Geboortereportage Zwolle – Daley

Geboortereportage Zwolle – Daley

Geboortereportage Zwolle – Daley. In juli kregen we een mailtje van Jill en Barry. Ze waren zwanger van hun eerste kindje en wilden graag een afspraak maken voor geboortefotografie. Tijdens het leuke kennismakingsgesprek bij het stel thuis in Zwolle bespraken we de mogelijkheden. Al snel bevestigden zij dat wij de geboorte vast zouden mogen leggen. De uitgerekende datum begin oktober werd genoteerd en we hielden contact. 

De weken voor de uitgerekende datum was dat via WhatsApp. Het duurde niet lang voordat ze een berichtje stuurden dat Jill vanwege haar hoge bloeddruk voor controle naar het ziekenhuis was geweest. Die middag had ze nogmaals een afspraak staan vanwege de bloeddruk. Spannend, want de verwachting was dat ze vrijdagavond of het weekend ingeleid zou gaan worden. Na de controle die middag moest Jill in het ziekenhuis blijven en werd meteen begonnen met het inleiden van de geboorte. Vrijdag rond de middag was de ontsluiting ongeveer 3 centimeter en was de bloeddruk gelukkig wat gezakt. Gedurende de dag hielden we contact en tegen de avond kreeg ik een berichtje dat er nog weinig veranderd was. Ik wacht het af en ga op tijd richting bed.

Opeens gaat het heel snel

Om 5:18 uur ging de telefoon, het was Barry. Het was opeens allemaal heel snel gegaan. Even dacht ik ‘ow nee de baby is er al’. Maar ‘gelukkig’ was dit niet het geval en was het vooral de ontsluiting dat ineens snel was gegaan. Jill had inmiddels 9 centimeter ontsluiting. Na een kort gesprek hing ik op. Snel omkleden, tas pakken en de auto in springen! Om 5:41 uur reed ik de parkeerplaats bij het Isala in Zwolle op. Snel naar binnen en naar de kamer waar Jill en Barry waren. 

weeën in ziekenhuis
geboortereportage zwolle

De geboorte

Een paar minuten nadat ik er was hoorde ik de verloskundige zeggen dat er 10 cm ontsluiting was! Al snel was het hoofdje van hun kindje te zien. Voor de aanstaande papa een onwerkelijk moment. Het was dan ook wat onverwacht dat de verloskundige vroeg of Barry zijn kind wilde aanpakken. Het duurde even voordat het tot hem door drong, maar niet veel later pakte hij vol trots zijn zoontje aan samen met de verloskundige. Om hem vervolgens op de buik bij Jill te leggen. Om 5:56 uur werd hun zoontje Daley geboren. 

Vol verwondering werd Daley bewonderd en na even bijgekomen te zijn van dit bijzondere moment was het tijd om de navelstreng door te knippen. Jill en Barry hadden ervoor gekozen om stamcellen uit het navelstrengbloed van Daley op te slaan. De verloskundige volgde de procedure die hiervoor nodig was, terwijl Jill en Barry ondertussen vol trots en liefde naar Daley keken.

geboortereportage zwolle
geboorte isala zwolle
geboortereportage zwolle

De eerste momenten samen 

Liefdevolle momenten van het nieuwe gezin volgden. De naaste familie werd al snel gebeld om hun geluk mee te delen. De kleine Daley lag lekker warm bij zijn moeder. Hij werd gewogen en was 2650 gram. Na de controle mocht hij lekker bij zijn vader zijn en kreeg hij van Barry zijn eerste flesje.

geboortereportage zwolle
geboortereportage zwolle
wegen baby na geboorte
geboortereportage zwolle
eerste flesje baby
geboortereportage zwolle

Zijn eerste kleren aan

De kleertjes die Jill voor hun zoontje thuis zorgvuldig had uitgezocht en in zakjes had gestopt werden door Barry gepakt. De verpleegkundige kleedde hem aan. Daley vond het allemaal wel prima en was heel rustig. Daarna mocht hij weer lekker bij zijn moeder liggen. Bij Jill werd de bloeddruk nog even gecontroleerd. Barry sprong ondertussen even onder de douche, zodat Jill zich daarna kon opfrissen voor het eerste bezoek kwam. 

geboortereportage zwolle
geboortereportage zwolle
baby na geboorte

Bezoek

De ouders, zus en nichtje van Jill konden de kleine Daley als eerste bewonderen. Vlak daarna kwamen de ouders van Barry binnen. Voor hun was Daley het eerste kleinkind, wat het moment extra bijzonder maakte. De trotse opa’s en oma’s genoten zichtbaar van de kleine jongen. De vader van Jill had een fles champagne mee genomen om de geboorte van Daley te vieren. Aan Barry de eer om de fles te openen. De oma’s en opa’s mochten Daley allemaal even vasthouden. Daarna werd hij voor een korte controle nog een keer uitgekleed. Daley werd hierna aangekleed door één van zijn oma’s. Heel bijzonder!

Jill en Barry, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon Daley! Bedankt dat ik deze eerste bijzondere momenten vast heb mogen leggen. We wensen jullie heel veel liefde en geluk. Geniet van elkaar!

familie bij geboorte
familie bij geboorte
geboortereportage zwolle
geboortereportage zwolle

Geboortereportage Zwolle
Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van geboortereportages.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.