Geboortefotografie Eefiene – Veronique en Norbert in Zwolle – Geboortefotograaf Zwolle

Geboortefotografie Eefiene – Veronique en Norbert in Zwolle – Geboortefotograaf Zwolle

Maanden geleden kregen we een mail van Veronique en Norbert. Zij waren in verwachting van hun tweede kindje en hadden interesse in een geboortereportage. Helemaal zeker waren ze nog niet dat ze dit echt wilden en dus werd het even stil in het contact. Maar toen Veronique 36 weken zwanger was nam ze weer contact op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek besloten ze direct de geboortereportage te boeken. Want de geboorte van hun dochter zou heel bijzonder worden en ook de 36 weken zwangerschap waar ze nu waren was voor Veronique en Norbert een mijlpaal. Hun vorige dochter was veel te vroeg geboren en helaas een uur na de geboorte overleden. Juist ook reden dat ze graag de geboorte nu vastgelegd wilden hebben. De foto’s die het ziekenhuispersoneel had gemaakt van hun eerste meisje waren zo dierbaar geworden, dat ze nu graag een mooie reportage wilden. Omdat de kans aanwezig was dat ook hun tweede kindje wat vroeger geboren zou worden spraken we af dat ik vanaf dit moment direct al mijn spullen gereed zou houden in plaats van ‘pas’ bij 38 weken zwangerschap.

De geboorte zou in het ziekenhuis plaats vinden en we hielden goed contact. Veronique hield me geweldig op de hoogte en op 29 oktober werd ik gebeld door Norbert. Ze waren naar het ziekenhuis en de geboorte was begonnen. Meteen pakte ik mijn spullen en stapte in de auto op weg naar Zwolle, waar ik 3 kwartier later aankwam. Veronique had net een wee toen ik binnen kwam, dus ik liep rustig naar binnen en zei zachtjes gedag toen de wee over was. Het ging allemaal super en Veronique bleef behoorlijk rustig. Ik mocht vastleggen hoe Norbert zijn Veronique steunde, betrokken en vol liefde hield hij haar hand vast, zei lieve woorden tegen haar en tijdens de weeën deed hij volop mee. Geweldig om vast te mogen leggen! De verloskundige kwam met het goede nieuws dat Veronique mocht persen. “Jullie zijn een goed team met z’n 3en” Zei de verloskundige, waarna ze zelf antwoordden met “Team baby”, waardoor iedereen in de kamer een lach op zijn/haar gezicht kreeg. Het was een snelle geboorte en om tien voor 1 ’s middags was het dan zo ver, hun dochter werd geboren! Ze kreeg de mooie naam Eefiene van haar ouders. Na de eerste controle door de verloskundige zei hij “Haar eerste rapportcijfer heeft ze al binnen en dat is een 10!” Doelend op een goede apgar score, waarbij een snelle indruk van de toestand van de baby wordt gemaakt.

Eefiene werd bij haar moeder op de borst gelegd en zowel Veronique als Norbert keken vol bewondering naar hun dochter. De verloskundige en het ziekenhuispersoneel verlieten na het doorknippen van de navelstreng door Norbert en bekijken van de placenta de kamer. Waarna ik de eerste uren van dit nieuwe gezin samen vast kon leggen. Na de eerste liefdevolle blikken belde Norbert met familie, terwijl Veronique zichtbaar genoot van haar dochter zo dicht bij zich. Ze speelde met haar handjes en Eefiene keek vrij direct al volop naar haar ouders. Het duurde niet lang voordat de moeder van Norbert binnen kwam en het stel feliciteerde. We hadden vooraf afgesproken dat ik ook de kennismaking met familieleden vast zou leggen en dat is altijd een mooi moment!

Toen het ziekenhuispersoneel terug kwam voor de controles waren er al een aantal uren verstreken. De controles gingen zoals verwacht helemaal goed, waarna Norbert zijn dochter aan ging kleden. Ze hadden een hele tas met babykleertjes meegenomen, dus het was even kiezen welke kleren ze het leukste vonden. Het aankleden zelf ging Norbert goed af, met een paar tips van het ziekenhuispersoneel had hij Eefiene snel in haar warme kleertjes gekregen, waarna ze in een bedje mocht liggen. Veronique zou gaan douchen, voor mij een moment om weer te gaan. Veronique en Norbert, bedankt dat ik de geboorte van jullie dochter vast heb mogen leggen! Heel veel geluk met jullie gezin!

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van fotoreportages van geboorte, baby en zwangerschap.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.