Geboortereportage Zwolle – Naud

Geboortereportage Zwolle – Naud

Geboortereportage Zwolle – Naud. Een tijdje geleden kregen we een mail van Moniek en Jurgen. Ze waren in verwachting van hun eerste kindje en waren erg enthousiast geworden na het bekijken van de foto’s en het lezen van onze informatie bij geboortefotografie. Twee weken later spraken we af voor een leuk kennismakingsgesprek.

Onverwacht naar het ziekenhuis

Begin april ging de telefoon, Moniek vertelde dat ze weeën had. Op het moment was ze 34 weken zwanger. Ze waren onderweg naar het ziekenhuis in Zwolle en zouden me op de hoogte houden. Begin van de avond kreeg ik een berichtje dat Moniek in het ziekenhuis moest blijven en weeën remmers kreeg. In het ziekenhuis hoopten ze dat ze de weeën binnen 3 uur onder controle zouden hebben. Tot laat in de avond was het onrustig gebleven, maar de weeën waren sinds die tijd gestopt. Dus dat was fijn! De volgende avond zouden de weeën remmers gestopt worden en zou het afwachten zijn hoe het verder zou gaan lopen. Na het stoppen met de weeën remmers was het weer goed aan het rommelen en kreeg Moniek weer frequenter weeën. Het was afwachten of het sterker zou worden of zou wegtrekken. De weeën zetten echter niet door en Moniek mocht weer wat gaan bewegen en na een goede echo mocht ze weer naar huis. Hun kleintje zou nog even lekker bij mama in de buik blijven, maar in het ziekenhuis was wel verteld dat hij of zij voor de 37 weken zwangerschap wel geboren zou gaan worden.

Vliezen gebroken

Een aantal weken later om 02:05 uur ging de telefoon. Jurgen belde om te zeggen dat de vliezen bij Moniek waren gebroken. De verloskundige was onderweg en zou er binnen 10 minuten ongeveer zijn. We spraken af dat hij me terug zou bellen wanneer ze meer zouden weten. Ondertussen maakte ik me alvast klaar om eventueel hun kant op te komen. Moniek belde me ongeveer 20 minuten later vanuit de auto. Ze waren onderweg richting het ziekenhuis. Ze had 2 cm ontsluiting. Vlak daarna zat ik ook in de auto richting het Isala in Zwolle.

Toen ik de kamer binnenstapte zat Moniek op het bed en was er een ontspannen sfeer. Ze vertelden dat ze net alle spullen voor de zo graag gewilde badbevalling hadden besteld en deze morgen bezorgd zouden worden. Omdat ze toch stiekem hoopten dat ze de 37 weken zwangerschap zou halen en ze thuis in bad mocht bevallen. Dat had ze net niet gered, maar ze hadden zich er bij neergelegd het toch een ziekenhuis bevalling werd. En keken natuurlijk vooral enorm uit naar de geboorte van hun kleintje. Het was voor hun nog een verrassing of het een jongen of een meisje zou worden. Wel hadden ze beide het vermoeden dat het een meisje zou zijn. Moniek vond het fijn om nog even onder de douche te gaan en de verpleegkundige zorgde dat er voor de aanstaande papa een broodje gehaald werd. Vanwege bekkenpijn wilde Moniek liever niet op bed liggen of op haar rug bevallen. Na de douche stond daarom een bal voor haar klaar om op te zitten. Dit bleek toch minder fijn dan gedacht, dus ging Moniek weer op het bed liggen.

10 cm ontsluiting

Rond half 5 was er 4 cm ontsluiting. Een kwartier later kreeg Moniek het zwaar. De verloskundige werd erbij gehaald om te overleggen of pijnbestrijding een optie was. Na de opties te hebben besproken werd er voor een pompje gekozen. Maar zover kwam het niet. Niet veel later had Moniek persdrang en na een check bleek ze 10 cm ontsluiting te hebben. Dat was snel gegaan! De pijnbestrijding kon niet meer gegeven worden, maar het moment was bijna daar dat de kleine geboren zou gaan worden.

De geboorte

Tijdens de geboorte bleef Jurgen aan de zijde van Moniek en gaf haar liefdevol een kus. Zo mooi om te zien. Al snel was het hoofdje van hun kindje te zien en binnen 10 minuten werd hun kindje om 05.33 uur geboren. Vol emotie en geluk werd er door Moniek iets gezegd met “zij” vanwege het voorgevoel op een meisje, maar al snel zag Moniek dat ze een prachtige zoon hadden gekregen! Welkom Naud Daniel!

De placenta kwam vlak nadat Naud geboren was, waardoor hij nog aan de placenta verbonden was na de geboorte. Hierdoor was het een halve lotus bevalling. Er werd gewacht met het doorknippen van de navelstreng totdat deze uitgeklopt was. Aan Jurgen de eer om dit te doen. Liefdevolle eerste momenten als nieuw gezin volgden.  

De eerste momenten samen

De kleine Naud lag bij zijn moeder op de borst en werd warm ingepakt. Doordat hij iets te vroeg geboren was, was het erg belangrijk om hem zo warm mogelijk te houden. Al snel na de geboorte werd hij gewogen om zijn geboortegewicht vast te leggen, deze was 2570 gram. De eerste slokjes borstvoeding werden gedronken en de naaste familie werd gebeld om het geweldige nieuws te vertellen dat een klein mannetje hun gezin kwam verrijken. Daarna mocht Jurgen zijn zoon voor de eerste keer lekker bij zich houden. 

Meerdere controles

Omdat Naud te vroeg geboren was volgden er extra controles. Zoals controles om de glucose waarde vast te stellen omdat kinderen die te vroeg geboren zijn hier snel een tekort aan hebben. De kleertjes die Moniek en Jurgen hadden gekocht lagen al klaar. Een jongens en een meisjes setje. Het meisjes setje mocht de tas weer in en een schattig jongens setje werd klaar gelegd. De kleinste maat die ze hadden was nog een beetje te groot voor Naud, maar qua warmte was het helemaal goed. Naud werd na de controles lekker aangekleed door zijn vader.

Trotse opa en oma

De ouders van Jurgen kwamen binnen om hun kleinkind te bewonderen. Na het bewonderen van de kleine Naud en het feliciteren van de trotse ouders, mocht Jurgen het cadeau dat ze hadden meegenomen uitpakken. Er kwam een mooie voetbal van PEC Zwolle tevoorschijn vol met handtekeningen van de spelers. 

Voor Moniek was het tijd om lekker te gaan douchen en daarna proberen om wat te slapen. De kinderarts kwam nog binnen voor de controle van Naud en daarna was het tijd voor mij om afscheid te nemen.

Moniek en Jurgen, van harte gefeliciteerd met de. Geboorte van jullie prachtige zoon Naud! Bedankt dat ik deze eerste bijzondere momenten vast heb mogen leggen. We wensen jullie heel veel liefde en geluk. Geniet van elkaar!

Referentie:

Geboortefotografie, al vroeg tijdens onze zwangerschap zijn we op zoek gegaan naar een fotograaf. Het leek ons erg mooi om de laatste momenten van ons twee zo op foto vast te leggen en dan de geboorte van ons eerste kind. We kwamen na even zoeken op internet uit bij Essenza Fotografie. We waren erg enthousiast na het zien van de foto’s online en de recensies en hebben een kennismakingsgesprek aangevraagd. Het gesprek was bij Ester thuis en dit was een heel fijn en vertrouwd gesprek. De keuze was dan ook snel gemaakt. We hebben het contact met Ester heel prettig ervaren. Al bij 34 weken wilde onze kleine komen en stond Ester al standby. Uiteindelijk is onze zoon bij 36 weken geboren, een snelle bevalling van 4 uur. Tijdens de bevalling stond Ester op de achtergrond en had ik echt niet in de gaten dat ze zoveel foto’s maakte. Al snel na de bevalling hebben we wat foto’s ontvangen en wat was het mooi om dit zo weer terug te zien en beleven via deze foto’s! Het album is ook echt heel mooi geworden! Ester, enorm bedankt voor alles, de prachtige beelden en het fijne contact! We zullen je zeker weer bellen als Naud grote broer wordt.  

Moniek en Jurgen

Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van geboortereportages.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.