Vandaar dat ik de opleiding draagconsulente ben gaan volgen. Nu kan ik andere ouders helpen dragen!

Ik weet nog precies toen ik mijn eerste consult had bij Lea en haar zoontje Thijs van twee weken oud. De eerste keer een draagconsult doen in het ‘echie’ was toch wel even spannend ook al heb ik de ervaring… Alle doeken en dragers in de bakfiets, grote spiegel, draagpop mee en het fototoestel niet te vergeten, ging ik op weg naar het consult. Ik heb haar verschillende geweven en tricot draagdoeken laten voelen. Ze wilde graag met een rekbare tricotdoek oefenen. Ik deed de eerste keer voor met een doek en daarna mocht zij het met de pop oefenen. Ik moest goed letten op de steekwoorden die ik gebruikte. Het uitleggen is toch anders dan het zelf doen! Op het moment dat ze met Thijs ging oefenen viel alles op zijn plaats….

Zodra Thijs in de doek werd geknoopt werd hij meteen rustig en viel hij al snel in slaap … Mama zei: “Hé dat is handig ik kan zo gewoon de afwas doen” Dat kan inderdaad!

Het is zo fijn om te zien hoe een kindje tot rust komt bij mama in de draagdoek en hoe mama’s hiervan genieten. Maar ook papa’s die misschien wat vaker een ergonomische draagzak gebruiken. Hier doe ik het voor! Een draagconsulent is geboren…

Heb je vragen over ergonomisch dragen? Wil je ook leren knopen? Wil je weten welke doeken er zijn? Dan hoor ik het graag!

Ik hoop met mijn enthousiasme je wegwijs te mogen maken in de mooie wereld van dragen!

info@draaggeluk.nl
06-18643293

Bij DraagGeluk kun je terecht voor draagconsults en verschillende leuke draagdoeken van Babylonia, Afrikaanse Torsodoeken en draagzakken als Manduca & Marsupi! Als draagconsulent kan ik je tijdens een draagconsult informeren,  leren knopen en helpen ervaren hoe fijn het is om je kindje te dragen in een draagdoek.

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.