Geboortefotografie Zwolle | Eva

Geboortefotografie Zwolle | Eva

Geboortereportage Zwolle – Eva | Eind mei kregen we een mailtje van Rianne en Nick met de vraag of we ruimte hadden om een geboortereportage te maken rond hun uitgerekende datum in augustus. Op korte termijn planden we een afspraak bij hun thuis in Kampen. Vanwege het verloop van bevalling van hun zoontje Max, zouden ze nu in het ziekenhuis moeten bevallen. Tijdens het gesprek was het vanwege de corona maatregelen helaas nog niet toegestaan om als fotograaf bij bevallingen in het ziekenhuis aanwezig te mogen zijn. Wel kwamen er langzaam wat versoepelingen, dus het was afwachten of ik voor dit leuke gezin de geboorte kon vastleggen. 

Zwangerschapsfotoshoot en contact houden

Halverwege juli hadden we afgesproken op de zandvlakte bij ’t Harde/Doornspijk voor het maken van een zwangerschapsfotoshoot.Tijdens deze mooie zomerse dag maakte we een mooie serie foto’s. De weken erna hielden we contact. Alles bleef rustig bij Rianne en na elke controle kregen we een berichtje dat het goed ging. Na maanden onzekerheid of we in het ziekenhuis weer geboortereportages mochten maken in verband met corona, kregen we eind juli te horen dat een extra persoon bij bevallingen weer toegestaan was. Dat was goed nieuws! 

“Het is begonnen”

Op 18 augustus had Rianne in de ochtend de wekelijkse controle staan. Na de afspraak kregen we te horen dat alles weer goed was en er geen bijzonderheden waren. De uitgerekende datum kwam dichterbij en het werd spannender wanneer de kleine geboren zou worden. Om 18:36 uur kwam er nog een berichtje: “Het is begonnen, we gaan zo naar het ziekenhuis”. Ook de weeën kwamen snel achter elkaar. Omdat de vorige bevalling snel verlopen was, besloot ik direct naar het ziekenhuis te rijden in plaats van af te wachten hoeveel ontsluiting Rianne inmiddels had. 

geboortefotografie zwolle

Een snelle bevalling

In het ziekenhuis meld ik me bij de balie en daarna loop ik door naar kamer 11, waar Rianne en Nick ook net aangekomen zijn. Vanwege het niet loslaten van de placenta en veel bloedverlies bij de vorige bevalling, wordt er uit voorzorg 2 keer een infuus geprikt. Mocht het nodig zijn, dan zou er na de geboorte snel gehandeld kunnen worden. Om 20:10 uur controleert de verloskundige hoe ver Rianne inmiddels is. Ze heeft 4 cm ontsluiting. Na de controle wilde Rianne graag uit bed om naar de wc te gaan en rond te lopen. Er werd een zwangerschapsbal opgehaald waar ze op kon zitten, maar het leek opeens erg snel te gaan. Ze mocht weer op bed gaan liggen, zodat de verloskundige nog een keer kon toucheren. Maar eenmaal op het bed, gaf de verloskundige al aan dat dit niet meer nodig was en ze zo al wel kon zien dat Rianne kon gaan persen. Wat deed Rianne het goed en wat ging het ontzettend snel! Het hoofdje werd in de vliezen geboren. De verloskundige pakte de baby om 20:59 uur aan en legde de kleine bij Rianne. Het mooie meisje kreeg de naam Eva. 

Gelukkig volgde de geboorte van de placenta snel, waardoor het een halve lotus bevalling was. Nick knipte vervolgens de navelstreng door. De kleine Eva lag heerlijk rustig bij haar moeder op de buik. De eerste keer borstvoeding werd gegeven en de eerste slokjes werden gedronken. 

geboorte in vliezen
geboorte Isala Zwolle
geboorte Zwolle
geboortereportage Zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle

De eerste controle

De verloskundige was de kamer weer binnen komen lopen om de kleine Eva te wegen en te controleren. Eva werd als eerste op de weegschaal gelegd en het scherm gaf 3560 gram aan. De verloskundige keurde Eva helemaal goed en ze werd vervolgens aangekleed door haar vader. Helemaal aangekleed en ingewikkeld in een warme doek werd ze weer bij Rianne gelegd.  

Rianne en Nick hoopten dat ze snel naar huis mochten, dus Rianne wilde graag douchen. Eva mocht lekker bij papa knuffelen en werd daarna in het bedje gelegd, zodat Nick kon helpen bij het douchen. De temperatuur van Eva werd nog een keer gecontroleerd, maar was helaas nog niet hoog genoeg om naar huis te kunnen. Om haar snel op te warmen werd een couveuse gehaald. Voor mij was het tijd om naar huis te gaan en de ochtend erna de ontmoeting van grote broer Max en de opa’s en oma’s vast te leggen.

geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotograaf zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotograaf zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle

De ontmoeting met grote broer 

De volgende ochtend reed ik naar hun huis in Kampen om de ontmoeting met grote broer Max vast te leggen. Max had een nacht bij zijn opa en oma gelogeerd. Hij kwam de slaapkamer binnen. Een beetje verlegen, wat natuurlijk niet zo gek is wanneer er een fotograaf staat te wachten. Hij klom bij zijn moeder op bed, om samen naar zijn kleine zusje Eva te kijken. Dat was toch wel spannend, zo’n klein meisje op het bed. Maar al snel maakte de verlegenheid ruimte voor een enorm trotse broer die zijn zusje graag een kusje wilde geven. Lief!

Nick, Rianne en Max, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter en zusje Eva. Bedankt dat ik deze eerste bijzondere momenten vast heb mogen leggen. We wensen jullie heel veel liefde en geluk. Geniet van elkaar! 

geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle
ontmoeting grote broer
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle
geboortefotografie zwolle

Geboortereportage Zwolle
Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van geboortereportages.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.