Geboortefotografie Teun Frederik – Ziekenhuisbevalling Zwolle, Overijssel | Geboortefotograaf Zwolle

Geboortefotografie Teun Frederik – Ziekenhuisbevalling Zwolle, Overijssel | Geboortefotograaf Zwolle

Spannend hoor, onze eerste geboortereportage! Judith en Frits hebben we leren kennen via Sandra van Mama2b, die ons ook op het idee van de geboortefotografie heeft gebracht. Direct nadat de eerste afspraak gepland stond verscheen op Twitter de tweet: “Soms heb je als fotograaf zelf een fotograaf nodig. Woensdag gesprek met @EssenzaMedia over het fotograferen van de geboorte van onze tweede” Wat leuk! We volgden Frits al best lang op Twitter, maar we hadden hem nog nooit ontmoet en wisten dan ook niet dat hij ‘de aanstaande vader die ook fotograaf is’ zou zijn waar Sandra ons al over had verteld.

Op 31 oktober was het dan zover, de eerste kennismaking met Judith en Frits. Tijdens deze afspraak waren Judith en Frits heel open over de fotoreportage van de geboorte van hun tweede kindje. Zo lang het maar discrete foto’s zouden worden. Logisch en ook precies het soort foto’s dat ik van plan was te gaan maken. Afgesproken werd dat Judith en Frits mij op de hoogte zouden houden van de vorderingen van de zwangerschap. En zo werden er verschillende smsjes heen en weer gestuurd.

Op maandag 19 november kreeg ik weer een sms. Judith had sinds vandaag voorweeën. “t wordt spannend nu” stuurde ze en daar was ik het helemaal mee eens! Maar de dagen daarna bleef alles rustig en de uitgerekende datum 26 november verstreek zelfs. Op donderdagavond 29 november rond half 10 kreeg ik een telefoontje van Frits, de weeën zetten nu door en ze gingen met de verloskundige naar het ziekenhuis. Omdat ik nog zo’n drie kwartier moest rijden besloot ik direct mijn spullen te pakken en richting ziekenhuis te rijden. Waar het ziekenhuispersoneel wel even raar opkeek toen ik vertelde dat ik als fotografe de bevalling van Judith kwam fotograferen.

Tijdens de weeën die elkaar steeds sneller opvolgden toonde Frits zich een geweldige steun voor Judith. Hij masseerde haar rug en zei aanmoedigend “Dit is het laatste stukje, goed zo schat”. Gevolgd door “Ik hou van jou” . Om tien voor 1 was het dan zover, na maar een paar keer persen werd hun zoontje Teun geboren. Wat een mooi moment en zo bijzonder om hierbij aanwezig te mogen zijn! Met zoveel mooie momenten die daarop volgden. De blikken van Judith en Frits bij het zien van hun zoon, het doorknippen van de navelstreng door Frits en de kleine Teun die tevreden bij zijn moeder lag. De verloskundige en de stagiaire gingen ondertussen naar huis en het ziekenhuispersoneel verliet de kamer. Voor mij ook het moment om Judith en Frits even alleen te laten met hun zoon.

Even later kwam ik weer terug om wat foto’s van Judith, Frits en kleine Teun te maken. “Gaan we ’s nachts weer babygeluidjes horen” hoorde ik Frits zeggen toen Teun wat geluidjes begon te maken. Niet lang daarna kwam het ziekenhuispersoneel terug om Teun te wegen, nakijken en aan te kleden. Waarna Teun lekker bij zijn trotse vader mocht zitten. Rond half 4 was het voor mij tijd om weer te gaan en voor Judith, Frits en Teun om te gaan slapen.

Het ziekenhuispersoneel maakte me nog een compliment dat ik ‘onzichtbaar aanwezig’ was geweest. Precies zoals de bedoeling was. En ook Judith en Frits vertelden me dat ze niets gemerkt hadden van mijn aanwezigheid. Ze hadden alleen soms het klikken van de camera gehoord, maar dit niet als storend ervaren. Gelukkig een prettige ervaring dus voor het stel. En ook voor mij! Wat een geweldige ervaring en bijzonder om dit moment vast te mogen leggen. Judith en Frits, bedankt dat ik bij de bevalling van Teun aanwezig mocht zijn. Heel veel geluk gewenst met Teun en jullie gezin!

Referentie:

“Miranda is bij de geboorte van onze zoon Teun geweest. We zijn ontzettend blij dat zij deze bijzondere gebeurtenis in ons leven heeft vastgelegd. Naast ontzettend mooie discrete foto’s als eindresultaat vonden we de samenwerking erg prettig. Miranda is een rustige professional met oog voor detail.” Judith & Frits

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.