Fotoreportage, de eerste uren na de geboorte

geboortefotografie-essenza-fotografie-001
geboortefotografie-essenza-fotografie-002
geboortefotografie-essenza-fotografie-003
geboortefotografie-essenza-fotografie-004
geboortefotografie-essenza-fotografie-005
geboortefotografie-essenza-fotografie-006
geboortefotografie-essenza-fotografie-007
geboortefotografie-essenza-fotografie-008
geboortefotografie-essenza-fotografie-009
geboortefotografie-essenza-fotografie-010

Fotoreportage, de eerste uren na de geboorte

Vinden jullie een fotografe bij de geboorte van jullie baby net iets te privé of willen jullie dit moment graag voor jullie zelf houden? Maar willen jullie wel graag een mooie herinnering aan de eerste uren samen? Dan is een fotoreportage vlak na de geboorte misschien iets voor jullie! In dat geval maken we een fotoreportage van de eerste uren van jullie nieuwe gezin. Denk hierbij aan jullie kindje dat lekker bij jullie ligt, de controles, foto’s van jullie baby en jullie als kersverse ouders, detailfoto’s van bijvoorbeeld een handje en eventueel de kennismaking met oudere broers en/of zussen en trotse opa’s en oma’s.


Waarom een fotoreportage van de eerste uren samen?

Jullie willen graag een mooie fotoserie van jullie pasgeboren baby en complete gezin, maar jullie willen liever geen fotografe bij de geboorte zelf. Dan is deze fotoreportage ideaal. Eén of twee foto’s kunnen eventueel ook gebruikt worden voor het geboortekaartje van jullie baby. Ook wanneer jullie een geboortereportage mooi vinden maar minder te besteden hebben biedt deze reportage uitkomst.

Hoe werkt dit?

Wanneer jullie contact met ons opnemen maken we altijd eerst een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we de geboortereportage van de eerste uren en wat jullie kunnen verwachten. Ook kunnen jullie dan alle vragen stellen. Wanneer jullie de eerste uren na de geboorte graag vastgelegd willen hebben laten wij weten wie van ons op welke momenten beschikbaar is en dus jullie reportage zal maken. We werken met 2 fotografes, Ester en Miranda.


Jullie bellen ons, net als bij een normale geboortereportage, wanneer de bevalling gaat beginnen. Zo kunnen we er in onze planning rekening mee houden dat de fotoreportage (waarschijnlijk) op die dag plaats zal vinden. In overleg met de verloskundige bellen jullie ons wederom wanneer er meer ontsluiting is en komt één van ons naar jullie toe. We kunnen dan bijvoorbeeld op de gang wachten tot jullie kindje geboren is, om daarna zo snel mogelijk die eerste prachtige momenten samen vast te leggen. Ook is het mogelijk om af te spreken dat wij bijvoorbeeld een half uur of uur na de geboorte aanwezig zijn, in dat geval bellen jullie ons na de geboorte van jullie kindje (afhankelijk waar jullie vandaan komen).


Na de geboorte van jullie kindje zal de fotografe de eerste momenten als nieuw gezin voor jullie vastleggen. Er worden totaalfoto’s gemaakt, maar ook detailfoto’s en bijvoorbeeld foto’s van de controles van jullie baby. Bij deze fotoreportage worden alle foto’s gemaakt zonder flitslicht en alleen met het beschikbare licht in de kamer. Jullie kunnen gewoon jezelf zijn en de fotografe legt zo onopvallend mogelijk vast wat er gebeurd met alle emoties en het geluk van het nieuwe gezin.

Foto pakketten

Combineer jullie fotoshoot met digitale foto’s & extra’s

Geboorte Basis

De eerste uren na de geboorte
Reportage van alleen de eerste uren na de geboorte

Geboorte Basis inclusief:
– Vrijblijvend kennismakingsgesprek
– Vanaf 38 weken zwangerschap 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
– Omzetten meeste foto’s naar zwart/wit
– Alle foto’s digitaal in hoge resolutie op cd
– Accordeonboekje met 4 foto afdrukken
– Luxe foto album 15 x 15 cm met 12 bladzijden

€ 550,00

Baby Basis

– 1 x baby of newborn fotoshoot
– Duur: 1,5 – 3 uur
– Fotoshoot bij jullie thuis


– 5 digitale foto’s op cd

€ 150,00

Baby’s eerste jaar

– 4 x baby fotoshoot naar keuze
– Duur: 1,5 – 3 uur per fotoshoot
– Locatie naar keuze


– 4 x 5 digitale foto’s op cd
– 4 x Accordeonboekje
– 1 x Luxe foto album 15 x 15 cm

Per fotoshoot

€ 175,00

Totaal € 700,00 (incl. luxe album)

Eventuele parkeerkosten zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. De eerste 40 kilometer vanaf Zwolle of Hoogeveen zijn bij het bedrag van de geboortereportage inbegrepen. Na 40 km. zijn de reiskosten 0,25 euro per kilometer (incl. btw). Bij deze fotoreportage is er een aanbetaling van 40% van het bedrag om de boeking definitief te maken.

Willen jullie een mooie fotoserie van de eerste uren na de geboorte van jullie baby?

Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis, bespreken we de fotoreportage. Mail naar info@essenza-fotografie.nl of bel naar 0644107399 voor het maken van een afspraak.