Kraamreportage Hattem – Hans en Bettina, Joël en Thijs

Kraamreportage Hattem – Hans en Bettina, Joël en Thijs

Kraamreportage Hattem – Hans en Bettina, Joël en Thijs. Niet zo lang geleden mochten we voor Hans en Bettina de zwangerschapsreportage maken en keken ze nog enorm uit naar het moment waarop ze hun tweede zoon zouden mogen verwelkomen. Inmiddels is oudste zoon Joël grote broer geworden en heeft een klein mannetje het gezin verrijkt. Vanwege corona werd de geplande kraamreportage wat later gemaakt dan normaal. Zo kregen ze vlak na de geboorte te horen dat de verloskundige die de bevalling had begeleid corona bleek te hebben waardoor moeder en zoon in thuis quarantaine moesten. En moest ik de kraamreportage zelf ook een keer verzetten vanwege kindjes die verkouden waren thuis. Wat later dan gehoopt kon ik dan toch op pad om voor dit leuke gezin de kraamreportage te maken. Een mooie Day in the Life fotoreportage met heel veel liefdevolle momenten!

Ik werd vrolijk begroet door Joël en Bettina zat met de kleine Thijs op de bank. Ik pakte meteen de camera om wat van de lieve momenten vast te leggen. Vanwege corona gaat ook onze werkwijze iets anders en gebruik ik naast een mondkapje binnen ook vaker een zoomlens om alle mooie close-ups van een veilige afstand te kunnen maken. Hans en Bettina hadden een setje gekregen waarmee voet- of handafdrukjes gemaakt konden worden en dat wilden ze graag proberen. Het was een setje waarbij de voetjes van Thijs helemaal schoon bleven. Dat kon niet gezegd worden van Joël die het al snel voor elkaar kreeg om zijn eigen handen én de tafel onder de zwarte vlekken te smeren.

Er volgden lieve knuffel momentjes, er moest even getroost worden en Thijs lag even heerlijk ontspannen op bed naar het licht van het raam te kijken. Joël kwam zo nu en dan even snel kijken, maar was vooral druk met spelen in zijn eigen nieuwe kamer. En dat snap ik wel!

Omdat het een warme herfstdag was besloten ze heerlijk een stukje te wandelen. Met het bos op loopafstand was dat iets dat ze vaak deden en Joël wist dan ook goed de weg. Er was een bladblazer bezig met herfstbladeren aan de kant en even verderop lag er een hele grote bult. Dat had natuurlijk meteen aantrekkingskracht tot Joël. Een paar paarden kwamen ook even nieuwsgierig kijken. Joël liep door alle hoopjes bladeren met zijn nieuwe schoenen die hij zelf uitgezocht had en vlak daarvoor nog trots had laten zien. Hans en Bettina wilden naast de Day in the Life foto’s ook graag wat fotoshoot foto’s van het gezin. En ook dat kan natuurlijk. Joël had echter andere plannen. Zoals rond rennen, vol verwondering naar paddenstoelen kijken en vooral niet doen wat zijn ouders vroegen. Heerlijk herkenbaar voor zijn leeftijd. En stiekem moet ik altijd wel lachen wanneer kindjes zo lekker eigenwijs doen wat ze zelf willen. Ook dat levert prachtige foto’s op en laat hem zien zoals hij is. Uiteindelijk wilde hij toch wel even samen met zijn ouders en kleine broertje op de foto. Maar hij kon het niet laten toch even snel in het neusje van Thijs te knijpen. Om hem vervolgens heel snel een lief kusje te geven. Thijs vond het allemaal wel prima. Hij lag lekker bij zijn moeder in haar armen en sliep daarna verder in de wandelwagen.

Weer thuis werd er weer volop geknuffeld met Thijs en leuk gespeeld door Joël. Die ook nog even een banaan wilde eten. Het stickertje van de banaan werd er vakkundig vanaf gehaald en op zijn eigen hand geplakt. Waarna er weer verder gespeeld kon worden. Thijs was ondertussen wakker geworden en had een voeding gehad. Joël kwam er even bij zitten en kreeg een hele boze blik van Thijs. Gelukkig ging dat snel weer over en mocht Joël de kleine handjes van Thijs vasthouden. Dat deed hij heel voorzichtig. Zo lief! Ook moesten nog even de matchende sokken van Hans en Joël geshowd worden. Leuk! Hans en Bettina, bedankt dat ik deze momenten voor jullie vast mocht leggen! Geniet van de preview van jullie fotoreportage.

Kraamreportage Hattem

Een kraamreportage geeft een mooie herinnering aan de kraamtijd. Een fotoserie vol met ongeposeerde liefdevolle momenten. Een badje, aankleden, voeden, oudere kinderen die graag willen helpen of juist helemaal hun eigen gang gaan, maar ook de alledaagse dingen zoals samen eten wanneer er al oudere kinderen binnen een gezin zijn. Geweldig om vast te mogen leggen! Wanneer een kindje al iets ouder is kan een Day in the Life reportage gemaakt worden, het vastleggen van een dag(deel) uit jullie leven. Alledaagse momenten vastgelegd als herinnering voor later. Van knuffelmomenten tot de lunch, een boekje lezen, samen spelen, een fruithapje of een wandeling. Dingen die jullie altijd doen, maar die eigenlijk vaak niet vastgelegd worden. En juist deze hele normale dingen zijn zo waardevol om later terug te zien. Foto’s waar jullie als gezin allemaal op staan, die jullie verhaal vertellen. Indien gewenst kunnen we tijdens de Day in the Life fotoreportage ook een serie ‘fotoshoot’ foto’s maken. Wat meer geposeerde foto’s om bijvoorbeeld aan de muur te hangen, naast alle lifestyle foto’s die we tijdens de Day in the Life fotoreportage maken. Bovenstaande Day in the Life/ kraamreportage is gemaakt in Hattem. Wil je meer lezen over het laten maken van een Day in the Life of kraamreportage Hattem? Kijk dan bij Day in the Life fotoreportage.

Ben je op zoek naar een fotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel, Hattem of omgeving? Essenza Fotografie is als fotograaf in Noord-Oost Nederland gespecialiseerd in het maken van fotoreportages van baby, zwangerschap en gezin.

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.