Geboortereportage Zwolle – Joas

Geboortereportage Zwolle – Joas

Geboortereportage Zwolle – Joas. Toen we eind maart een mailtje kregen van Dorina en Dennis was dit leuke stel 17 weken zwanger en waren zij aan het overwegen of zij een geboortefotograaf bij de bevalling wilden. Een leuk kennismakingsgesprek volgde en de beslissing werd daarna al snel genomen dat wij de eer kregen om de eerste waardevolle momenten als gezin tijdens de geboorte van hun kindje vast te leggen.

Een spannende dag!
Via WhatsApp hielden we de laatste weken van de zwangerschap contact en de 37e zwangerschapsweek stuurde Dorina weer een berichtje dat ze in het ziekenhuis was geweest en een extra controle had gehad vanwege haar bloeddruk. Vanwege een hartafwijking was deze altijd al verhoogd, dus werd dit tijdens de zwangerschap extra in de gaten gehouden. De bloeddruk was zelfs voor haar nu wat aan de hoge kant. Het was wachten op de uitslag die zou bepalen of ze die dag al ingeleid zou gaan worden, of dat toch nog even afgewacht kon worden. Dorina was er zelf een beetje door verrast, dit had ze niet aan zien komen of verwacht. Een spannende dag dus! Begin van de avond volgde een nieuwe berichtje. De bloedwaarden bleken toch goed te zijn, hun kindje mocht nog even blijven zitten en een aantal dagen later zou ze weer op controle gaan om te kijken hoe het dan zou zijn.

Afwachten
Op maandag stuurden ze een berichtje dat ook na de volgende controle gekozen werd om vooralsnog nog even af te wachten. Dorina en Dennis keken enorm uit naar de komst van hun kleintje, dus stiekem was het wel een kleine teleurstelling om nog te moeten wachten voordat ze hun kindje in de armen konden sluiten. Ook speelde de vermoeidheid en pijn in de rug van Dorina mee aan het gevoel dat ze inleiden zelf wel zagen zitten. Er was tijdens de controle geconstateerd dat er wel al een centimeter ontsluiting was.

Vliezen gebroken en ontsluiting
Diezelfde week zijn Dorina en Dennis op donderdag weer voor controle in het ziekenhuis. Het berichtje dat na de afspraak volgde was “Eindelijk actie :)”. Dorina mocht die avond terug komen waarna ze ingeleid zou worden. In de nacht die volgt zien we Dorina iets typen in de WhatsApp groep, zonder dat ze het verstuurd. Kort daarna werd ik gebeld door een anoniem nummer, waarvan de verbinding werd verbroken. Zal er wat aan de hand zijn? Voor de zekerheid stuur ik een berichtje om te vragen hoe het gaat. Dennis was nog wakker en reageert met dat hij niet gebeld heeft en hij denkt dat Dorina het ook niet was. De ballonkatheter was die avond wel alweer verwijderd, waardoor er 4 cm ontsluiting was. Maar de verwachting was niet dat de bevalling door zou zetten die nacht. Dorina lag nog in het ziekenhuis, maar Dennis was zelf naar huis gegaan. De volgende ochtend zou begonnen worden met het opwekken van de weeën. Na het doorprikken van de vliezen en het starten van de weeënopwekkers bleef het in eerste instantie rustig. Rond 11 uur begonnen de weeën wel heftig te worden, zo heftig dat Dorina rond 13.30 uur een berichtje stuurt dat het haar iets teveel werd en ze een ruggenprik had gekregen. De ontsluiting bleef 4 cm, maar het ging wel de goede kant op met de krachtige weeën. De uren erna werd ik goed op de hoogte gehouden en ondanks dat er in het ziekenhuis tot dan toe aangegeven werd dat het nog niet nodig was dat ik zou komen, besloot ik toch te vragen of ik hun kant op zou komen.

geboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwolle

Persdrang
Inmiddels kreeg ik een berichtje van Dennis dat het erop leek dat Dorina persdrang kreeg. Er zou kort daarna weer een controle plaatsvinden om te kijken hoeveel ontsluiting er inmiddels was. Dorina had zelf ook aangegeven dat ze graag wilde dat ik naar het ziekenhuis kwam. Ik zat al in de auto en bel mijn collega Miranda of ze even op WhatsApp wil laten weten dat ik al onderweg was en er binnen 10 minuten zou zijn. Ik meld me op de afdeling en de verpleegkundige komt me ophalen en geeft me gelijk een korte update. Dorina had inmiddels 6 a 7 cm ontsluiting en pittige weeën. Naast het bed stond Dennis om haar door de weeën heen te helpen. Mooi om te zien hoe ze dit samen deden. Tijdens de weeën had Dorina dorst, de fles met water werd haar steeds door Dennis aangegeven en wanneer deze leeg was, werd deze snel door hem aangevuld. Tijdens de controle door de verloskundige zei Dorina lachend “Hij wil eruit”. Waarop de verloskundige antwoordde met “Dus het wordt een hij”? Iets dat Dorina en Dennis zelf niet wisten en een verrassing zou blijven totdat hun kleintje geboren zou zijn. Dorina dacht dat het een jongetje zou worden. Dennis was daar op dat moment nog niet van overtuigd.

Dorina gaf aan dat ze het gevoel had dat ze moest persen. Er werd 10 cm ontsluiting vastgesteld en ze mocht toegeven aan haar gevoel. Omdat ze het erg warm had veegde Dennis steeds haar voorhoofd af met een doekje. Zo lief de hele tijd, een geweldig team!

De geboorte
En wat deed Dorina het ontzettend goed. Al snel was het hoofdje van hun kindje te zien. Het duurde even voordat de kleine volledig geboren was, maar werd daarna gelijk bij Dorina op haar buik gelegd. Om 17.48 uur waren ze de trotse ouders geworden van… een zoon! Het jongetje kreeg de namen Joas Micha Julian. Wat een prachtige namen met vernoeming naar de opa’s van Joas. Hij lag ondertussen rustig bij zijn moeder op de buik. Mooie momenten van het nieuwe gezinnetje volgden. Joas werd liefdevol bekeken en toen de navelstreng uitgeklopt was, mocht Dennis deze door knippen. Waarna het tijd was voor beschuit met muisjes. En voor Dennis om zijn zoon voor de eerste keer vast te houden.

geboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage Zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwolle

Na even bijgekomen te zijn en samen te hebben genoten van het kleine wondertje in hun armen, belden Dorina en Dennis de nog onwetende opa’s en oma’s. De moeder van Dennis was net die avond naar een voorstelling in Hengelo. En het lukte helaas niet om haar meteen te bereiken. Na een aantal gemiste oproepen van Dennis en zijn vader, belde zijn moeder terug. Wat een enthousiasme! Ze zou zo snel mogelijk met de trein naar Zwolle komen om haar kleinzoon te bewonderen.

geboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwolle

Gewicht, lengte en spaghetti
De verpleegkundige was de kamer weer binnen gekomen om de kleine Joas te wegen en meten. De weegschaal was al klaar gezet en Joas werd erop gelegd, het scherm gaf een geboortegewicht van 3630 gram aan. Dorina en Dennis hadden gevraagd of ook zijn lengte opgemeten kon worden. Het meetlint werd naast Joas gelegd en gaf 49 cm aan. De verpleegkundige kleedde hem vervolgens aan. Dennis mocht zijn sokjes aan doen. Wat een leuk eerste shirtje hadden zijn ouders voor hem! Zijn volledige naam was op het shirtje gedrukt. Heel erg leuk! Dorina was ondertussen met haar moeder aan de telefoon, ze liet door middel van video bellen aan haar moeder de kleine Joas zien, die aan de andere kant van de kamer aangekleed werd. Een hele leuke reactie volgde!

Lekker aangekleed en in een warme omslagdoek mocht Joas daarna met zijn vader knuffelen. Dorina kon ondertussen even wat spaghetti eten en daarna douchen. De beide vaders waren inmiddels ook in het ziekenhuis aangekomen en stonden op de gang te wachten. Dorina kwam weer fris onder de douche vandaan en had het shirt met de tekst “MOM PWR”aangedaan wat ze eigenlijk bij de geboorte aan had willen doen. Vanwege de warmte had ze toch gekozen voor een shirtje zonder mouwen. Maar nu was dan toch wel hét perfecte moment voor dit shirt. Voordat het eerste bezoek binnenkwam mocht Joas weer bij zijn moeder liggen.

geboortereportage Zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwollegeboortereportage zwolle

Kennismaking met de familie
Het was de vader van Dennis die de eer had als eerste zijn kleinzoon te kunnen bewonderen. Na het feliciteren van de kersverse ouders mocht hij Joas ook even vasthouden. Al snel daarna arriveerden ook de ouders van Dorina die vol blijdschap de kamer binnen kwamen met een vrolijke bos bloemen en konden zij Joas ook vol trots bewonderen.

geboortereportage zwollegeboortereportage zwolle

Controle
De verloskundige kwam om 21.19 uur de kamer weer binnen om alle controles van Joas te doen. Ook liet ze de houding zien waarin Joas in de buik van zijn moeder had gezeten. Alles was helemaal goed. Tijdens de controle kwam de moeder van Dennis vol emotie binnen. Ze was zo snel ze kon naar Zwolle gekomen en was zo’n trotse oma toen ze Joas in haar armen hield.

Dennis en Dorina, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon Joas! Bedankt dat ik deze eerste bijzondere momenten vast heb mogen leggen. We wensen jullie heel veel liefde en geluk. Geniet van elkaar!

Referentie:

We hebben het als erg waardevol ervaren dat Ester bij ons was om foto’s te maken van de geboorte van Joas. Vooraf hadden we niet kunnen bedenken dat we het zo bijzonder zouden vinden om foto’s te kunnen terugkijken van dit kostbare moment! Tijdens de bevalling hebben we niet in de gaten gehad dat Ester aan het fotograferen was en op sommige momenten was ze zelfs een fijne afleiding. We zouden iedereen aanraden om de geboorte van je kindje op deze manier te laten vastleggen. Ester, bedankt dat je deze herinneringen voor ons hebt vastgelegd!

Dennis & Dorina

geboortereportage zwolle

Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Harderwijk, Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van geboortereportages.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.