Illustratieve stijl

Een portretillustratie in een illustratieve stijl wordt altijd gemaakt op basis van een aangeleverde foto. Je kan dus je favoriete foto van jezelf, je geliefde, (groot)ouders of huisdier digitaal laten tekenen. Na het aanleveren van de foto zullen wij deze beoordelen op kwaliteit en geschiktheid. Als de kwaliteit van de foto goed genoeg is om als voorbeeld te dienen wordt de illustratie gemaakt. Bij de illustratieve stijl is de basis een lijntekening die we daarna invullen met schaduwen en lichten waardoor een mooi portret ontstaat.

Deze stijl van illustratie kost rond de 285 euro, waarvoor je standaard een posterafdruk van 30×45 cm van de illustratie krijgt. Andere formaten en afdrukken op andere materialen zijn natuurlijk ook mogelijk. Hier zal een aparte prijs opgave voor gemaakt worden. De exacte prijs van de illustratie zal na ontvangst van de voorbeeldfoto en de wensen bepaald worden op basis van complexiteit en de hoeveelheid werk dat er in het maken van de illustratie zit.

Werkwijze

Wanneer je de foto hebt aangeleverd die je graag als portret illustratie nagetekend zou willen hebben, beoordelen wij deze op voldoende kwaliteit. Het is belangrijk dat de ogen goed zichtbaar zijn, omdat dit een belangrijk onderdeel van de illustratie is. Wanneer de foto de juiste kwaliteit heeft zullen we deze als voorbeeld gebruiken voor de digitale portret tekening. Met een tekentablet en grafisch computerprogramma maken we de digitale illustratie beginnend met een wit vlak, gevolgd door het bepalen van de belangrijkste elementen van het gezicht. Waarna het geheel ingevuld wordt. Dit gaat in een heleboel stappen en verschillende lagen. Om je een idee te geven hoe een illustratie wordt opgebouwd staat hieronder een voorbeeld van de opbouw van een portret illustratie in illustratieve stijl. Waarin we je een paar tussenstappen laten zien.

Een portret illustratie laten maken?

Mail ons dan de foto die je graag als illustratie in illustratieve stijl gemaakt zou willen hebben naar info@essenza-fotografie.nl en wij laten je binnen een week weten of de foto geschikt is om als voorbeeld voor de illustratie te dienen.