Geboortefotografie Dronten – Veerle

Geboortefotografie Dronten – Veerle

Geboortefotografie Dronten – Veerle. Wat is het altijd leuk om van klanten die eerder een reportage hebben laten maken een mail te ontvangen dat ze weer zwanger zijn en de geboorte natuurlijk weer door ons willen laten vastleggen. Het was alweer bijna 3 jaar geleden dat ik (Ester) de geboorte van hun zoontje Sven fotografeerde in het Geboortezorghuis in Harderwijk. Een nacht die ik me nog goed kan herinneren. Een prachtige badbevalling in het Geboortezorghuis. Dit keer waren de wensen vanwege corona iets anders en werd gehoopt op een thuisbevalling. We wachtten rustig af en het was nog even spannend of we wel of niet bij de geboorte aanwezig mochten zijn vanwege de corona maatregelen. Het is een rare tijd die voor zowel de aanstaande ouders als voor ons uitdagingen zorgt. Oppas voor de kinderen is in deze tijd bijvoorbeeld wat lastiger dan normaal. Daarom hebben we in deze tijd naast dat we samen afwisselend oproepbaar zijn ook lieve collega fotografes standby staan voor ons.

Vliezen gebroken
Op zondagochtend om 08:22 uur kregen we een berichtje van Lisette dat de bevalling begonnen was. Ze had regelmatige weeën en de vliezen waren net gebroken. Het was volgens haar nog niet zo heftig en de verloskundige was onderweg voor de eerste controle. Ondanks dat ze zelf nog niet hadden gebeld dat ze wilden dat ik die kant op zou komen, pakte ik mijn spullen om meteen daarna die kant op te gaan. De vorige bevalling was best snel verlopen, dus het leek me fijn om alvast richting Dronten te rijden. Vlak voordat ik in de auto stapte zag ik een berichtje van Mark dat het nu toch wel snel leek te gaan en de verloskundige er net precies was. Om vervolgens na nog geen 100 meter rijden van huis nog een berichtje te zien verschijnen met de tekst ‘Ze is er al!’. Dat was wel heel erg snel gegaan! ‘Oh nee!’ is eigenlijk het enige dat ik dacht. Ik vond het voor Lisette en Mark zo jammer dat er nu geen foto’s van de geboorte zelf waren. En ik hoopte dat het verkeer een beetje mee zou zitten zodat in ieder geval de eerste uren na de geboorte zo snel mogelijk vast kon leggen.

Trotse ouders
De trotse vader deed de deur open. Hij vertelde dat het allemaal zo snel was gegaan en dat niemand dat verwacht had. De verloskundige was ook maar net op tijd geweest voor de bevalling. Hun dochter was binnen 2 minuten persweeën al geboren. Snel liepen we naar boven waar Lisette met haar dochter aan de borst op bed lag. De kleine had de mooie naam Veerle Loïs gekregen.

Geboorte DrontenGeboortefotografie DrontenNavelstreng doorknippen
De navelstreng was op dat moment nog niet doorgeknipt. De verloskundige legde de placenta en Veerle naast elkaar, zodat ik een aantal foto’s kon maken van de halve lotus bevalling. Daarna knipte Mark de navelstreng door en liet de verloskundige het ‘huisje’ zien waar Veerle in had gezeten.

Geboorte meisje DrontenGeboortefotograaf Dronten

Familie bellen
Grote broer Sven was net voordat zijn zusje geboren werd opgehaald door opa en oma. En Mark en Lisette konden niet wachten om te bellen en vertellen dat Veerle er al was. Zo leuk om je zoontje te bellen om te vragen of hij zo zijn kleine zusje komt bewonderen! Ook andere familie werd door middel van videobellen gebeld om het leuke nieuws te vertellen. De kraamhulp was er inmiddels ook en zorgde voor beschuit met roze muisjes.

Geboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortefotografie Dronten

Controle en kennismaking met familie
De verloskundige kwam weer naar boven om de controle van Veerle te doen. Mark mocht als eerste haar temperatuur opmeten en daarna werd ze gewogen. Op het nachtkastje stond de weegschaal al klaar. Veerle werd erop gelegd en er verscheen een mooi gewicht van 3200 gram. De rest van de controles werden ook gedaan door de verloskundige. En terwijl dit gedaan werd hoorde Lisette beneden wat geluiden. De ouders van Mark en Lisette haar moeder waren binnen gekomen met zoontje Sven. En die kon echt niet wachten om zijn kleine zusje te bewonderen! Niet veel later ging de slaapkamer deur open en daar kwam Sven binnen lopen gevolgd door zijn opa en oma’s. Eerst even knuffelen met mama en daarna samen met papa kijken naar zijn zusje. Wat een mooi en vertederend moment! Voor opa was het vandaag helemaal feest, een mooier verjaardagscadeau dan de geboorte van een prachtige kleindochter kan je niet krijgen.

Geboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortefotografie Dronten

Veerle haar lengte en hoofdomtrek werden ondertussen gemeten. De verloskundige liet nog even zien hoe Veerle bij haar mama in de buik had gezeten. Net als bij de geboorte van Sven trok Mark ook bij zijn dochter de eerste kleertjes aan. Het was weer even wennen om zo’n kleine baby aan te kleden en heel voorzichtig kreeg ze lekkere warme kleertjes aan. Grote broer aaide haar over haar wang. Zo lief! Ook door opa en beide oma’s werd ze goed bekeken. Daarna werd Veerle in het wiegje gelegd met warme kruiken. En door de familie werd het huis aan de buitenkant versierd. Veerle haar naam werd op de rompers gespoten en de rompers werden opgehangen. De roze vlaggetjes maakte het helemaal af. Ook Lisette haar vader en zijn vrouw waren er inmiddels om hun kleindochter te bewonderen.

Mark, Lisette en Sven, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter en zusje! Wij wensen jullie heel veel liefde en geluk samen!

Geboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortefotografie DrontenGeboortereportage Dronten

Geboortereportage Dronten

Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel, Dronten of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van geboortereportages.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.