Geboortefotografie in Zwolle – een mooie thuisbevalling in bevalbad | Fotograaf Zwolle

Geboortefotografie in Zwolle – een mooie thuisbevalling in bevalbad | Fotograaf Zwolle

Geboortefotografie in Zwolle – een mooie thuisbevalling in bevalbad | Fotograaf Zwolle. Al vroeg in de zwangerschap namen de ouders – zonder naamsvermelding – contact met ons op voor de mogelijkheden van geboortefotografie. Ik was tijdens dit kennismakingsgesprek iets eerder dan afgesproken en het was nog een gezellige drukte binnen. ‘Spitsuur met het naar bed brengen van de kinderen’ vertelde de moeder me lachend. Terwijl hun vader de kinderen naar bed bracht namen de moeder en ik alvast de eerste dingen door. Ze waren op dat moment 10 weken zwanger.  ‘Misschien zijn we wel erg vroeg’ vertelde ze, maar ze wilden echt graag een mooie fotoreportage van de geboorte van hun baby. Even later kwam de vader er ook bij zitten en bespraken we de mogelijkheden. Alle wensen, mijn werkwijze en stelden ze de vragen die zij hadden. Het was een openhartig en leuk gesprek en we spraken af contact te houden over de voortgang van de zwangerschap.

De dag van de geboorte had ik meerdere malen contact gehad met de moeder. Alles wees erop dat de geboorte eraan zat te komen. Ik had mijn spullen gereed en was ’s middags al in Zwolle voor een andere afspraak. Die middag kreeg ik een berichtje van de moeder. De verloskundige was bij ze geweest en had geconstateerd dat er nog 0 cm ontsluiting was. Wel moest ze binnen 24 uur bevallen omdat haar vliezen waren gebroken. Wanneer hun kindje er de volgende dag nog niet was zouden ze naar het ziekenhuis moeten, iets dat het stel liever niet wilde. Ik besloot hierop om niet in Zwolle te blijven en terug te gaan naar Hoogeveen. De hele dag hield de moeder me op de hoogte en rond kwart voor 9 ’s avonds kreeg ik een berichtje dat de weeën steeds vaker en heftiger werden en dat de kans groot was dat het die avond of nacht door zou gaan zetten.

Rond kwart over 10 ’s avonds belde de vader dat ik naar Zwolle kon komen. Ze hadden het idee dat het echt door ging zetten. Daarop pakte ik mijn spullen en stapte in de auto. Rond kwart voor 11 stond ik bij het stel voor de deur en belde aan, waar de verloskundige open deed. De moeder was net in bad gegaan en ik kon haar volgen naar boven. waar het bevalbad in een slaapkamer stond. Er hing een rustige sfeer en de moeder ving de weeën goed op, geweldig gesteund door haar man. De moeder had nog maar net ‘gevraagd’ waarom het toch zo lang duurde toen het ineens heel snel ging. De weeën volgden elkaar snel op en een kwartier nadat de persweeën begonnen waren werd – met een oerkreet – hun dochter geboren om 01.02 uur. De moeder pakte haar zelf aan en tilde haar rustig boven water. Zo mooi om bij te mogen zijn!

Het meisje had nog een vlies over haar hoofdje bij de geboorte. Wat onder water snel verdwenen was. Het meisje bleef rustig bij haar moeder in het bad totdat de navelstreng uitgeklopt zou zijn. Moeder en dochter zo samen dicht tegen elkaar was prachtig om te zien! Echte liefde en geluk. Het meisje keek haar moeder meteen aan en niet veel later begon ze meteen goed te drinken. Na het doorknippen van de navelstreng mocht ze uit het bad en bij haar trotse vader in de armen. Waarna de moeder mocht douchen. Waarna ze naar bed zouden gaan. In de slaapkamer van de ouders werd hun dochter gewogen en werden alle controles uitgevoerd, waarna ze lekker bij haar ouders mocht liggen.

Er zijn van deze geboortereportage alleen een kleine selectie foto’s te zien van het kindje, waarbij de ouders onherkenbaar in beeld zijn. Dit is de wens van de ouders. Om deze reden zijn er in dit stukje ook geen namen genoemd.

Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van fotoreportages van geboorte, baby en zwangerschap.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.