Geboortereportage Zwolle – Max

Geboortereportage Zwolle – Max

Geboortereportage Zwolle – Max. Het is altijd leuk om mails te lezen waarin aanstaande ouders een kennismakingsgesprek aanvragen voor geboortefotografie. Meestal zijn dit zulke leuke en lieve mails. Vol verwachting, spanning en blijdschap. Zo ook de mail die we van Sandra en Arie kregen. Ze vonden het ‘zoooooo leuk en spannend’ dat ze in verwachting waren van hun eerste kindje. En ze wilden de geboorte graag vastgelegd hebben. Tijdens het kennismakingsgesprek werd alle informatie verteld, alle vragen gesteld en bespraken we de wensen. 

De weken voor de uitgerekende datum

Vanaf de oproepbare week blijven we graag extra goed op de hoogte van hoe het gaat. Via Whatsapp houden we al voor die tijd regelmatig contact en van Sandra en Arie krijgen we daarnaast wekelijks een update na afspraken bij de verloskundige. Steeds weer was er geen teken dat de geboorte snel zou beginnen. En dat terwijl de aanstaande ouders steeds meer uitkeken naar het moment dat ze hun kleine wondertje in hun armen konden houden. Een paar dagen na de uitgerekende datum werd er in overleg met de verloskundige besloten dat Sandra de week erna gestript zou worden om de bevalling op gang te brengen. Spannend dus!

De bevalling is begonnen

De dagen erna bleef het rustig, tot ik ’s nachts gebeld werd door Arie. De bevalling was begonnen en Sandra had weeën sinds 23.30 uur maar was nog thuis en de verloskundige zou later komen. Ze zouden me op de hoogte houden en rond 5.55 uur belde Arie nogmaals. De verloskundige was geweest en Sandra had inmiddels 5 cm ontsluiting. Ze gingen richting het ziekenhuis in Zwolle. Ik sprong mijn bed uit en ging ook op weg. Een half uur later liep ik de kamer binnen op de verlos afdeling van het Isala in Zwolle. Sandra en Arie waren zelf ook net aangekomen in het ziekenhuis en de verloskundige controleerde hoeveel ontsluiting Sandra inmiddels had. Ze zat nu op 6 cm. Het duurde niet lang voordat Sandra aangaf persdrang te hebben. Binnen 15 minuten zat ze op 8 cm ontsluiting en wat deed ze het geweldig! Wel moest ze de pittige weeën nog even weg blijven zuchten omdat er nog een randje stond. Om iets over 7 uur breken vervolgens de vliezen.

Baarkruk

Omdat Sandra graag op de baarkruk wilde bevallen werd deze door de verloskundige klaargezet. Sandra mag tussen de weeën door verplaatsen van het bed naar de baarkruk. Een spiegel werd erbij gepakt zodat ze kunnen zien wat er gebeurd. Na enige tijd gaf Sandra echter aan duizelig te worden en toch weer graag terug op bed wilde liggen.

De geboorte van hun zoontje

Niet lang daarna was het zo ver. Volledige ontsluiting en ze mocht persen. Wat een kracht had Sandra! Helemaal in zichzelf en de rand van het bed stevig vast houdend, moet de verloskundige meerdere keren zeggen dat Sandra nu wel moet kijken… want hun prachtige zoontje werd geboren! Vol verwondering kijkt Sandra haar zoontje aan die door de verloskundige op haar buik wordt gelegd. Welkom op de wereld Max Siert! De liefdevolle eerste momenten samen zijn zo waardevol en vol liefde werd de kleine man door zijn ouders bekeken. Waarna Arie de navelstreng door mocht knippen.

geboortereportage Zwolle  geboortereportage Zwolle

De familie bellen

Best snel na geboorte van Max werd de familie gebeld door de trotse kersverse ouders om het leuke nieuws te vertellen dat Max was geboren. Ze konden daar gewoon niet mee wachten! Daarna was het tijd om te proberen of Max zijn eerste slokjes kon drinken bij zijn mama. Na de geboorte van de placenta zagen Sandra en Arie hoe kleine Max in haar buik had gezeten. Zo bijzonder hoe dat allemaal perfect heeft gepast. Liefdevolle momenten tussen Max en zijn ouders volgden. Heerlijke geniet momentjes waarbij Max uitgebreid werd bekeken en vastgehouden en Sandra en Arie elkaar vol trots aankeken.

geboortereportage Zwollegeboortereportage Zwolle geboortereportage Zwolle

Het bezoek

Als eerste waren de ouders van Sandra in het ziekenhuis om hun kleinzoon te bewonderen. Opa kwam vol trots met een grote knuffel olifant de kamer binnen lopen.

geboortereportage Zwolle

De controle

De verloskundige deed de controle van Max. Sandra en Arie hadden aangegeven dat ze graag een foto wilden van de houding hoe Max in de buik had gezeten. De verloskundige liet dit zien en vroeg aan Arie of hij het leuk vond om het ook zelf te te laten zien voor de foto. Wat natuurlijk heel leuk is! De controle was helemaal goed. Na de controle volgde al snel nog meer bezoek en ook een bekende van Sandra die op de zelfde dag was bevallen in een kamer schuin tegenover haar kwam voordat ze het ziekenhuis mocht verlaten nog even kijken bij Sandra, Arie en Max. 

Sandra en Arie van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon Max! Bedankt dat ik deze eerste bijzondere momenten vast heb mogen leggen. We wensen jullie heel veel geluk! Geniet van elkaar!

geboortereportage Zwolle geboortereportage Zwolle geboortereportage Zwolle geboortereportage Zwolle geboortereportage Zwolle  geboortereportage Zwollegeboortereportage Zwolle geboortereportage Zwolle

Ben je op zoek naar een geboortefotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van geboortereportages.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.