Geboortefotografie

geboortefotografie-essenza-fotografie-001
geboortefotografie-essenza-fotografie-002
geboortefotografie-essenza-fotografie-003
geboortefotografie-essenza-fotografie-004
geboortefotografie-essenza-fotografie-005
geboortefotografie-essenza-fotografie-006
geboortefotografie-essenza-fotografie-007
geboortefotografie-essenza-fotografie-008
geboortefotografie-essenza-fotografie-009
geboortefotografie-essenza-fotografie-010

Geboortefotografie

De geboorte van jullie kindje is een speciaal en mooi moment in jullie leven. Die eerste momenten samen, de start van een nieuw leven, zijn heel waardevol om vast te leggen. We leggen in ons leven tegenwoordig alles vast, van de eerste stapjes en verjaardagen tot de trouwdag. Geboortefotografie is een mooie aanvulling op de zwangerschaps- en babyfoto’s die vaak al wel gemaakt worden.


Een geboortereportage is een fotoreportage die de spanning vlak voor de geboorte en de allereerste momenten van jullie nieuwe gezin laten zien. Het geboorteverhaal van jullie kindje! Zo hoeft de aanstaande vader niet met de camera klaar te staan en kan hij volop zijn vriendin/vrouw steunen en kunnen jullie dit bijzondere moment ook echt samen beleven!

Wij leggen als fotografes de sfeer en emoties vast van de geboorte van jullie baby en de uren daarvoor en daarna. Eén van ons – Ester of Miranda – zal de geboorte van jullie baby vastleggen. Jullie weten altijd vooraf wie van ons beschikbaar is.

Waarom een geboortereportage?

De geboorte van jullie kind(eren) is een bijzondere ervaring. Door de geboorte vast te laten leggen door een geboortefotograaf kunnen jullie de geboorte echt samen beleven en krijgen jullie een blijvende herinnering aan die eerste momenten samen. Foto’s vol emotie, alle spannende en bijzondere momenten, intimiteit en liefde. De schoonheid van het nieuwe leven vastgelegd. Er gebeurd op dat moment zoveel dat we na het afleveren van de foto’s vaak horen dat de geboortefoto’s de momenten die een moeder niet bewust had meegemaakt voor haar het beeld compleet maken. De geboortereportage geeft een prachtige herinnering aan één van de mooiste momenten in jullie leven, de geboorte van jullie kind!


Hoe werkt dit en wat krijgen jullie?


Voor de geboortereportage

Wanneer jullie erover nadenken om een geboortefotograaf te vragen om de bevalling van jullie kindje vast te leggen, kunnen jullie contact opnemen. We plannen dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in omdat we het belangrijk vinden dat jullie er vertrouwen in hebben en om elkaar wat beter te leren kennen.


Eén van ons (Ester of Miranda) komt dan graag bij jullie thuis voor het gesprek. De fotografe die bij jullie langs komt is ook degene die jullie geboortereportage gaat maken. Enige uitzondering hierop is wanneer zij op een bepaalde dag niet kan, in dat geval zal de andere fotografe die dag oproepbaar zijn. Zo zijn jullie ervan verzekerd dat er altijd een fotografe beschikbaar is om de geboorte van jullie kindje vast te leggen. Jullie weten altijd vooraf of er een dag/dagen zijn dat de fotografe die jullie hebben gesproken niet beschikbaar is. In dat geval kunnen jullie ook vooraf kennis maken met de andere fotografe wanneer jullie dit willen.


Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie wensen, de geboortereportage en hoe we te werk gaan. Ook kunnen jullie alle vragen die jullie hebben stellen en voorbeelden bekijken. Na het gesprek kunnen jullie er rustig over nadenken of één van ons bij de geboorte van jullie kind aanwezig mag zijn.


Wanneer jullie voor ons kiezen als geboortefotograaf vinden we het fijn om regelmatig contact te hebben over hoe de zwangerschap verloopt. Er is een aanbetaling van 40% voor onze beschikbaarheid. Na het voldoen hiervan staat jullie geboortereportage vast. Vanaf de 38e week van de zwangerschap zijn we 7 dagen per week, 24 uur per dag voor jullie bereikbaar. Wanneer de weeën begonnen zijn nemen jullie contact op. We komen dan in overleg naar jullie toe om de geboorte vast te leggen.

geboortefotografie

Tijdens de geboortereportage

Een geboortereportage kan zowel thuis als in het ziekenhuis gemaakt worden. We leggen hierbij alle momenten vast zoals ze zijn. Van de voorbereidingen en de spanning voor de geboorte, de man die zijn vriendin/vrouw steunt tijdens de weeën, het eerste moment dat jullie je kindje zien na de geboorte (de eerste blik van een moeder op haar kind is altijd zo speciaal!) en alle emoties die daarbij horen, tot het doorknippen van de navelstreng, het meten, wegen en de eerste voeding. Dit leggen we vast in een smaakvolle serie totaalfoto’s en sfeer/detailfoto’s. Denk bij detailfoto’s bijvoorbeeld aan een rimpelig handje of voetje, of een klok met de tijd van de geboorte.


De foto’s worden allemaal gemaakt zonder flitslicht en alleen met het beschikbare licht in de kamer. Ook blijven we tijdens het fotograferen zoveel mogelijk op de achtergrond, om het moment dat jullie kindje ter wereld komt zo onopvallend mogelijk vast te leggen. Hierdoor blijft het echt jullie moment en merken jullie zo weinig mogelijk van de aanwezigheid van een fotografe. “Je bent onzichtbaar aanwezig geweest” is een compliment dat we al tijdens de eerste geboortefotografie reportage kregen. En voor ons het belangrijkste tijdens het maken van de fotoserie. Het blijft echt jullie moment samen.


Na de geboorte blijft de fotografe die de geboorte van jullie kindje vastgelegd heeft nog een paar uren (ongeveer 2 tot 2,5 uur). Ook kan dan de kennismaking met eventuele oudere kinderen en/of opa’s en oma’s vastgelegd worden.


Het maakt niet uit hoe lang de geboorte van jullie kindje duurt, er zijn nooit extra kosten.


Na de geboortereportage

Na de geboortereportage ontvangen jullie een factuur voor de reportage. Wij gaan ondertussen aan de slag met de selectie en fotobewerking. De gemaakte foto’s zullen grotendeels zwart/wit gemaakt worden. Zo komen de emoties vaak nog mooier naar voren en gaat de aandacht echt naar de geboorte van jullie baby. Ook is er vaak wat gelig licht thuis of in het ziekenhuis, waardoor de foto’s in zwart/wit beter tot zijn recht komen.


Jullie ontvangen alle geselecteerde foto’s binnen 4 tot 6 weken (wanneer de betaling binnen is) in hoge resolutie en zonder watermerk op dvd. Ook krijgen jullie een accordeonboekje met 4 foto afdrukken en een luxe foto album van 15 x 15 cm met 12 pagina’s gratis bij jullie geboortereportage.


Het is mogelijk om een foto van de geboortereportage voor het geboortekaartje te gebruiken of om alvast een foto te kunnen delen met familie en vrienden. In dat geval sturen we binnen 24 uur na de geboorte een kleine selectie foto’s waaruit jullie kunnen kiezen.


Planning

Vanwege de oproepbaarheid vanaf 38 weken zwangerschap, plannen wij niet meer dan 2 geboortereportages per maand in. Pas na reservering en wanneer de aanbetaling voldaan is staat jullie geboortereportage vast.

Foto pakketten

Combineer jullie geboorte reportage met een zwanger of baby fotoshoot

Geboorte Basis

De eerste uren na de geboorte
Reportage van alleen de eerste uren na de geboorte

Geboorte Basis inclusief:
– Vrijblijvend kennismakingsgesprek
– Vanaf 38 weken zwangerschap 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
– Thuis of in het ziekenhuis
– Omzetten meeste foto’s naar zwart/wit
– Alle foto’s digitaal in hoge resolutie op cd
– Accordeonboekje met 4 foto afdrukken
– Luxe foto album 15 x 15 cm met 12 bladzijden


€ 550,00

Geboorte Compleet

Complete geboortereportage
Reportage vanaf de weeën, de geboorte en de eerste uren na de geboorte

Geboortereportage inclusief:
– Vrijblijvend kennismakingsgesprek
– Vanaf 38 weken zwangerschap 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
– Thuis of in het ziekenhuis
– Omzetten meeste foto’s naar zwart/wit
– Alle foto’s digitaal in hoge resolutie op cd
– Accordeonboekje met 4 foto afdrukken
– Luxe foto album 15 x 15 cm met 12 bladzijden


€ 850,00

Fotoshoot Basis

Keuze uit een zwangerschapsfotoshoot of een babyfotoshoot

– 1x fotoshoot
– Duur: 1,5 – 3 uur
– Fotoshoot bij jullie thuis of op locatie
– 5 digitale foto’s in hoge resolutie

 

 

Prijs i.c.m geboorte € 125,00

Losse fotoshoot prijs: € 175,00

Fotoshoot Extra

Keuze uit een zwangerschapsfotoshoot of een babyfotoshoot

– 1x fotoshoot
– Duur: 1,5 – 3 uur
– Fotoshoot bij jullie thuis of op locatie
– 15 digitale foto’s in hoge resolutie

 

 

Prijs i.c.m geboorte € 195,00

Losse fotoshoot prijs: € 245,00

Fotoshoot Luxe

Keuze uit een zwangerschapsfotoshoot of een babyfotoshoot

– 1x fotoshoot
– Duur: 1,5 – 3 uur
– Fotoshoot bij jullie thuis of op locatie
– 30 digitale foto’s in hoge resolutie
– Luxe foto album 15 x 15 cm met 12 bladzijden

 

Prijs i.c.m geboorte € 275,00

Losse fotoshoot prijs: € 325,00

De eerste 40 km vanaf Zwolle of Hoogeveen zijn inbegrepen bij de prijs van de geboortereportage. Na 40 km. zijn de reiskosten 0,25 euro per kilometer (incl. btw). Eventuele parkeerkosten zijn niet bij bovenstaande pakketten inbegrepen.


Bij een geboortereportage of een geboortereportage van alleen de eerste uren is er een aanbetaling van 40% van het bedrag om de boeking definitief te maken. Dit omdat wij de weken voor de geboortereportage 7 dagen per week, 24 uur per dag oproepbaar zijn. en in onze planning rekening houden met jullie reportage (zo plannen we geen opdrachten in die periode die verder weg zijn).


Krijgen jullie een geplande geboorte of keizersnede, geef dit dan aan. In dat geval bespreken we de opties voor een geboortereportage tijdens het kennismakingsgesprek.

Waar worden geboortereportages gemaakt?

Geboortereportages maken we in Noord-Oost Nederland, tot anderhalf uur rijden vanaf Zwolle of Hoogeveen. De reportages zelf kunnen zowel in het ziekenhuis als thuis gemaakt worden. In een vrijblijvend gesprek vertellen we jullie graag meer over deze geweldige fotoreportage!


Willen jullie ook mooie foto’s van de geboorte van jullie kindje?

Het is belangrijk dat er een klik is wanneer één van ons als fotografe bij zo’n intiem moment in jullie leven aanwezig is en dit mag vastleggen. Daarom maken we graag van tevoren een afspraak om kennis te maken en alle opties te bespreken. Mail naar info@essenza-fotografie.nl of bel naar 06-44107399 voor het maken van een afspraak. Het kennismakingsgesprek is uiteraard vrijblijvend en kosteloos zodat jullie er nog even over na kunnen denken en overleggen of geboortefotografie bij jullie past.