Geboortefotografie Vonne – Supersnelle badbevalling thuis in Kampen, Overijssel

Geboortefotografie Vonne – Supersnelle badbevalling thuis in Kampen, Overijssel

Ongeveer een maand voor de uitgerekende datum besloten Anja en Eelco dat zij de geboorte van hun tweede kindje graag vastgelegd wilden hebben. Tijdens het kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat zij graag een thuisbevalling wilden in bad. Het bad hadden ze voor de geboorte van hun zoon Joep al aangeschaft en deze zou ditmaal weer in de woonkamer neergezet worden. Anja en Eelco wilden de gehele geboorte vastgelegd hebben, het liefst met de kennismaking met hun zoon daarna als dit qua tijdstip mogelijk zou zijn.

Op 25 mei werd ik om 06.25 uur gebeld dat ik mocht komen. Een snelle blik op mijn telefoon vlak daarna vertelde me dat ik een half uur eerder ook al een berichtje had gekregen van Eelco dat de weeën echt waren begonnen. En had ik midden in de nacht al een mail gehad van Anja dat het begon te rommelen maar ze niet zeker wist of het door zou zetten. Wel dus! Snel mijn bed uitspringen, aankleden, broodje pakken en binnen 5 minuten zat ik in de auto, op weg naar Kampen. Het verkeer zat helemaal mee en om 07.15 uur parkeerde ik bij Anja en Eelco voor de deur.

Bij binnenkomst zag ik Anja op de bank liggen. Er werd me verteld dat het vruchtwater net doorgeprikt was en dat de baby in het vruchtwater gepoept had. Even was er de vraag of Anja nou wel thuis zou kunnen bevallen, maar omdat ze al veel ontsluiting had was het de vraag of Anja onderweg zou bevallen wanneer ze naar het ziekenhuis zouden gaan. Voor de zekerheid wilde de verloskundige wel een ambulance klaar laten staan. Anja mocht ondertussen in bad gaan zitten en dit bleek geen moment te vroeg  te zijn. Ze zat nog maar net een paar minuten in bad toen Anja, tot ieders verbazing, na een wee het hoofdje van de kleine al zelf in haar handen had! En bij de volgende keer persen om 07.23 uur was kleine Vonne al geboren, binnen 5 minuten nadat ze in bad was gegaan. Wow, dat ging snel! Een ‘badlancering’ zoals Anja het even later zelf noemde.

Eén van de mooiste momenten kwam toen Vonne uit het water getild werd en bij haar moeder mocht liggen. Met wijd uitgestrekte armen kwam ze haar moeder tegemoet. Prachtig om te zien en vast te mogen leggen! Vlak hierna moesten moeder en dochter het bad uit en mocht Vonne bij haar moeder op de bank liggen, waar de navelstreng door Eelco doorgeknipt werd. Niet veel later hoorden we wat geluiden, Joep was wakker geworden. Van tevoren waren Anja en Eelco bang geweest dat hij wakker zou worden tijdens de bevalling, maar Joep had mooi doorgeslapen. Eelco ging hem ophalen om kennis te maken met zijn zusje. Dat was wel even raar wakker worden voor de kleine Joep, een baby zusje en vreemde mensen in huis. Hij moest na de eerste kennismaking dan ook wel even bijkomen van deze ongewone ochtend. Hij wilde even spelen, maar het duurde niet lang voordat hij terug kwam bij Anja en Vonne met een speelgoedtrein die verschillende zinnetjes kon zeggen door op een knopje te drukken. Toen hij op het knopje drukte was de zin ‘wat een prachtige dag’ door de kamer te horen, waardoor Anja een nog grotere lach op haar gezicht kreeg en hier volmondig  “Zeker weten!” op zei.

Toen het tijd was voor de controles van Vonne en zij begon te huilen keek Joep naar zijn zusje en zei een paar keer “Baby mag niet huilen, moet naar mama toe”. Geweldig! Anja vertelde ondertussen hoe ze aan de bijzondere tweede naam, die ze graag voor zichzelf houden, kwamen. Deze naam was samengesteld van de lettergrepen van de namen van de ouders. Super origineel en persoonlijk natuurlijk. Vonne kreeg na de controles en het wegen een kleurrijke wasbare luier om (die Anja met haar bedrijf Bumaround zelf verkoopt) en mocht daarna weer bij haar moeder liggen. Het duurde niet lang voordat ze een grote gaap liet zien. “WOW! Wat kan jij goed gapen zeg” zei Anja liefkozend tegen haar kindje. En ook Eelco en Joep bewonderden de kleine meid, terwijl de kraamhulp ondertussen beschuit met roze muisjes maakte. Uiteindelijk belandde de helft hiervan door Joep op de bank, waarna hij besloot het feest compleet te maken door hier in te gaan trappelen. Het gevolg was dat de roze muisjes door de kamer vlogen. Niet lang daarna maakte hij iedereen nogmaals aan het lachen toen hij naar het bevalbad keek en tegen Anja zei “Mama, ik heb naar je zwembad gekeken.”

Terwijl Anja ging douchen mocht Vonne op de foto met haar vader. Afgesproken werd dat ik zou blijven tot de ouders van Eelco zouden komen om kennis te maken met hun kleindochter. Anja en Eelco bedankt dat ik de geboorte en de eerste uren van Vonne vast heb mogen leggen. Ik wens jullie heel veel geluk samen!

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.