Geboortefotografie

Geboortefotografie

De geboorte van jullie kindje is een speciaal en mooi moment in jullie leven. Die eerste momenten samen, de start van een nieuw leven, zijn heel waardevol om vast te leggen. We leggen in ons leven tegenwoordig alles vast, van de eerste stapjes en verjaardagen tot de trouwdag. Geboortefotografie is een mooie aanvulling op de zwangerschaps- en babyfoto’s die vaak al wel gemaakt worden.


Een geboortereportage is een fotoreportage die de spanning vlak voor de geboorte en de allereerste momenten van jullie nieuwe gezin laten zien. Het geboorteverhaal van jullie kindje! Zo hoeft de aanstaande vader niet met de camera klaar te staan en kan hij volop zijn vriendin/vrouw steunen en kunnen jullie dit bijzondere moment ook echt samen beleven!

Wij leggen als fotografes de sfeer en emoties vast van de geboorte van jullie baby en de uren daarvoor en daarna. Ester staat standaard oproepbaar om de geboorte van jullie baby vast te leggen. Mocht het voorkomen dat 2 geboortes tegelijkertijd beginnen, dan werken wij samen met andere professionele geboortefotografes.

Waarom een geboortereportage?

De geboorte van jullie kind(eren) is een bijzondere ervaring. Door de geboorte vast te laten leggen door een geboortefotograaf kunnen jullie de geboorte echt samen beleven en krijgen jullie een blijvende herinnering aan die eerste momenten samen. Foto’s vol emotie, alle spannende en bijzondere momenten, intimiteit en liefde. De schoonheid van het nieuwe leven vastgelegd. Er gebeurd op dat moment zoveel dat we na het afleveren van de foto’s vaak horen dat de geboortefoto’s de momenten die een moeder niet bewust had meegemaakt voor haar het beeld compleet maken. De geboortereportage geeft een prachtige herinnering aan één van de mooiste momenten in jullie leven, de geboorte van jullie kind!

Hoe werkt dit en wat krijgen jullie?


Voor de geboortereportage

Wanneer jullie erover nadenken om een geboortefotograaf te vragen om de bevalling van jullie kindje vast te leggen, kunnen jullie contact opnemen. We plannen dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in omdat we het belangrijk vinden dat jullie er vertrouwen in hebben en om elkaar wat beter te leren kennen.


Eén van ons komt dan graag bij jullie thuis voor het gesprek of jullie zijn welkom aan de keukentafel in Meppel. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie wensen, de geboortereportage en hoe we te werk gaan. Ook kunnen jullie alle vragen die jullie hebben stellen en voorbeelden bekijken. Na het gesprek kunnen jullie er rustig over nadenken of wij bij de geboorte van jullie kind aanwezig mogen zijn.


Wanneer jullie voor ons kiezen als geboortefotograaf vinden we het fijn om regelmatig contact te hebben over hoe de zwangerschap verloopt. Er is een aanbetaling van 50% voor onze beschikbaarheid. Na het voldoen hiervan staat jullie geboortereportage vast. In de 37e week van de zwangerschap betalen jullie de overige 50% van de geboortereportage. Vanaf de 38e week van de zwangerschap zijn we 7 dagen per week, 24 uur per dag voor jullie bereikbaar. Wanneer de weeën begonnen zijn nemen jullie contact op. We komen dan in overleg naar jullie toe om de geboorte vast te leggen.

geboortefotografie

Tijdens de geboortereportage

Een geboortereportage kan zowel thuis als in het ziekenhuis gemaakt worden. We leggen hierbij alle momenten vast zoals ze zijn. Van de voorbereidingen en de spanning voor de geboorte, de man die zijn vriendin/vrouw steunt tijdens de weeën, het eerste moment dat jullie je kindje zien na de geboorte (de eerste blik van een moeder op haar kind is altijd zo speciaal!) en alle emoties die daarbij horen, tot het doorknippen van de navelstreng, het meten, wegen en de eerste voeding. Dit leggen we vast in een smaakvolle serie totaalfoto’s en sfeer/detailfoto’s. Denk bij detailfoto’s bijvoorbeeld aan een rimpelig handje of voetje, of een klok met de tijd van de geboorte.


De foto’s worden allemaal gemaakt zonder flitslicht en alleen met het beschikbare licht in de kamer. Ook blijven we tijdens het fotograferen zoveel mogelijk op de achtergrond, om het moment dat jullie kindje ter wereld komt zo onopvallend mogelijk vast te leggen. Hierdoor blijft het echt jullie moment en merken jullie zo weinig mogelijk van de aanwezigheid van een fotografe. “Je bent onzichtbaar aanwezig geweest” is een compliment dat we al tijdens de eerste geboortefotografie reportage kregen. En voor ons het belangrijkste tijdens het maken van de fotoserie. Het blijft echt jullie moment samen.


Na de geboorte blijft de fotografe die de geboorte van jullie kindje vastgelegd heeft nog een paar uren (afhankelijk van het gekozen pakket). Ook kan dan de kennismaking met eventuele oudere kinderen en/of opa’s en oma’s vastgelegd worden.


Na de geboortereportage

Wij gaan ondertussen aan de slag met de selectie en fotobewerking. De gemaakte foto’s zullen grotendeels zwart/wit gemaakt worden. Zo komen de emoties vaak nog mooier naar voren en gaat de aandacht echt naar de geboorte van jullie baby. Ook is er vaak wat gelig licht thuis of in het ziekenhuis, waardoor de foto’s in zwart/wit beter tot zijn recht komen.


Jullie ontvangen alle geselecteerde foto’s binnen 4 tot 6 weken (wanneer de betaling binnen is) in hoge resolutie en zonder watermerk als download. Ook krijgen jullie een luxe foto album gratis bij jullie geboortereportage.


Het is mogelijk om een foto van de geboortereportage voor het geboortekaartje te gebruiken of om alvast een foto te kunnen delen met familie en vrienden. In dat geval sturen we binnen 24 uur na de geboorte een kleine selectie foto’s waaruit jullie kunnen kiezen.


Planning

Vanwege de oproepbaarheid vanaf 38 weken zwangerschap, plannen wij niet meer dan 2 geboortereportages per maand in. Pas na reservering en wanneer de aanbetaling voldaan is staat jullie geboortereportage vast.

Geboortereportage pakketten

Reportages vanaf de weeën, de geboorte en de eerste uren na de geboorte

Geboorte Basis

Reportage vanaf de weeën, de geboorte en de eerste 2 uur na de geboorte

Geboorte Basis inclusief:
– Vrijblijvend kennismakingsgesprek
– Vanaf 34 weken makkelijk contact via Whatsapp
– Vanaf 38 weken zwangerschap 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
– Thuis of in het ziekenhuis
– Aanwezig vanaf ong. 5/6 cm ontsluiting tot 2 uur na de geboorte
– Omzetten meeste foto’s naar zwart/wit
– Ca. 75 foto’s digitaal in hoge resolutie
– Persoonlijk geboorteverhaal
– Luxe foto album 15 x 15 cm met 12 bladzijden

Geboorte Basis | € 1195,00

Geboorte Extra

Reportage vanaf de weeën, de geboorte en de eerste 3 uur na de geboorte

Geboorte Extra inclusief:
– Vrijblijvend kennismakingsgesprek
– Vanaf 34 weken makkelijk contact via Whatsapp
– Vanaf 38 weken zwangerschap 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
– Thuis of in het ziekenhuis
– Aanwezig vanaf ong. 5/6 cm ontsluiting tot 3 uur na de geboorte
– Omzetten meeste foto’s naar zwart/wit
– Ca. 100 foto’s digitaal in hoge resolutie
– Persoonlijk geboorteverhaal
– Luxe foto album 20 x 20 cm met 20 bladzijden

Geboorte Extra | € 1395,00

Geboorte Compleet

Reportage vanaf de weeën, de geboorte en de eerste 4 uur na de geboorte

Geboorte Compleet inclusief:
– Vrijblijvend kennismakingsgesprek
– Vanaf 34 weken makkelijk contact via Whatsapp
– Vanaf 38 weken zwangerschap 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
– Thuis of in het ziekenhuis
– Aanwezig vanaf ong. 5/6 cm ontsluiting tot 4 uur na de geboorte
– Omzetten meeste foto’s naar zwart/wit
– Ca. 150 foto’s digitaal in hoge resolutie
– Persoonlijk geboorteverhaal
– Luxe foto album 25 x 25 cm met 40 bladzijden

Geboorte Compleet | € 1595,00

De betaling van bovenstaande pakketten wordt in meerdere termijnen betaald.

Extra opties bij bovenstaande pakketten:

 

  • De ontmoeting met oudere kind(eren) of andere familieleden kan niet altijd direct na de geboorte plaats vinden, daarom kom ik graag de volgende ochtend/dag terug om dit speciale moment vast te leggen.
    Meerprijs: € 175,00 (incl. reiskosten tot 25 km vanaf Meppel of Hoogeveen en excl. eventuele parkeerkosten).

  • Jullie persoonlijke geboorteverhaal kan verwerkt worden in het luxe foto album (alleen bij pakket Extra en Compleet). In het album zullen dan een aantal extra pagina’s worden toegevoegd.
    Meerprijs bij pakket Extra en Compleet:  € 100,00

  • Het  ontwerp van het luxe foto album kan gemaakt worden in dezelfde stijl als  het geboortekaartje. Zo past het album qua kleur , vormen en lettertypes bij het geboortekaartje. Daarnaast is het leuk om de gegevens van de eerste controle verwerkt te hebben in het album!
    Meerprijs: € 100,00

Uitbreiding geboortereportage pakketten

Combineer jullie geboorte reportage met een zwanger of baby fotoshoot

Fotoshoot Basis

Keuze uit een zwangerschapsfotoshoot of een baby lifestyle fotoshoot

– 1x fotoshoot
– Duur: 1,5 uur
– Fotoshoot bij jullie thuis of op locatie
– 5 digitale foto’s in hoge resolutie


Prijs i.c.m. geboorte | € 175,00

Losse fotoshoot prijs € 225,00

Fotoshoot Extra

Keuze uit een zwangerschapsfotoshoot of een baby lifestyle fotoshoot

– 1x fotoshoot
– Duur: 1,5 uur
– Fotoshoot bij jullie thuis of op locatie
– 10 digitale foto’s in hoge resolutie


Prijs i.c.m. geboorte | € 225,00

Losse fotoshoot prijs € 275,00

Fotoshoot Luxe

Keuze uit een zwangerschapsfotoshoot of een baby lifestyle fotoshoot

– 1x fotoshoot
– Duur: 1,5 uur
– Fotoshoot bij jullie thuis of op locatie
– 20 digitale foto’s in hoge resolutie
– Luxe foto album 15 x 15 cm | 12 pagina’s

Prijs i.c.m. geboorte | € 325,00

Losse fotoshoot prijs € 375,00

De eerste 25 km vanaf Meppel of Hoogeveen zijn inbegrepen bij de prijs van de geboortereportage. Na 25 km. zijn de reiskosten 0,25 euro per kilometer (incl. btw). Eventuele parkeerkosten zijn niet bij bovenstaande pakketten inbegrepen.


Bij een geboortereportage  is er een aanbetaling van 50% van het bedrag om de boeking definitief te maken. Dit omdat wij de weken voor de geboortereportage 7 dagen per week, 24 uur per dag oproepbaar zijn en in onze planning rekening houden met jullie reportage (zo plannen we geen opdrachten in die periode die verder weg zijn). In de 37e week van de zwangerschap betalen jullie de overige 50% van de geboortereportage


Krijgen jullie een geplande geboorte of keizersnede, geef dit dan aan. In dat geval bespreken we de opties voor een geboortereportage tijdens het kennismakingsgesprek.

Waar worden geboortereportages gemaakt?

Geboortereportages maken we in Noord-Oost Nederland, tot ongeveer een uur rijden vanaf Meppel of Hoogeveen. De reportages zelf kunnen zowel in het ziekenhuis als thuis gemaakt worden. In een vrijblijvend gesprek vertellen we jullie graag meer over deze geweldige fotoreportage!


Willen jullie ook mooie foto’s van de geboorte van jullie kindje?

Het is belangrijk dat er een klik is wanneer één van ons als fotografe bij zo’n intiem moment in jullie leven aanwezig is en dit mag vastleggen. Daarom maken we graag van tevoren een afspraak om kennis te maken en alle opties te bespreken. Mail naar info@essenza-fotografie.nl of bel naar 06-44107399 voor het maken van een afspraak. Het kennismakingsgesprek is uiteraard vrijblijvend en kosteloos zodat jullie er nog even over na kunnen denken en overleggen of geboortefotografie bij jullie past.