Earlybirds fotoreportage Saviëlle-Vayén | Fotograaf Assen

Earlybirds fotoreportage Saviëlle-Vayén | Fotograaf Assen

Een vriendin van Mandy en Mark had het stel aangemeld voor een Earlybirds fotoreportage toen Mandy 32 weken zwanger was. Mandy lag op dat moment in het ziekenhuis met het HELLP syndroom en daarom zou hun dochter uiterlijk de week erna gehaald worden. De vriendin van Mandy en Mark stuurde dat ze het stel graag wilde verrassen met de Earlybirds fotoreportage omdat ze een babyshower gepland hadden en een buikafdruk zouden gaan maken, maar dit door de ziekenhuisopname van Mandy niet meer zou gaan lukken. Ook zou de dochter van Mandy en Mark dus met 32 of 33 weken geboren worden en hoogst waarschijnlijk haar eerste weken in het ziekenhuis verblijven. Waardoor de Earlybirds fotoreportage een geweldige verrassing zou zijn!

De fotoreportage zou waarschijnlijk net voor mijn vakantie plaats kunnen vinden, dus sprak ik met de vriendin van Mandy en Mark af dat zij me op de hoogte zou houden van wanneer Mandy zou gaan bevallen. Op 19 juli kreeg ik een enthousiaste mail “Mandy bevalt vanochtend!” Het was allemaal nog spannend. Zo hoorde ik later dat Mandy een zware bevalling had gehad en onder gehele narcose was geweest. Na de geboorte van dochter Saviëlle-Vayén moesten zowel Mandy als Saviëlle-Vayén in het ziekenhuis blijven. Saviëlle-Vayén lag zoals verwacht in de couveuse. Ze was 7 weken te vroeg geboren…

De vriendin van Mandy en Mark hield me de eerste dagen op de hoogte en vertelde dat Mandy nog op bed lag en vroeg of de fotoreportage ook later plaats zou kunnen vinden. Geen probleem natuurlijk! Ook was er de week erna nog even onduidelijkheid of de Earlybirds fotoreportage wel in het ziekenhuis plaats zou mogen vinden van de kinderarts. Na overleg met Earlybirds, die op haar beurt contact hadden gehad met het ziekenhuis, bleek dit uiteindelijk wel te mogen. Maar toen we dit nieuws kregen bleek dat Saviëlle-Vayén na 2 weken ook al naar huis mocht. Ze had nog wat last van haar darmen en ze kreeg nog prematuur voeding, maar verder ging het goed met haar!

Afgesproken werd dat ik de fotoreportage een aantal weken later, na mijn vakantie, zou gaan maken bij Mandy en Mark thuis. Dan kon ze eerst even rustig thuis komen. Op de dag van de fotoshoot was Saviëlle-Vayén alweer 5 weken thuis en al flink gegroeid volgens haar ouders. Mandy vertelde dat ze wel echt konden merken dat Saviëlle-Vayén veel te vroeg geboren was. Mandy en Mark hadden al 3 kinderen, waarvan de oudste ook te vroeg geboren was. Maar minder vroeg dan Saviëlle-Vayén. “Een groot verschil” volgens Mandy, die Saviëlle-Vayén een flesje gaf. Het meisje zelf keek ondertussen geïnteresseerd richting de camera. Ik zou vandaag een fotoreportage maken zoals ik dat ook in het ziekenhuis gedaan zou hebben. Een lifestyle fotoshoot in de stijl van een Earlybirds fotoreportage dus. Alleen met natuurlijk licht en het vastleggen van de mooie momenten tussen ouders en dochter. Het geven van een flesje door haar moeder, wat overgenomen werd door haar vader. Maar ook haar grote broer die haar spontaan een aai over haar hoofd kwam geven en Saviëlle-Vayén die lekker tegen haar ouders aan mocht liggen en die alle knuffels en kusjes van haar trotse ouders graag in ontvangst nam. Een tevreden meisje.

En het ging goed met haar. Mandy vertelde dat het enige waar ze nog echt last van had was dat ze moeite had om warmte vast te houden. Ze was dus lekker warm aangekleed en had het grootste gedeelte van de fotoreportage een warm kleedje om haar heen. Nadat ik het gezin gefotografeerd had wilden de oudere kinderen nog graag samen met hun zusje op de foto. Wat vrolijke foto’s opleverde. Het is zo mooi om dit gezinsgeluk na een moeilijke periode voor Mandy en Mark vast te hebben mogen leggen.

Mandy en Mark: heel veel geluk samen, met Saviëlle-Vayén en jullie complete gezin!

Liefs, Miranda

Het verhaal van Mandy en Mark:

Hallo wij zijn Mark en Mandy Janssen, Wij zijn ouders van inmiddels 4 prachtige kinderen, Ilinca (7jr) ,Cyrano (5jr) ,Jayden (3jr). Onze nieuwste aanwinst is Saviëlle-Vayén ze is geboren op 19-juli-2013 om 13:15. Saviëlle-Vayén is met 33 weken zwangerschap geboren doordat bij Mandy het helpp syndroom (zwangerschapsvergiftiging) werd vastgesteld, daardoor moest Saviëlle-Vayén in de couveuse liggen, echter mocht ze hier na 1 week alweer uit doordat ze heel goed groeide en al goed zonder sonde haar voeding tot zich kon nemen mocht de sonde er ook uit, na nog een weekje aan de monitor voor haar hartslag te hebben gelegen mocht ze naar huis.

Onze beste vrienden hadden een oproep geplaatst op Facebook voor babykleding en daar kwamen zoveel reacties op dat we direct een hele uitzet voor onze kleine hadden, ook stond er een reactie van iemand bij die tipte over de Earlybirds fotoshoot en onze vrienden waren zo vrij ons hiervoor aan te melden, echt een heel leuk en lief initiatief, de foto’s zijn inmiddels genomen en wij zijn uitermate tevreden met het resultaat van de fotoshoot echt een aanrader!

Hieronder staan nog een aantal van de gemaakte foto’s wat groter dan in de collage:

De collage en het verhaal zijn ook te vinden op de website van Earlybirds, net als veel andere bijzondere verhalen van ouders van prematuur kindjes. Zijn jullie ook net ouders geworden van een prematuur kindje of kennen jullie mensen die in deze situatie zitten en wel een lichtpuntje kunnen gebruiken? Via de website van Stichting Earlybirds Fotografie kan je contact opnemen om een Earlybirds fotoreportage aan te vragen.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie. Met uitzondering van Stichting Earlybirds Fotografie waarvoor de foto’s op de website en social media gebruikt worden om andere ouders te laten zien wat een Earlybirds fotoshoot is.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.