Geboortereportage Harderwijk – Senn

Geboortereportage Harderwijk – Senn

Geboortereportage Harderwijk – Senn. Eind vorig jaar kregen we een mailtje van Gerlisa en Cornee. Ze mailden dat ze erg twijfelden of ze de geboorte van hun eerste kindje vast wilden laten leggen. Een vraag die steeds meer aanstaande ouders zich afvragen. Tijdens het kennismakingsgesprek waarin alle vragen die Gerlisa had werden beantwoord en na voorbeelden te hebben bekeken, gaf ze tijdens het gesprek al aan het waardevol te vinden om de momenten tijdens de geboorte door ons vast te laten leggen als herinnering voor later.

Vliezen gebroken

We hielden contact en op 3 maart stuurde Gerlisa in de Whatsapp groep een berichtje dat rond 04.00 uur de weeën begonnen waren. Ze waren nog onregelmatig en kort, dus het was afwachten of het door zou zetten. Een uur later ging de telefoon, Cornee belde me dat de vliezen waren gebroken en de verloskundige onderweg was. Hij zou weer bellen wanneer de verloskundige was geweest. Ik at ondertussen wat en maakte me rustig klaar om die kant op te gaan. Na een uur ging de telefoon weer. Gerlisa had inmiddels 3 cm ontsluiting en het was afwachten.

Van 3 naar 10 cm ontsluiting!

Niet veel later belde Cornee alweer, deze keer vanuit de auto. Het ging toch sneller dan gedacht en ze waren op weg naar het ziekenhuis St Jansdal. Binnen 5 minuten zat ik in de auto naar Harderwijk. Bij aankomst meldde ik me en bleek dat de bevalling in verband met gewenste pijnbestrijding in het Moeder&Kind centrum in het St Jansdal plaats zou vinden in plaats van een badbevalling in het Geboortezorghuis zoals in eerste instantie de bedoeling was. In de kamer aangekomen ervaarde ik zoveel liefde en een stel dat dit echt samen deed. De verloskundige controleerde hoeveel ontsluiting Gerlisa had. Er stond nog een klein randje, maar Gerlisa had al 9,5 cm ontsluiting! Dat betekende dat pijnbestrijding niet meer mogelijk was. Gerlisa deed het geweldig en het duurde niet lang voordat ze op de 10 cm ontsluiting zat. Binnen 1,5 uur van 3 naar 10 cm ontsluiting. Wauw, dat was snel gegaan! 

De geboorte

Nog even en Gerlisa en Cornee konden hun kindje zien en vasthouden. Cornee bleef aan haar zijde en gaf Gerlisa liefdevolle zoenen op haar voorhoofd. Zo mooi om te zien hoe ze dit echt samen deden. Elke wee werd door Gerlisa duidelijk aangekondigd door “Oké”, waarna ze haar benen stevig vastpakte. Wat deed ze het super goed! Cornee zorgde ondertussen voor een koud washandje om haar gezicht mee af te koelen. Super team! Als snel was het hoofdje van hun kindje te zien. Het duurde heel even voordat de kleine volledig geboren was, en Gerlisa hun kindje zelf aan kon pakken en op haar buik kon leggen. Om 13.15 uur waren ze de trotse ouders geworden van een zoon met de prachtige naam Senn. Liefdevolle momenten van het nieuwe gezin volgden en nadat de navelstreng uitgeklopt was, mocht Cornee deze doorknippen.

De eerste momenten samen

De kleine Senn werd volop bewonderd door zijn ouders. Onder het mutsje dat hij vlak na de geboorte op had gekregen zat donker krullend haar. Zijn kleine vingertjes werden vastgehouden en Gerlisa en Cornee keken vol verwondering en trots naar Senn en naar elkaar. De eerste slokjes borstvoeding werden gedronken en de naaste familie werd gebeld om het geweldige nieuws te vertellen. De trotse opa’s en oma’s waren later die dag bij hun thuis welkom om hun kleinzoon te komen bewonderen. Alleen Gerlisa haar moeder zou naar het ziekenhuis komen om Senn alvast te bewonderen, omdat zij later die dag moest werken.

De controle

Na deze eerste momenten samen was het tijd voor Senn om gewogen en gemeten te worden. Ook liet de verloskundige zien hoe Senn in de buik had gezeten en werd hij in de foetushouding omhoog gehouden. Cornee schreef voor de verloskundige op het whiteboard dat in de kamer hing hoeveel de hoofdomtrek en lengte van zijn zoon was. En na het wegen was het aan Cornee om de eerste kleertjes aan te trekken bij Senn en hem daarna lekker vast te houden. Vlak daarna kwam de trotse moeder van Gerlisa binnen lopen. Na het feliciteren van de kersverse ouders mocht ook zij Senn even vasthouden.

Naar huis

Nadat Gerlisa gedoucht had was het bijna zo ver, Senn mocht met zijn ouders mee naar huis. Wat heerlijk! Een verpleegkundige kwam met een grote bak met mutsjes de kamer binnen. Vanwege het 5 jarig bestaan van het Moeder&Kind Centrum waren er mutsjes gebreid en gehaakt en Gerlisa mocht een mooi mutsje voor Senn uitzoeken. De kleine kreeg daarna voor het eerst zijn jasje aan. Die bleek nog een beetje te groot te zijn, maar was in ieder geval lekker warm op deze regenachtige dag. Gerlisa deed nog wat make-up op en Cornee ging de auto dichter bij de uitgang zetten. Klaar om lekker naar huis te gaan.

Gerlisa en Cornee, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon Senn! Bedankt dat ik deze eerste bijzondere momenten voor jullie vast heb mogen leggen. We wensen jullie heel veel liefde en geluk. Geniet van elkaar!

Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van geboortereportages.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.