Bijna geboortereportage Reza, eerste uren samen als gezin – Thuisbevalling in Overdinkel, Overijssel

Bijna geboortereportage Reza, eerste uren samen als gezin – Thuisbevalling in Overdinkel, Overijssel

Bijna geboortereportage Reza, eerste uren samen als gezin – Thuisbevalling in Overdinkel, Overijssel. Toen we een tijdje geleden op onze blog zetten dat we na gingen denken over geboortefotografie hadden we niet kunnen denken daar al zo snel reacties op te krijgen. Nog voordat we het op onze website echt vermeld hadden kwam er een heel leuk mailtje onze mailbox binnen. Ingeborg en Maurice hadden op internet toevallig geboortefoto’s gezien en waren een zoektocht gestart naar een fotograaf in het oosten van het land die ze kon helpen bij het maken van geboortefoto’s van hun derde kindje. En ondanks dat er maar één zinnetje op onze blog stond hadden ze ons toch gevonden. Leuk!

Ingeborg en Maurice kwamen voor het kennismakingsgesprek bij ons langs, een leuke kennismaking en direct bleek dat we op één lijn zaten qua ideeën over hoe een geboortereportage eruit zou moeten zien. Het maken van mooie, sfeervolle foto’s die het verhaal van de bevalling zou vertellen. Precies de reden waarom wij gestart zijn met de geboortefotografie! Wel vonden ze het beide spannend om iemand bij de bevalling te hebben die de geboorte van hun derde kindje vast zou leggen. Niet zo gek natuurlijk! Maar zij waren het er beide wel over eens dat dit bijzondere moment wel heel speciaal is om vast te laten leggen. De momenten vlak voor en na de bevalling waar je een bepaald gevoel bij hebt, maar die eigenlijk nooit vastgelegd worden. En wat is er nou mooier dan dit later terug te kunnen kijken?

Dit zou onze tweede geboortereportage worden, maar direct al zo enorm verschillend van de eerste geboortereportage! Ingeborg en Maurice kozen voor een thuisbevalling waarbij het kindje in bad geboren zou worden. “Dat is ons letterlijk en figuurlijk de vorige keren goed bevallen” aldus Ingeborg. De week na het kennismakingsgesprek was Ingeborg al 38 weken zwanger, het moment waarop ik mijn spullen continu gereed heb staan. Die week kreeg ik ook een superlief berichtje van Ingeborg waarin ze me succes wenste met de eerste geboortereportage (die op dat moment nog plaats moest vinden). Ook stuurde ze me dat ik ook zelf kon vragen hoe het ging als ik in het weekend wat zou willen ondernemen zodat ik rekening kon houden met het meenemen van mijn spullen. Echt heel fijn. We zouden elkaar op de hoogte houden.

30 november stuurde ik het stel een mail met mijn ervaringen tijdens de eerste geboortereportage en kreeg ik een update dat alles nog rustig was bij Ingeborg en Maurice maar dat ze wel wat harde buiken had. Ze verwachtte er alleen nog niet zoveel van. 13 december zou Ingeborg uitgerekend zijn maar de week ervoor leek het er al steeds meer op dat hun kindje eerder zou komen. Ondertussen werd het weer steeds slechter en hield ik de weerberichten die vol stonden met waarschuwingen voor gladheid, sneeuw en harde wind goed in de gaten. Op vrijdag 7 december was extreem weer voorspeld en laat dat nou precies de dag zijn dat kleine Reza geboren zou gaan worden. Wat een timing! Na een aantal berichtjes heen en weer belde Maurice me rond 14.00 uur dat de weeën regelmatig waren en dat ik die kant op kon komen. De vorige bevallingen van Ingeborg en Maurice waren snel gegaan, dus ik stapte dan ook direct in de auto. Toen ik er bijna was belde Maurice, de bevalling was enorm snel gegaan en ik was dan ook te laat voor hét moment. Zo jammer!

Bij Ingeborg en Maurice aangekomen bleek al snel dat ik de bevalling ook wanneer alles mee had gezeten onderweg niet had kunnen halen. De kraamverzorgster die uit hetzelfde dorp kwam was zelfs te laat geweest en de verloskundige was er die middag net op tijd. Zelfs de badbevalling die ze zo graag wilden was niet gelukt, zo snel was het allemaal gegaan. Ze hadden met het wegen, meten en controleren van kleine Reza gewacht totdat ik er was. Hierna gingen moeder en zoon dan toch nog even samen in bad. Heel bijzonder om hier toch bij te mogen zijn en leuk om te zien hoe Reza na het bad bij ieder kledingstukje dat hij aankreeg van zijn vader iets minder hard begon te huilen tot hij helemaal lekker warm aangekleed was. Inmiddels waren ook de twee oudste kinderen van Ingeborg en Maurice thuis gebracht door opa en oma. Die konden natuurlijk niet wachten om hun kleine broertje te mogen zien. Een super leuk moment! Na een tijdje kwam de opmerking door de oudste dat ze pannenkoeken gingen eten bij opa en oma en eigenlijk vond hij dat zijn ouders en de baby wel mee konden pannenkoeken eten. Wat zorgde voor een lach op het gezicht van iedereen in de kamer. Na alle kusjes voor de baby en het brengen van een groot aantal knuffels (waarvan een aantal flink groter dan Reza zelf) gingen de twee weer met opa en oma mee. En na een aantal detailfoto’s in de babykamer gemaakt te hebben besloot ik ook weer naar huis te gaan.

Ingeborg en Maurice, bedankt voor de updates in de weken voor de geboorte van Reza (heel fijn!) en dat ik de eerste uren van Reza en jullie samen heb mogen fotograferen. Ik wens jullie heel veel geluk met Reza en jullie complete gezin!

Referentie:

“Ongeveer vier weken voor de uitgerekende datum besloten we de geboorte van ons derde kindje te laten vastleggen door een professionele fotograaf. Best spannend, iemand die je maar een keer hebt ontmoet bij zo’n intiem moment. We vonden de gebeurtenis echter te bijzonder om niet te laten fotograferen! Uiteindelijk heeft Miranda de geboorte van onze zoon helaas net gemist omdat de bevalling heel snel is gegaan. Toch heeft ze van de eerste uren samen wel een prachtige fotoreportage kunnen maken. De controles van onze zoon door de verloskundige en de kennismaking met onze andere kinderen zijn heel unieke foto’s geworden. Het is echt het ‘geboorteverhaal’ van onze zoon geworden! Miranda heeft zich tijdens het maken van de foto’s op de achtergrond gehouden. Ze is rustig en professioneel en ondanks dat we ons soms wel bewust waren van haar aanwezigheid hebben we dit absoluut niet als storend ervaren. We zijn heel blij dat ze deze bijzondere momenten voor ons heeft vastgelegd. Op deze manier hadden we zelf geen omkijken naar het maken van foto’s en konden we ongestoord genieten van onze pasgeboren zoon!” Maurice & Ingeborg

geboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografiegeboortefotografie

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.