Realistische stijl

De realistische stijl portret illustraties zijn complexer om te maken en worden zo realistisch mogelijk nagemaakt op de computer. Met digitale penselen en potloden gaan we aan de slag om de aangeleverde foto te benaderen. Deze illustraties hebben een unieke uitstraling en doen het goed aan de muur met een portret van je kind, ouders, opa en oma of huisdier.

De richtprijs voor een portret illustratie in realistische stijl is 375 euro, afhankelijk van de complexiteit van de aangeleverde foto en de tijd die het kost om de illustratie te maken. Er wordt altijd een prijs op maat gemaakt na aanlevering van de gewenste foto. De illustratie zelf kan in zowel kleur als zwart/wit uitgewerkt worden. Nadat de illustratie afgerond is wordt deze standaard als posterafdruk van 30×45 cm geleverd. Wanneer je liever een ander formaat of afdruk op ander materiaal wilt dan is dit uiteraard mogelijk, hier wordt dan een aparte prijsopgave voor gemaakt. 

Werkwijze

Wanneer je de foto hebt aangeleverd die je graag als portret illustratie nagetekend zou willen hebben, beoordelen wij deze op voldoende kwaliteit. Het is belangrijk dat de ogen goed zichtbaar zijn, omdat dit een belangrijk onderdeel van de illustratie is. Wanneer de foto de juiste kwaliteit heeft zullen we deze als voorbeeld gebruiken voor de digitale portret tekening. Met een tekentablet en grafisch computerprogramma maken we de digitale illustratie beginnend met een wit vlak, gevolgd door het bepalen van de belangrijkste elementen van het gezicht. Waarna het geheel ingevuld wordt. Dit gaat in een heleboel stappen en verschillende lagen. Om je een idee te geven hoe een illustratie wordt opgebouwd staat hieronder een voorbeeld van de opbouw van een portret illustratie in realistische stijl. Waarin we je een paar tussenstappen laten zien.Een portret illustratie laten maken?

Mail ons dan de foto die je graag als illustratie in realistische stijl gemaakt zou willen hebben naar info@essenza-fotografie.nl en wij laten je binnen een week weten of de foto geschikt is om als voorbeeld voor de illustratie te dienen.