Referenties

trouwfotograaf meppel
Erwin en Marloes

Trouwreportage – Zwolle – Overijssel

“In onze zoektocht naar een bruidsfotograaf sprak de frisse en natuurlijke stijl van Essenza ons direct aan. We konden al snel een afspraak maken met Ester en Miranda om onze wensen door te nemen. In de voorbereiding op onze grote dag hebben ze heel goed meegedacht over hoe onze trouwdag zo mooi en compleet mogelijk vastgelegd kon worden.

De dag zelf verliep dan ook heel ontspannen. We hebben haast niet gemerkt dat er 2 fotografen aanwezig waren. Ester en Miranda gaan heel onopvallend te werk en weten de bijzondere blikken en speciale momenten heel mooi vast te leggen. Wij vonden het een grote toegevoegde waarde hebben dat beide dames foto’s maken. Het ontmoetingsmoment vonden wij erg belangrijk en de eerste blik van zowel de bruid als bruidegom is vastgelegd. Heel waardevol! Ook tijdens de fotoshoot en ceremonie zijn hierdoor foto’s gemaakt vanuit verschillende perspectieven, wat hele mooie en verrassende foto’s heeft opgeleverd. We zijn dan ook ontzettend blij met het eindresultaat.

Ester en Miranda hebben ook het fotoalbum voor ons samengesteld en ook dit is prachtig geworden. Met het album onderscheiden Ester en Miranda zich in onze ogen echt van veel andere fotografen. De foto’s zijn natuurlijk al prachtig, maar ook qua ontwerp, kleurgebruik en materiaal is het album echt van topkwaliteit. Het album is voor ons een hele waardevolle tastbare herinnering aan onze trouwdag geworden. “

fotoalbum eerste jaar baby
Hans en Bettina

Foto album eerste jaar baby – Hattem – Gelderland

“Onze trouwdag is prachtig vastgelegd door Ester en Miranda. Toen we ons eerste kindje verwachten wilden we graag deze zwangerschap vastleggen. Ester en Miranda gaven aan dat het daarnaast ook mogelijk was om een fotoalbum te laten maken van het eerste jaar van de baby. Een album met alle mooie momenten, eerste keren en mijlpalen. Het album is een combinatie van professionele foto’s door Ester en Miranda en onze eigen foto’s. We waren direct heel enthousiast.


Op vier momenten zijn Ester en Miranda geweest voor een reportage. Deze momenten mochten wij zelf bepalen. Wij hebben gekozen voor een kraamreportage. Onze zoon in het badje, voeden, knuffelen en even buiten wandelen. Het is heel waardevol dat er foto’s zijn waar wij met z’n drieën op staan. Ook waren Ester en Miranda er bij toen onze zoon zijn eerste hapjes eten kreeg. Een grote mijlpaal. Daarnaast is er ook altijd ruimte geweest om mooie foto’s in huis of buiten te maken. Mooie momenten bij ons thuis zijn vastgelegd toen onze zoon 9 maanden oud was. Boekjes voorlezen, samen spelen en knuffelen. Rond zijn eerste verjaardag zijn er op een prachtige locatie foto’s gemaakt van ons gezin. De reportages verliepen altijd heel gezellig en ontspannen. Het is altijd weer genieten om het resultaat van de fotoshoots te zien.


Elke maand hebben we een overzicht gestuurd met eigen foto’s die we graag in het album verwerkt wilden hebben en de bijbehorende mijlpalen of eerste keren en andere gegevens zoals lengte en gewicht. Ook hebben we elke maand een stukje geschreven over de ontwikkeling van onze zoon. Het is ontzettend leuk om dit achteraf allemaal terug te lezen.


Het ontwerp van het album is gebaseerd op het geboortekaartje van onze zoon. We hebben zelf veel kunnen inbrengen qua vormgeving. Regelmatig kregen we een update van het album. De kleur en de omslag van het album hebben we zelf uitgekozen. Na het eerste jaar hebben we het hele album samen doorgesproken en gecontroleerd.


Het resultaat is fantastisch en zijn er ontzettend blij mee. Het is een heel compleet album geworden met alle gegevens en mijlpalen en met persoonlijke teksten voor onze zoon. We hebben leuke reacties gekregen van vrienden en familie. Iedereen vindt het prachtig. Inmiddels is onze zoon ruim twee jaar en we pakken nog regelmatig het album er bij. Hij vindt het erg leuk om te bekijken. Het is prachtig om de ontwikkeling van je kind zo mooi vastgelegd te hebben. Onze zoon heeft inmiddels een broertje gekregen. Voor hem zijn we nu weer bezig met het maken van een eerste jaar album.”

Sean en Rianne

Kraamreportage – Zwartsluis – Overijssel

“Ester en Miranda zijn fotografen met aandacht voor detail. Zij leveren prachtige spontane foto’s en ze denken altijd geweldig met je mee. Een paar jaar geleden onze trouwdag door hun laten fotograferen en nu de kraamreportage. Het zijn hele liefdevolle foto’s geworden die je steeds weer even wilt bekijken.”day in the life steppen
Michiel en Bettine

Day in the Life reportage – Assen – Drenthe

“Wij zijn tot drie keer toe zeer tevreden over Essenza en bevelen ze daarom absoluut aan: beide dames zijn geweldige fotografen en maken super foto’s. In 2014 hebben Ester en Miranda onze bruiloft in beeld gebracht. Vanuit twee hoeken gefotografeerd, mooie vormgeving en nabewerking en veel enthousiasme! In 2016 hebben we een familie-shoot op locatie gedaan en opnieuw met evenveel enthousiasme en passie de shoot gedaan. September 2020 hebben we uiteindelijk ook nog een ‘Day in the Life’ shoot gedaan met ons gezin. Lekker de tijd genomen, mooie foto’s van in en om het huis en van een leuke locatie. Opnieuw geweldig mooie (en veel!) foto’s. Kortom, tot drie keer toe zeer tevreden over de manier van werken, hun passie en enthousiasme en vooral over het resultaat! Bedankt dames!”

geboorte zwolle
Moniek en Jurgen

Geboortereportage Zwolle – Overijssel

“Geboortefotografie, al vroeg tijdens onze zwangerschap zijn we op zoek gegaan naar een fotograaf. Het leek ons erg mooi om de laatste momenten van ons twee zo op foto vast te leggen en dan de geboorte van ons eerste kind. We kwamen na even zoeken op internet uit bij Essenza Fotografie. We waren erg enthousiast na het zien van de foto’s online en de recensies en hebben een kennismakingsgesprek aangevraagd. Het gesprek was bij Ester thuis en dit was een heel fijn en vertrouwd gesprek. De keuze was dan ook snel gemaakt. We hebben het contact met Ester heel prettig ervaren. Al bij 34 weken wilde onze kleine komen en stond Ester al standby. Uiteindelijk is onze zoon bij 36 weken geboren, een snelle bevalling van 4 uur. Tijdens de bevalling stond Ester op de achtergrond en had ik echt niet in de gaten dat ze zoveel foto’s maakte. Al snel na de bevalling hebben we wat foto’s ontvangen en wat was het mooi om dit zo weer terug te zien en beleven via deze foto’s! Het album is ook echt heel mooi geworden! Ester, enorm bedankt voor alles, de prachtige beelden en het fijne contact! We zullen je zeker weer bellen als Naud grote broer wordt.”

Dennis & Dorina

Geboortereportage Zwolle – Overijssel

“We hebben het als erg waardevol ervaren dat Ester bij ons was om foto’s te maken van de geboorte van Joas. Vooraf hadden we niet kunnen bedenken dat we het zo bijzonder zouden vinden om foto’s te kunnen terugkijken van dit kostbare moment! Tijdens de bevalling hebben we niet in de gaten gehad dat Ester aan het fotograferen was en op sommige momenten was ze zelfs een fijne afleiding. We zouden iedereen aanraden om de geboorte van je kindje op deze manier te laten vastleggen. Ester, bedankt dat je deze herinneringen voor ons hebt vastgelegd!”

babyfotoshoot Ommen
Vivienne

Babyfotoshoot in Ommen – Overijssel

“In oktober hebben wij een babyshoot laten doen van ons tweede kindje. We mochten als kraamcadeau een shoot laten doen. Na zoeken op internet wat bij ons zou passen, kwamen we bij essenza terecht. Gelukkig was er nog kortdag ruimte om een shoot te laten doen. Allereerst was het al fijn dat we het konden verzetten, omdat onze oudste door een ongelukje een groot blauw oog had. Dat zou niet mooi op de foto staan.
Na wat overleg waar het beste licht was, werd het materiaal klaargezet. Miranda en Ester gingen rustig aan de slag en hadden oog voor detail, zodat ook het kleed en ondergrond constant goed lagen. Ook het idee om op de slaapkamer foto’s te maken, leverde mooie foto’s op.
Wij houden niet zo van geposeerde foto’s. Natuurlijk ontkom je er niet helemaal aan, maar alles gebeurde heel natuurlijk en het voelde niet als geposeerd. Ook onze 2 jarige dochter die niet helemaal mee wilde werken staat er goed op. Eén foto van haar is geweldig, op een onbewaakt moment genomen. Eigenlijk tussen het poseren door. Uiteindelijk hebben we mooie foto’s van onze kindjes en ons gezinnetje gekregen.”

Roxanne

Zwangerschapsfotoshoot in Arnhem – Gelderland

“Fantastisch mooie zwangerschaps shoot! Er werd uitgebreid de tijd genomen en de uitkomst is prachtig te noemen! Aanrader dus.”Hans en Bettina

Trouwreportage in Hattem – Gelderland

“Op 16 oktober was het dan zover: onze bruiloft! Tijdens de voorbereidende gesprekken hebben we onze wensen met Ester en Miranda gedeeld. Zij hebben op hun beurt, vol aandacht, meegedacht over hoe onze trouwreportage eruit zou komen te zien. Aan de voorbereiding lag het niet en het enige wat nog roet in het eten zou kúnnen gooien, was het weer; het risico van een bruiloft in oktober…
Toch was het ’s morgens, tijdens het maken van onze trouwfoto’s droog. De grijze luchten en de herfst zorgen voor prachtige kleuren. Onze binnenlocatie bleek een schot in de roos! De foto’s in de lange kloostergang met glas-in-lood ramen en de sfeervolle kloostertuin zijn prachtig geworden en precíes zo geworden als we hadden gehoopt.
Na het maken van de trouwfoto’s volgde de ceremonie in het stadhuis, het diner in de Franse School en de kerkdienst. Elk van deze momenten zijn prachtige vastgelegd met veel oog voor detail, de gasten én het bruidspaar. Zelfs de foto’s met familie en vrienden buiten in de regen zijn met wat hulp en een handvol vrienden een succes geworden!
Natuurlijk sloten we de dag af met een mooi feest. Gelukkig (!) hebben we Ester en Miranda gevraagd ook het feest vast te leggen. Wat is het een meerwaarde om ook de afsluiting van de dag op een professionele manier te laten vastleggen.
Het spreekt voor zich dat na onze goede ervaringen tijdens de loveshoot, de voorbereiding, de dag zelf én de meer dan goede ‘nazorg’ het fotoalbum natuurlijk ook prachtig zou worden. Een mooi, in zacht leer gebonden album geeft een fantastisch overzicht van onze dag. We zijn ontzettend tevreden met het resultaat en kunnen een trouwreportage door Essenza van harte aanbevelen.”

Jolanda en Edward

Geboortereportage in Zwolle, Overijssel

“We wilden graag een geboorterapportage van de geboorte van onze zoon! Samen met Miranda een uitgebreide intake met onze wensen en gedurende 4 weken iedere dag een een fotograaf stand-by. Uiteindelijk heeft Ester onze wensen vastgelegd en hebben een prachtige herinnering aan de geboorte van onze zoon! Prachtige foto’s waarbij Ester alles heel mooi, natuurlijk en professioneel vastgelegd!”

Jeroen en Linda

Trouwreportage in Raalte – Overijssel

“In mei zijn wij getrouwd en Ester en Miranda hebben deze onvergetelijke dag vastgelegd. Ondanks dat ze met z’n tweeën zijn, hebben we dit geen moment door gehad. De foto’s die ze hebben gemaakt zijn geweldig geworden, net zoals het album. Het contact voor en na die tijd verliepen prettig en in overleg is er een heleboel mogelijk! Zeker een aanrader voor iedereen die nog een (trouw)fotograaf zoekt!”

Hans en Bettina

Pre-wedding fotoshoot in ’t Harde – Gelderland

“Op 3 juni hebben wij met Ester en Miranda afgesproken, op een mooie avond, om onze pre-wedding fotoshoot te doen. Zelf hadden we (nog) geen idee over een leuke locatie voor deze shoot, maar gelukkig namen deze dames ons mee naar een prachtige locatie op de zandverstuiving in ’t Harde. Naast dat het erg gezellig was, werd er ook hard ‘gewerkt’. De foto’s zijn prachtig geworden en staan heel mooi op onze trouwkaart. Bovendien is de pre-wedding shoot is erg geschikt om elkaar alvast wat beter te leren kennen. Al met al een mooi vooruitzicht voor onze bruiloft in oktober!”

Natalie en Cesar

Zwangerschapsfotoshoot in Zwolle – Overijssel

“Ik had van tevoren al een idee van wat ik wilde hebben. Dit heb ik met Miranda besproken. Resultaat? Een mooie zwangerschapsfotoshoot die volledig voldoet aan mijn verwachtingen. Essenza luistert naar de klant en dit is te zien in hun werk. Ik ben een zeer tevreden klant en raad Essenza Fotografie zeker aan!”

Aaldert en Marjolein

Trouwreportage in Hasselt – Overijssel

“Op 10 juli hebben Ester en Miranda onze trouwdag vastgelegd. Van tevoren hadden we al een paar keer prettig contact gehad, en het werd al gauw duidelijk dat Ester en Miranda echt een passie hebben voor fotografie. Op de dag zelf waren de dames ‘onzichtbaar’, en ze hebben hele mooie plaatjes gemaakt! Elk mooi, bijzonder of gek moment is vastgelegd. Ook het trouwalbum is erg mooi geworden, met een mooie en strakke vormgeving. De foto’s zijn allemaal mooi bewerkt, echt van deze tijd. Al met al zijn we erg tevreden en zouden we Essenza Fotografie zeker aanraden!”

Michiel en Bettine

Bruidsfotografie in Zuidwolde – Drenthe

“Miranda & Ester zijn gedreven en gaan voor een topresultaat! Ze hebben enorme passie voor hun vak en zijn erg enthousiast! Na het aanzoek zijn we begonnen met voorbereidingen voor onze bruiloft. Op een beurs kwamen we Miranda en Ester tegen. Een verademing in enthousiasme en passie voor hun vak ten opzichte van de andere fotografen die we daar tegenkwamen. Na het bezoeken van meerdere beurzen en het vergelijken van het werk van verschillende partijen bleven we het beste gevoel houden bij Miranda & Ester. Daarop zijn we om tafel gegaan met de dames en hebben we besloten om met ze in zee gegaan.Gedurende het voortraject (o.a. pre-wedding shoot) bleek des te meer hun passie voor het vak en het enthousiasme van twee jonge, maar zeer professionele en ook ervaren fotografes.

In het voortraject, bij vragen, gedurende de dag zelf, maar ook achteraf besteden Miranda & Ester erg veel tijd en aandacht aan onze wensen. Op de dag zelf staan ze niet op de voorgrond, maar dragen er zeker aan bij dat de dag mooi in beeld wordt gebracht. Het feit dat beide dames fotograferen resulteert in leuke en volledige foto’s.

De vormgeving van Ester zorgt ook voor een mooi geheel (in ons geval: ontwerp trouwkaart o.b.v. foto’s pre-wedding shoot en het ontwerp van ons fotoalbum van de trouwdag). Miranda & Ester zijn gedreven en gaan voor een topresultaat, wat bij ons zeker is gelukt! Dames, enorm bedankt voor het vastleggen van onze mooiste dag!”

Jeroen en Irinne

Newbornfotoshoot Fieke in Zwolle – Overijssel

“Onze dochter Sonne hebben wij in het eerste jaar een aantal keer laten fotograferen door Essenza Fotografie. Prachtige foto’s, dus foto’s van onze nieuwe aanwinst mochten uiteraard niet ontbreken. Toen Fieke negen dagen oud was het dan zover, haar eerste echte fotoshoot! Essenza Fotografie had allerlei attributen meegebracht en al snel was de babykamer omgetoverd tot een professionele studio. Ondanks het heen en weer gewandel van ons oudste meisje lieten de dames van Essenza Fotografie zich niet afleiden. Er werden veel foto’s gemaakt en….het resultaat is wederom fantastisch!”

Koen en Karina

Trouwreportage in Steenwijk – Overijssel

“Afgelopen mei zijn wij getrouwd, we hebben Essenza fotografie gevraagd om deze dag vast te leggen. We kijken terug op een goede voorbereiding en een fijne dag waarin de fotografen ongemerkt alle mooie momenten hebben vast gelegd. We hebben een heel mooi compleet boek gekregen van onze trouwdag.”

Wouter en Annemiek

Bruidsfotografie in Meppel – Drenthe

“Wij hebben door Essenza onze prachtige trouwfoto’s laten maken en twee fantastische pre-wedding shoots gehad!! De keuze voor Essenza was vrij snel gemaakt, de stijl van wat wij hadden gezien op hun website sprak ons beide erg aan. Het contact verliep daarbij ook erg prettig en alles gaat in goed overleg. Ze zijn enthousiast en betrokken en weten de juiste dingen vast te leggen. Het resultaat is dan ook helemaal zoals wij hadden gehoopt. Mooie momenten, details en reacties op gezichten, je vindt het allemaal terug in de foto’s waardoor je samen of met familie en vrienden de dag eigenlijk nogmaals beleeft!! We kregen van hen daarnaast ook vrij vlot na het trouwen o.a. al wat foto’s voor in huis cadeau, zeer vriendelijk en attent. Je wilt dat alles op zo’n dag perfect is. De foto’s bij Essenza zijn dat in elk geval zeker.”

Anja en Erik

Zwangerschapsfotoshoot in Hollandscheveld – Drenthe

“We hadden het samen al een tijdje gehad over een zwangerschapsfotoshoot, een leuke herinnering aan de zwangerschap. Mijn partner kan heel goed zelf foto’s maken van mijn zwangerschap, maar wij wilden heel graag met zijn drieën een reportage. We worden tenslotte samen ouders. Juist omdat we vaak zelf fotograferen wilden we dit laten doen. Erg lastig want we zijn vrij kritisch, maar we hebben ons er aan overgegeven. Na contact te hebben gehad met verschillende fotografen zijn we bij Ester en Miranda uitgekomen. De website met voorbeelden sprak ons erg aan en een grote plus vonden we het pakket wat je ‘koopt’. Wij zijn geïnteresseerd in de originele digitale fotobestanden. Deze moet je er vaak los bijkopen en bij Essenza Fotografie koop je een pakket waar al digitale foto’s in hoge resolutie bij in zitten. Helemaal wat wij zoeken. Na contact te hebben gezocht hebben we een afspraak gemaakt en advies gevraagd over een mooie locatie. Deze gevonden in overleg met Ester en Miranda. Ervaring met portret foto’s en zelf voor de camera staan hadden we niet daarom hebben we alles overgelaten aan Miranda en Ester en gaven ze aanwijzingen genoeg om tot een mooi resultaat te komen. Helaas was het weer op de dag van de shoot in een dip beland en begon het na een klein uur te regenen. Ondanks dat vinden we het resultaat erg mooi.”

Arjen en Lisan

Bruidsreportage in Raalte – Overijssel

“Wij hebben onze trouwdag door deze dames vast laten leggen en nu hebben we een stel prachtige foto’s om ons te herinneren aan onze speciale dag.”

Veronique en Norbert

Trouwreportage in Zwolle – Overijssel

“Miranda en Ester van Essenza Fotografie hebben twee van de mooiste en meest intieme momenten van ons leven vastgelegd in prachtige fotoreportages. Ze waren aanwezig bij de geboorte van onze dochter en bij ons huwelijk. Wij zijn ontzettend trots op het resultaat. Hoe bijzonder om de emoties en vreugde van dat moment vast te hebben gelegd op foto. Miranda en Ester, bedankt dat jullie dit voor ons mogelijk hebben gemaakt”

Judith

Mini zwangerschapsfotoshoot in Pesse – Drenthe

“Ik had een specifieke wens voor een zwangerschapsfoto, deze is zeer mooi in vervulling gegaan! Essenza luistert echt naar je wens!”

Nicole en William

Gezinsfotoshoot in Hollandscheveld (Schoonhoven) – Drenthe

“Voor mijn verjaardag kreeg ik een bon van Essenza Fotografie voor het maken van een gezinsfotoshoot. Op een mooie dag in september zijn we naar Schoonhoven (Drenthe) gegaan om hier de foto’s te laten maken. De kinderen gingen lekker spelen, ze hadden alleen weinig zin om foto’s te gaan maken met papa en mama. Na ruim een uur geprobeerd te hebben, hebben we de moed opgegeven, de kinderen wilden echt niet. Hopend dat er toch een paar mooie foto’s tussen zouden zitten. Het resultaat was prachtig. Ondanks dat onze kinderen er geen zin in hadden, hebben we prachtige foto’s gekregen. Complimenten voor Essenza.”

Ewoud en Corine

4 x Babyfotoshoot in Zwolle, Overijssel – vastleggen eerste levensjaar baby

“We wilden een mooi aandenken aan het eerste levensjaar van onze dochter. Met Essenza Fotografie hebben we elk seizoen een fotoshoot gedaan en het is erg leuk om haar met ons door de tijd heen te zien. We waarderen de flexibiliteit van Miranda en Ester. Een baby laat zich niet zo makkelijk in scene zetten en dan is het wel prettig als er geduld is voor het juiste plaatje. We konden ook onze wensen kwijt wat betreft de inhoud van de foto’s. Wanneer we terug kijken naar alle grappige, leuke en mooie beelden van ons gezin zijn we Essenza Fotografie dankbaar voor het resultaat.”

Angelique en Ermam Reales Isenia

Zwangerschapsfotoshoot in Zwolle – Overijssel

“Wij zijn beide hobby fotografen en wat wij het mooiste vinden om te fotograferen is landschappen en cultuur. Voor ons was het dan ook een must om dit mooie moment in ons leven vast te laten zetten. Al snel kwamen we bij Essenza Fotografie uit omdat we absoluut geen studio foto’s willen gezien onze eigen voorliefde van landschap en cultuur. Voor ons was het dan ook spannend om een fotoshoot te laten doen en alles uit handen te geven, Maar al snel voelde we ons steeds beter op ons gemak door de dames van Essenza Fotografie. Ik denk dat het spannendste gedeelte voor ons ook het feit was dat we de foto’s niet meteen daarna konden zien aangezien we dat wel gewend zijn als we zelf de foto’s maken. Maar ik moet zeggen dat het het wachten waard was. Toen ruste ons alleen nog de vraag welke foto’s wouden we hebben en dat was niet gemakkelijk aangezien we ze zo goed als allemaal heel mooi vinden. Ik zou de fotoshoot ook zo weer over doen bij ze of aan anderen aanbevelen!”

Zonder naamsvermelding

Baby en gezinsfotoshoot in Dalfsen – Overijssel

“We werden verrast met een cadeau voor een newbornshoot en waren direct enthousiast. Helemaal toen Miranda bij ons thuis kwam en allerlei materialen had meegenomen. Aan alles was gedacht: een mooie achtergrond, leuke kleedjes, en andere schattige attributen om zo mooie foto’s te kunnen maken. We voelden ons relaxed tijdens de shoot, en dat zie je terug op de foto’s. Toen onze dochter toe tijdens de shoot toch ineens honger begon te krijgen was er alle tijd voor een voeding. Daarna sliep ze, en maakte de fotograaf weer prachtige foto’s. We zijn erg blij met het resultaat!”

Johanneke en Lian

Zwangerschapsfotoshoot en babyfotoshoot Isa in Zwolle – Overijssel

“Op zoek naar een fotograaf voor een zwangerschapsshoot sprong Essenza er voor ons meteen uit. De stijl van de foto’s sprak ons erg aan, mooie website en bovendien goed betaalbaar. We zagen dat je ook een babyshoot kon doen, dat leek ons ook erg leuk. We zijn erg tevreden over het resultaat; mooie stijlvolle foto’s! Toen we de foto’s ontvingen, werden we erg verrast; wat netjes verzorgd en met leuke extraatjes! Miranda en Ester erg bedankt!!”

Jan-willem en Anneke

Trouwreportage Ruinerwold – Drenthe

“Tijdens een bruidsbeurs ontmoette ik Miranda. De foto’s die er als voorbeeld lagen spraken mij zeer aan, naast het concept van twee fotografen op je trouwdag. Na een gesprek met Miranda en Ester bleek dat er naast alleen trouwfotografie nog veel meer mogelijk was. Namelijk een pre-wedding fotoshoot die gebruikt kon worden voor onze eigen persoonlijke trouwkaart. Iets wat we heel graag wilden. Wij waren ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat en ook vanuit onze omgeving kregen we veel leuke reacties. Een veel gehoorde was dat de kaart zo persoonlijk en echt “ons” was.

Dit beloofde veel goeds voor de trouwdag. En die belofte is ook zeker uitgekomen. We hebben hele mooie foto’s kunnen maken, zeker ook omdat ze beiden fotografeerden. Hierdoor zijn speciale momenten, zoals elkaar voor het eerst zien, van twee kanten gefotografeerd. Wat natuurlijk ontzettend mooi is!

Tijdens de beide ceremonieën waren we er niet eens van bewust dat ze zoveel foto’s hebben genomen. Dit bleek wel toen we de foto’s uit moesten zoeken voor het album, de keuze was reuze! Met een super mooi eindresultaat, waar wij ontzettend blij mee zijn. Ester en Miranda, hartelijk dank voor de goede samenwerking en de fantastische foto’s!”

Marsha en Jochem

Geboortefotografie wondertje Skye, Ziekenhuis Groningen

“Bij het zien van een geboorterapportage van een vriendin was ik volledig ontroerd. Zo mooi en discreet. Zo puur en echt. Toen wij bij 19 weken zwangerschap te horen kregen dat onze dochter nog maar een week zou leven in mijn buik, kon ik alleen maar denken aan de mooie momenten die we wel met haar mogen hebben en hoe ik deze kon vasthouden/vastleggen. Ik dacht meteen aan Miranda. Hoe heftig de situatie ook was, Miranda was dapper en meelevend. En wilde dit graag voor ons doen. Onze dochter heeft het overleeft, en door de tijd heen heeft Miranda enorm meegeleefd. Wij hebben al onze wensen met Miranda kunnen bespreken wat betreft de foto’s en ook Miranda kwam met mooie ideeën om zoveel mogelijk van ons meisje vast te mogen houden. Elke week hadden wij contact met haar. En als ik het vergat, zocht Miranda uit zichzelf contact. Miranda was geen moment teveel. Omdat ze oprecht was en meelevend. Ik betrok haar graag bij alles waar we doorheen gingen. Want alleen zo wist ik dat ook zij ook op de foto’s de emoties kon weergeven zoals ze waren. Alle vertrouwen in Miranda en haar deskundigheid.


Tot op het laatste moment en de eerste adem van onze dochter was het spannend of ze zou blijven leven. Met alle stress en spanningen die dit met zich meebracht, heb ik geen moment gemerkt dat Miranda erbij was. Zelfs in het bij zijn van Miranda kon ik compleet mezelf zijn want zij gedroeg zich onzichtbaar. En de doktoren konden hun werk doen. Ook zij vonden het heel bijzonder. Maar hebben geen moment tijdens de bevalling zich wat aangetrokken van Miranda want dit was gewoon weg niet nodig. Miranda wist haar plek en shoot te vinden om iedereen heen.


Toen wij de foto’s zagen schoten woorden ons tekort. Miranda heeft onze emoties feilloos aangevoeld, en prachtig weergegeven. Foto’s waarbij we weer vol schieten, om kunnen lachen, waar we trots op zijn, en graag met iedereen delen. De discretie en perfecte timing waarmee Miranda werkt zijn perfect! Maar ook het verhaal die zij geschreven heeft over de afgelopen 20 weken. De juiste woorden en met zoveel gevoel. Dankbaar en trots zijn wij. Zowel in gevoel als uitvoering hadden wij geen betere kunnen wensen dan Miranda om deze moeilijke periode en begin van het leven van ons wondertje vast te leggen.”

Raimon en Ilona

Trouwfotografie, Hoogeveen – Drenthe

“Wij hebben Ester en Miranda gevraagd om onze trouwdag te fotograferen omdat we erg enthousiast werden bij het zien van de andere fotoreportages die zij al hadden gemaakt. Tijdens ons eerste kennismaking gesprek werd ons enthousiasme alleen maar groter. We hadden direct het gevoel dat het de juiste keuze was voor onze trouwdag, en dat bleek ook zo te zijn. Voor ons is het album een unieke herinnering aan een hele speciale dag, geweldig om naar terug te kijken en het allemaal weer even te beleven.

Het fijne op de dag zelf vonden wij dat Miranda en Ester wel ‘onzichtbaar’ leken, je beleeft toch best wat spannende momenten waarop alle ogen op je zijn gericht maar van het fotograferen hebben wij op deze momenten weinig gemerkt doordat beide fotografen zich subtiel op de achtergrond hielden. Het resultaat is echter super! De mooie detailfoto’s zoals de bloemen, ringen en andere accessoires van de dag, maken het album helemaal af. En terwijl we door het album bladeren kunnen we bij sommige foto’s precies zien welke lieve woorden of grapjes we op dat moment tegen elkaar zeiden, zo mooi zijn alle emoties vastgelegd.

De foto’s zijn precies geworden zoals we van tevoren in gedachten hadden en op hoopten. De foto’s zijn geweldig mooi geworden en daar zijn we Miranda en Ester erg dankbaar voor. Tot nu toe hebben we alleen maar hele positieve reacties van iedereen om ons heen. Bedankt Miranda en Ester, wij zullen in de toekomst zeker nog eens aan jullie denken als we weer een bijzonder moment vastgelegd willen hebben!”

Sabine en Maaike

Zwangerschapsfotoshoot, Zwolle – Overijssel

“In de herfst naar buiten gaan voor een fotoshoot… Hmm, nattigheid, modder en kou. “Nee, bedankt”, zouden we eerder gezegd hebben. Maar als je daar even overheen stapt, zie je hoe mooi de herfst ook is! Al die verschillende kleuren in de bomen en alle bladeren op de grond vormen een perfect decor voor prachtige foto’s. Daar kwamen wij achter tijdens de zwangerschapsfotoshoot die we met Essenza Fotografie in park Het Engelse Werk hebben gedaan. Miranda gaf ons van tevoren duidelijk adviezen en tips wat betreft kleding (zowel tegen de kou als kleuren en dessins die het best uitkomen op herfstfoto’s). Op de dag zelf kwamen Miranda en Ester met z’n tweeën voor de fotoshoot. Professionele aanpak, want Miranda schoot de foto’s en Ester verzorgde de belichting. Zeer goed voorbereid (plastic zakken mee voor natte ondergronden!) en ze namen uitgebreid de tijd om de beste plekjes te vinden voor de mooiste foto’s. Miranda had al hele duidelijke ideeën over composities, maar gaf al direct aan dat ze ook open stond voor de ideeën van onszelf. Zo hadden wij bijvoorbeeld onze hond Sam meegenomen, omdat we het erg leuk zouden vinden om ook een foto met erbij te hebben. Dat was geen probleem, maar nog niet zo makkelijk. Krijg een hond maar eens zover om netjes te poseren voor een foto! Geen probleem voor Miranda en Ester: Sam roepen en zwaaien met koekjes deed Ester en Miranda klikte op precies de juiste momenten. Na ruim een uur besloten we dat er voldoende plaatjes geschoten waren op verschillende plekjes in het park, met verschillende composities. We namen bij de auto’s afscheid van elkaar en al heel snel daarna volgde het eindresultaat! Zo fijn, want we waren natuurlijk erg nieuwsgierig! De foto’s zijn echt prachtig geworden en wat ons vooral is opgevallen is dat de foto’s zo divers zijn. Portretfoto’s, detailfoto’s, foto’s van Sabine alleen tot foto’s met z’n drieën. Zo is het resultaat van de fotoshoot heel divers en van hele mooie kwaliteit. Miranda en Ester, heel erg bedankt voor de leuke, gezellige ochtend in het Engelse Werk en voor de prachtige foto’s!!!”

Angelique

Babyfotoshoot Shawn, Hoogeveen – Drenthe | 9 maanden na geboortereportage

“Ik wilde sowieso een babyshoot doen bij Miranda. Al die 9 maanden is het er niet van gekomen, tot ik een cadeaubon van 35 euro won via facebook. Shawn is meestal erg te spreken in de ochtend. Daarom had ik met Miranda rond een uurtje of 10 afgesproken. Shawn vond Miranda gelijk erg interessant. Hij hield niet op met lachen naar haar, maar helaas verdween die lach toen ze de camera te voorschijn haalde. Ze deed heel erg goed d’r best met speeltjes en lensknuffel. Maar toch bleef Shawn erg serieus. De fotoshoot vond ik echt erg leuk om te doen. Het resultaat mag er ook zeker wezen. Super leuke foto’s zijn het geworden. Ik hoop zeker nog eens zo’n shoot te doen met Miranda. Bedankt!”

Tineke en Dennis

Baby- en gezinsfotoshoot Fayenne en Isis, Dedemsvaart, Overijssel

“Blij verrast waren we toen bleek dat Tineke de facebookactie omtrent het 3-jarig bestaan had gewonnen. De prijs: een fotoshoot! Wat een goede timing nu ons gezin net was uitgebreid met de geboorte van Fayenne. In plaats van dat papa of mama foto’s maakt van de meiden, konden we nu mooie foto’s laten maken van ons alle vier. We hebben de fotoshoot een paar weken uitgesteld, zodat Fayenne iets ouder zou zijn en hopelijk ook meer wakker. Dat was zeker het geval en wat deden onze meiden het goed! Soms moesten er wat hulpmiddelen aan te pas komen om de aandacht erbij te houden, maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen. Er zitten zoveel prachtige foto’s tussen dat het moeilijk kiezen is. Dames, we willen jullie ontzettend bedanken voor de leuke ochtend, jullie geduld en het prachtige resultaat!”

Deborah en Robin

Newbornfotoshoot Stijn, Zwolle – Overijssel

“Wat een positieve ervaring hebben wij met de newborn fotoshoot die we hebben gedaan bij Essenza Fotografie. Er werd alle tijd genomen voor de shoot, waardoor zowel wij als Stijn helemaal relaxed en ontspannen konden zijn. Er was veel ruimte voor onze eigen ideeën, maar de inbreng en instructies van de fotograaf waren ook prima. En het resultaat mag er zijn; de foto’s zijn prachtig gevonden en vormen voor ons een hele speciale herinnering aan de eerste dagen samen met onze kleine vent, toen hij echt nog heel klein was. Nogmaals bedankt voor de hele positieve ervaring en de prachtige foto’s!”

Ragna en Thijs

Zwangerschapsfotoshoot, Zwolle – Overijssel

“Omdat we graag een mooi aandenken aan de zwangerschap wilden, kozen we ervoor om een zwangerschapsfotoshoot te doen. Na zoeken op internet kozen we voor Essenza Fotografie omdat we de foto’s op de website erg leuk en spontaan vonden en vanwege de mogelijkheid om foto’s te maken op meerdere locaties. Op internet hadden we een aantal voorbeelden gezien van silhouette foto’s en we vroegen of dat ook mogelijk was. Zulke foto’s worden meestal in een studio gemaakt, maar Miranda en Ester wilden wel wat uitproberen bij ons thuis als wij een wit laken zouden ophangen. Dus dat hebben we gedaan en het resultaat is erg mooi geworden! Erg leuk dat ze zo met ons meedachten en wel wat wilden uitproberen! Ook de andere foto’s die buiten zijn gemaakt vinden we erg leuk geworden. Miranda en Ester namen alle tijd en daardoor hebben we op veel verschillende plekken kunnen fotograferen. Ze gaven ons aanwijzingen als we dat nodig hadden, maar lieten ook voldoende ruimte voor ons om zelf met ideeën te komen. Bedankt voor de leuke fotoshoot en deze mooie en blijvende herinnering aan de zwangerschap!”

Niels & Jacqueline

Trouwreportage, Zwolle

“Al tijdens het eerste gesprek hadden we een goed gevoel bij Miranda en Ester. We mochten zelf ideeën inbrengen en het was leuk om te zien dat zij hier enthousiast in mee gingen en zelf ook tips gaven. Op de dag zelf zag je dit enthousiasme terug. Van alle kanten werden we gefotografeerd, maar zonder dat het opvallend was. Af en toe even een aanwijzing of een idee hielp ons goed, maar we mochten echt onszelf zijn. We voelden ons dan ook erg ontspannen tijdens de foto shoot. Toen ze ‘s avonds terugkwamen met een alvast wat foto’s was dat een enorme verassing! We konden toen al niet wachten om de rest te zien….

De foto’s van onze bruiloft zijn precies zo geworden als we de dag hebben ervaren: helemaal geweldig! De dag zelf is voorbij gevlogen, dan is iets niets fijner om de sfeer van de dag terug te zien in de foto’s. Het kleurgebruik in de foto’s is prachtig, waardoor er een soort vintage look ontstaat, erg mooi! Ook jullie oog voor detail valt op. Niet alleen de foto’s van ons samen zijn mooi, maar ook de foto’s van de ringen, een heide bloempje, de schoenen (!!), etc. Iedereen is enthousiast en we krijgen dan ook veel complimenten, maar die complimenten zijn vooral voor jullie!”

Sabrina en Gerard

Babyfotoshoot Soraya, Vollenhove – Overijssel

“Doordat de dames van Essenza Fotografie bij ons thuis kwamen, lukte het ons om op een ontspannen manier de foto’s te laten maken. Er is oog voor details en naar onze ideeën werd ook geluisterd. Het resultaat zijn mooie oprechte foto’s van onze dochter en haar trotse ouders. Zelfs de hond liet zich graag fotograferen. Het is zeker voor herhaling vatbaar om nog eens zo’n fotoshoot te doen.”

Patricia en Rik

Baby- en gezinsfotoshoot, Zwolle – Overijssel

“Na een eerste, succesvolle, fotoshoot van een zwangere Patricia, was onze dochter Lise in juli zo groot dat het tijd werd om deel 2 van de fotoshoot te voltooien. Bij de eerste fotoshoot in december was het buiten nogal koud en sneeuwerig, wat met name de foto’s met onze andere twee kinderen niet ten goede kwam; die hadden weinig trek om de kou te trotseren voor een paar foto’s. Van die koude hadden we nu geen last; het was heerlijk weer en zo mogelijk was er teveel zon om overal te kunnen fotograferen. Op voor de kinderen bekend terrein werden nu weer talloze spontane foto’s gemaakt waarbij diverse speelattributen gebruikt werden. Mede door het vakwerk maar niet in de laatste plaats het geduld van Miranda en Ester heeft dit wat ons betreft weer geresulteerd in schitterende foto’s. Dames hartelijk dank voor de leuke shoots, de mooie foto’s en voor het blijven attenderen op van alles en nog wat ;-)”

Mandy en Mark

Earlybirds fotoreportage van Saviëlle-Vayén, Assen – Drenthe

“Hallo wij zijn Mark en Mandy Janssen, Wij zijn ouders van inmiddels 4 prachtige kinderen, Ilinca (7jr) ,Cyrano (5jr) ,Jayden (3jr). Onze nieuwste aanwinst is Saviëlle-Vayén ze is geboren op 19-juli-2013 om 13:15. Saviëlle-Vayén is met 33 weken zwangerschap geboren doordat bij Mandy het helpp syndroom (zwangerschapsvergiftiging) werd vastgesteld, daardoor moest Saviëlle-Vayén in de couveuse liggen, echter mocht ze hier na 1 week alweer uit doordat ze heel goed groeide en al goed zonder sonde haar voeding tot zich kon nemen mocht de sonde er ook uit, na nog een weekje aan de monitor voor haar hartslag te hebben gelegen mocht ze naar huis.Onze beste vrienden hadden een oproep geplaatst op Facebook voor babykleding en daar kwamen zoveel reacties op dat we direct een hele uitzet voor onze kleine hadden, ook stond er een reactie van iemand bij die tipte over de Earlybirds fotoshoot en onze vrienden waren zo vrij ons hiervoor aan te melden, echt een heel leuk en lief initiatief, de foto’s zijn inmiddels genomen en wij zijn uitermate tevreden met het resultaat van de fotoshoot echt een aanrader!”

Anne-Wil en Mark

Love fotoshoot, Zwolle – Overijssel

“We vonden de fotoshoot heel leuk om te doen. Ook vinden we het een een mooie manier om een herinnering te houden aan het moment dat we een jaar bij elkaar zijn.”

Zonder naamsvermelding

Zwangerschaps- en babyfotoshoot, Zwolle – Overijssel

“Via de zwangerschapscursus Mama2B, werden we enthousiast gemaakt voor Essenza Fotografie. Want ja, hoe bijzonder is het als je zwanger bent? In mijn geval maak ik het waarschijnlijk maar één keer mee, dus dat moest vastgelegd worden! Wat mij aansprak in de zwangerschapsshoot is dat deze niet in een studio plaatsvindt, maar op locatie. Hierdoor worden de foto’s unieker en persoonlijker. Wij hebben ervoor gekozen om eerst foto’s in de babykamer te nemen en vervolgens in het park. En ja, dan is het afwachten hoe de foto’s zijn geworden. Diezelfde avond kregen we een aantal proefdrukken toegestuurd, zodat we vast een indruk hadden. Deze was heel positief! Nadat we alle foto’s hadden gekregen, waren we nog positiever! De fotografe heeft niet alleen oog voor het geheel, maar ook voor kleine details. Wij waren heel tevreden!
Na de bevalling heb ik opnieuw contact opgenomen voor een babyshoot. Deze vond bij ons thuis plaats, wat ik erg prettig vond. Opnieuw worden de foto’s dan persoonlijker en hoef je niet na de twee weken met je baby naar een studio. Ook deze shoot was erg geslaagd. Bij deze shoot krijg je niet alleen een DVD met foto’s en een losse print, maar ook een harmonicaboekje, ontzettend leuk aandenken!
Al met al, raad ik Essenza Fotografie zeer aan! De communicatie verloopt prettig. De foto’s zijn vlot klaar en worden keurig in een leuk pakketje afgeleverd! Wij zijn tevreden!”

Nathalie, Arjan en Anouk

Gezinsfotoshoot, Zwolle – Overijssel

“Op zaterdagochtend 6 juli jl. stonden Ester en Miranda ons al op te wachten bij het Engelse werk. We hadden zin in het maken van de shoot! Het Engelse werk is daar dan ook een geschikte locatie voor. We liepen het terrein op, terwijl het zonnetje al flink brandde. Miranda koos de locaties zorgvuldig uit en Ester gaf daarbij tips en lette op de details ‘de kleuren van die bomen, komen mooi uit’. We gingen voor een groot deel ons eigen gang en volgden vooral Anouk op de voet, zonder de hele tijd op de camera te letten. Op deze manier krijg je ook een prachtige serie ongedwongen foto’s. De afhandeling van de fotoshoot is enthousiast, snel en correct. Ondanks dat Miranda op vakantie ging, kregen we toch al heel snel tot onze verrassing een ‘voorproefje’. En uiteindelijk ook alle foto’s aangeleverd en konden we vervolgens onze keuze maken. Wij zijn erg tevreden over de kwaliteit die Essenza levert (en de creativiteit van Ester en Miranda) en zijn blij met de supermooie foto’s. p.s. Van de foto’s met Anouk met de opblaasnummer 2 laten we daarom door Essenza Media nog een leuke verjaardagskaart maken.”

Karin, René en Roan

Newborn fotoshoot, Hattem – Overijssel

“Via internet vonden we de website van Essenza Fotografie. Het complete pakket voor een newborn fotoshoot sprak ons erg aan. Daarnaast vonden we het fijn dat de fotografen gewoon naar ons huis kwamen, zodat Roan gewoon in zijn eigen omgeving kon blijven. Tijdens de fotoshoot bleef Roan lekker ontspannen zodat de fotografen goed hun werk konden doen. En het resultaat mag er wezen! We zijn erg blij dat we de fotoshoot hebben laten maken, zo hebben we Roan en ons gezinnetje heel mooi op beeld staan. Leuk voor nu en leuk voor later.”

Janic en Marco

Pre-Wedding fotoshoot, Zwolle – Overijssel

“Op zondag 28 Oktober 2012 bezocht ik samen met een vriendin de bruidsbeurs van BruiloftENZO in ‘Chateauhotel en restaurant de Havixhorst’ in Meppel. Hier spraken wij al even kort met de meiden van Essenza. Wat me gelijk aansprak was hun enthousiasme. Vol passie vertelden zij over hun werk en de keuze om met zijn 2-en te fotograferen tijdens een huwelijksdag. Een paar weekjes na de beurs werd ik verrast met een waardebon in de brievenbus! Ik had een Pre-wedding fotoshoot gewonnen bij Essenza Fotografie. Super leuk natuurlijk!

We werden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en hierna hebben we de fotoshoot gepland. Wij hadden gekozen voor een digitale uitnodiging voor onze gasten, in de vorm van een filmpje. Hier konden we deze foto’s natuurlijk goed voor gebruiken!We hadden wat inspiratie op gedaan en dit namen we mee naar de fotoshoot. We voelden ons in het begin wat ongemakkelijk voor de camera, aangezien we hier niet veel ervaring mee hadden. Miranda hielp ons hier gelukkig goed bij, waardoor er uiteindelijk prachtige foto’s zijn ontstaan. Een paar weken na de fotoshoot ontvingen wij een mooie CD waar alle foto’s opstonden die wij gekozen hadden.

Wij zijn de dames van Essenza Fotografie erg dankbaar voor dit cadeau. We zijn erg tevreden over de foto’s en zijn blij dat wij hier een mooie uitnodiging van konden maken voor onze bruiloft- gasten. Bedankt voor de fijne samenwerking!”

Nathalie, Tom, Jayden en Hailey

Gezinsfotoshoot, Zwolle – Overijssel

“We zijn heel blij met het resultaat. Vooral omdat het lastig was voor de kinderen om mee te werken en stil te zitten. Het is voor ons de eerste keer dat we een fotoshoot in de buitenlucht hebben laten doen na een aantal keer in een studio. We vinden het een erg originele fotoshoot geworden daardoor en het is veel natuurlijker. De kinderen waren afgeleid door de omgeving wat ook juist weer voor mooie foto’s zorgde. Als we weer een keer een fotoshoot willen laten maken gaan we dat zeker weer buiten doen.”

Anniek, Jeroen en zoontje Finn

Gezinsfotoshoot, Zwolle – Overijssel

“Via een online actie hadden we een gezinsfotoshoot gewonnen bij Essenza Fotografie. In eerste instantie maakten we een afspraak voor januari, maar omdat de sneeuw helaas uitbleef hebben we de shoot verplaatst naar april. De fotoshoot is gemaakt bij het Engelse werk in Zwolle, een prachtige locatie. Het was nog wel wat koud en Finn was erg snel afgeleid maar Miranda en Ester wisten telkens weer op een leuke manier Finn ‘bij de les’ te houden. De ‘Lensvogel’ deed hierbij wonderen. We hebben tijdens de shoot veel gelachen en in een ontspannen sfeer vloog de tijd voorbij. We vinden de foto’s erg mooi geworden en zijn er enorm blij mee. Miranda en Ester, ontzettend bedankt voor deze fotoshoot. We zullen jullie van harte aanbevelen bij iedereen die een fotoshoot wil.”

Henrike en Sander

Geboortereportage Quinn Eoin, Zwolle – Overijssel

“Op de zwangerschapscursus Mama2b hoorde ik voor het eerst over geboortefotografie. Een fotograaf die foto’s maakt van mijn bevalling? Dat leek me in eerste instantie maar niks. Ik zag al beelden voor me van veel bloed en naakt. Nee dank je. Maar na het zien van een voorbeeldreportage veranderde dat beeld meteen. De foto’s waren veelal zwart-wit, heel sfeervol en toonden prachtige beelden van pasgeboren baby’tjes. Dit wilde ik ook wel! Mijn man Sander moest even wennen aan het idee, maar ging uiteindelijk ook overstag, en zo maakten we een eerste afspraak met Miranda van Essenza Fotografie.

Tijdens die eerste ontmoeting konden we vrijblijvend al onze vragen stellen. Miranda bleek een rustige jonge vrouw, zo iemand waarvan je nauwelijks door hebt dat ze aanwezig is. En dat is precies wat een geboortefotograaf nodig heeft. Want tijdens mijn bevalling wil ik me niet hoeven storen aan een ‘vreemde’ aan mijn bed. Verder vertelde Miranda dat we achteraf zelf konden kiezen welke foto’s we wilden nemen. Dus foto’s waar ik mezelf niet zo charmant op vond staan, hoefden we niet te nemen. Die keuzevrijheid gold ook voor foto’s die ze eventueel zou gebruiken voor promotiedoeleinden. Als er nog twijfels waren, dan waren die na deze ontmoeting verdwenen. We wisten nu zeker dat we Miranda graag bij de geboorte van ons kindje wilden hebben. Nu was het alleen nog wachten wanneer de kleine zich aan zou dienen.

Dat moment kwam sneller dan verwacht. Bij 39 weken zwangerschap werd na een supersnelle en voorspoedige bevalling onze zoon Quinn geboren. Omdat alles zo vlug ging, kwam Miranda nét te laat om de geboorte zelf te fotograferen. Maar gelukkig kon ze de eerste momenten van zijn leventje wél vastleggen. Zelf had ik nauwelijks door dat ze aanwezig was, zo diep was ik onder de indruk van dat kleine, zachte, nieuwe mensje dat in mijn armen lag.

Een paar weken later kregen we de foto’s te zien. Wat bijzonder om zo die eerste momenten weer te beleven! Geen bloederige taferelen, maar juist de schoonheid van het pasgeboren leven. Schitterend om te zien hoe vredig Quinn op mijn buik lag en ons aankeek. Alsof hij meteen wist dat hij bij ons hoort. Verder heeft Miranda heel mooi onze emoties vast weten te leggen, zonder dat we dat zelf op dat moment echt doorhadden. Als ik de foto’s terugkijk, pink ik vaak weer een traantje weg.

Al met al hebben we geen moment spijt gehad, en zijn we heel blij met het resultaat. Niet alleen hebben we nu prachtige foto’s van een bijzonder moment in ons leven, maar ook Quinn heeft straks een blijvende herinnering aan het moment dat hij zich zelf niet meer zal herinneren, maar wat het begin van zijn leven is geweest.”

Angelique

Geboortefotografie, Hoogeveen – Drenthe

“Van mijn allerliefste broertje en schoonzusje kreeg ik deze fotoshoot voor de geboorte van Shawn. Ik stond er meteen open voor, want ik wilde deze belangrijke gebeurtenis in mijn leven mooi vastleggen. Tijdens een gesprek heb ik meteen laten weten dat ik absoluut geen “platte” foto’s wilde. Iedereen moet ze kunnen zien. Gelukkig begreep Miranda mij meteen en liet weten dat die foto’s niet zouden worden gemaakt. Toen op 20 februari de vliezen braken en ‘s avonds de weeën begonnen heb ik er totaal niet over nagedacht om Miranda te bellen. Gelukkig was mijn moeder er om dat over te nemen. Toen Miranda in het ziekenhuis was aangekomen, liet ze op een hele relaxte manier weten dat ze er was. Even een klein praatje gemaakt en daarna ging zij haar dingetjes doen. Rond 1 uur begon bij mij een weeenstorm. Ik was op dat moment helemaal in mijzelf gekeerd en heb totaal niet meegekregen dat zij er was om foto’s te maken. Wat ik echt super vond. Zo kon ik heel relaxed blijven en zijn echt de mooiste foto’s genomen. Na de geboorte van Shawn is ze nog een poosje gebleven om de eerste momenten vast te leggen. Hele mooie en pure foto’s zijn dat geworden. Ik was/ben echt super blij met dit cadeau. Bij een eventueel volgend kindje zou ik dit zeker weer doen! Bedankt Miranda!”

Zonder naamsvermelding

Babyfotografie en gezinsreportage, Zwolle – Overijssel

“Brrr! Het was een prachtige, maar koude winterse dag. Ondanks de kou was ons meisje tijdens de fotoshoot volop aan het genieten. Lekker zitten op de slee en dan op pad door de sneeuw met papa en mama. Zelf op en af de slee klimmen was ook erg leuk. Al met al: Sneeuwpret! Met geweldige fotos als resultaat. Bedankt Essenza Fotografie!”

Patricia & Rik

Zwangerschapsfotoshoot, Zwolle – Overijssel

“Goh een fotoshoot van een zwangere… leuk, maar ja, wie kies je om dat te doen. Via internet op de site van Essenza uitgekomen. Leuke foto’s, lekker fleurige site en nog om de hoek ook. Maar eens contact opnemen.

Al gauw krijgen we een reactie terug zoals je die graag krijgt. Vlot, netjes en het waarderen dat er gekozen wordt voor Essenza. In het verleden toch wel eens met collega’s van Essenza (andere fotografen) gemaild en daar kreeg ik meer de indruk de zoveelste in de rij te zijn. Maar goed, een fotoshoot van een zwangere vrouw, die inmiddels al 34 weken zwanger is. De tijd begint te dringen…

Veel foto’s op de site zijn gemaakt in het fleurige buitenleven, maar aangezien onze kleine rond oud & nieuw geboren zal worden was het niet echt aantrekkelijk om lang in het winterse weer te verblijven voor een groot aantal foto’s. Gelukkig werd er fantastisch meegedacht en actief meegezocht naar een super binnenlocatie voor ons gezin.

Op de dag van de fotoshoot was onze oudste zoon Jordi aardig onder de indruk (lees: moe) van alle indrukken die Sinterklaas met zich meebracht. Er werd alle tijd genomen door Miranda en Ester om Jordi te laten wennen en de aandacht te krijgen wat lukte. Het heeft mooie, maar vooral ook leuke foto’s opgeleverd. Wij hebben een leuke fotoshoot meegemaakt en kijken dan ook uit naar de fotoshoot van onze, inmiddels geboren, dochter Lise.”

Zonder naamsvermelding

Babyfotografie en gezinsfotografie, Zwolle – Overijssel

“Zo trots als een pauw wandelt ons meisje achter haar karretje door het gras. Wat is het toch lekker om buiten te zijn! Iedereen (ook de fotografen) waren aan het genieten van de zomerse dag. Volgens ons heeft dat geresulteerd in mooie foto’s! Een geslaagde fotoshoot!”

Maurice & Ingeborg

Geboortereportage Reza, Overdinkel – Overijssel

“Ongeveer vier weken voor de uitgerekende datum besloten we de geboorte van ons derde kindje te laten vastleggen door een professionele fotograaf. Best spannend, iemand die je maar een keer hebt ontmoet bij zo’n intiem moment. We vonden de gebeurtenis echter te bijzonder om niet te laten fotograferen! Uiteindelijk heeft Miranda de geboorte van onze zoon helaas net gemist omdat de bevalling heel snel is gegaan. Toch heeft ze van de eerste uren samen wel een prachtige fotoreportage kunnen maken. De controles van onze zoon door de verloskundige en de kennismaking met onze andere kinderen zijn heel unieke foto’s geworden. Het is echt het ‘geboorteverhaal’ van onze zoon geworden! Miranda heeft zich tijdens het maken van de foto’s op de achtergrond gehouden. Ze is rustig en professioneel en ondanks dat we ons soms wel bewust waren van haar aanwezigheid hebben we dit absoluut niet als storend ervaren. We zijn heel blij dat ze deze bijzondere momenten voor ons heeft vastgelegd. Op deze manier hadden we zelf geen omkijken naar het maken van foto’s en konden we ongestoord genieten van onze pasgeboren zoon!”

Dennis, Renate, Kay en Sil

Gezinsfotografie, Zwolle

“Eerlijk gezegd nog nooit een fotoshoot gehad met het hele gezin! Het voelde wat onwennig: wisten niet goed wat de bedoeling was en wat we konden verwachten. Fijn dat jullie tips hebben gegeven over de kledingkeuze en het meenemen van spulletjes. De kinderen op de loopfiets en de loopauto geeft een mooi resultaat. Het heeft geleid tot prachtig spontane foto’s met een sfeervolle herfst-achtergrond! De foto’s zijn mooi; konden maar moeilijk kiezen welke we écht het mooiste vonden. Bedankt voor het prachtige resultaat. We zijn er blij mee!”

Judith & Frits

Geboortereportage Teun Frederik, Zwolle

“Miranda is bij de geboorte van onze zoon Teun geweest. We zijn ontzettend blij dat zij deze bijzondere gebeurtenis in ons leven heeft vastgelegd. Naast ontzettend mooie discrete foto’s als eindresultaat vonden we de samenwerking erg prettig. Miranda is een rustige professional met oog voor detail.”

Familie Brink

Gezinsfotografie, Dedemsvaart

“Beste dames, Bedankt voor de leuke ontspannen fotoshoot die we hebben gehad met ons gezin aan de kotermeerstal. De plek waar we onze trouwfoto`s in 2008 hebben gemaakt. Dus super dat we nu als compleet gezin nogmaals hier op de foto gezet werden. Er is een mooie serie gemaakt van ons alle 4. Na een moeilijke beslissing welke we vergroot wilden hebben we toch een keuze kunnen maken. En hangen er nu bij ons en de opa`s en oma`s mooie foto`s van ons. Bedankt de familie Brink”

Floor & Friso

Babyfotografie, Zwolle

“Toen Yara drie weken oud was, lieten we een echte ‘babyfotoshoot’ maken. Het viel nog niet mee om iedereen er op tijd op haar best uit te laten zien, maar om 9.30u zaten we er klaar voor: Yara in haar roze ruitje, Lieuwke in haar lievelingsrok van oma en ik in mijn nieuwe setje. Friso koos voor mooie zachte tinten. Het zou een mooie zomerdag worden, dus het licht was goed. Eerst zetten we het tuinbankje midden in tuin en lieten ons fotograferen in het groen. Daarna zaten we met z’n allen op het grote bed, waar het licht het mooiste was. Yara keek steeds heel rustig om zich heen, met haar heldere, donkere blik. Ze staat er dan ook op haar allermooist op. Lieuwke is wel gewend om te poseren en was trots om met haar kleine zusje op de foto te mogen. Dat kun je zien op de prachtige foto’s in de tuin: ze zit stralend tussen ons in met haar zusje op schoot. Voor Friso en mij was het even wennen, maar we knuffelden gewoon met Yara zoals altijd, en dat heeft een paar prachtige foto’s opgeleverd. De fotosessie was een leuke gebeurtenis; een bijzondere herinnering aan de eerste weken met z’n vieren.”

Cornelia Christina, Kirsten & Dagmar

Gezinsfotografie, Havelte

“De fotoshoot van Kirsten, Dagmar en mijzelf vind ik zeer bijzonder. De gekozen/genomen foto`s zijn erg mooi en geven inderdaad de gezellige, ontspannen sfeer weer op die dag. De locatie bij de hunnebedden tussen de bloeiende heide geeft echt een fantastisch effect. De foto`s bij de inelkaar gegroeide boom, geeft heel symbolisch de band tussen de twee zussen weer.” Cornelia Christina

“Na deze speciale dag is het super leuk om het resultaat te zien. Het resultaat is nog leuker dan dat ik had gehoopt. Om met mijn grote zus en moeder deze fotoshoot te hebben was super leuk. Het was een hele gezellige dag, op een hele mooie plek en alles ging lekker ontspannen.” Dagmar

“Het was een geweldige dag, lekker ontspannen en gezellig. Dat is op de foto`s ook terug te zien. De locatie was ook goed uitgezocht en zeer geschikt. De sfeer van die dag is op de foto`s goed weergegeven. Het resultaat is echt super. De fotoshoot met mijn moeder en zusje is dan ook zeer geslaagd.” Kirsten

“Dit is echt super leuk om samen met je familie te doen, een echte aanrader. Bedankt voor deze fantastische dag!”

Roos

Zwangerschapsfotografie, Zwolle

“Je zwangerschap is een bijzondere periode. Iedereen zegt dat je prachtig bent, al voel je dat zelf niet altijd zo. In je buik groeit een nieuw leven en niet alleen je lichaam veranderd enorm, maar je uitstraling ook. De 9 maanden vliegen voorbij en voordat je het weet ben je stiekem vergeten om 100% te genieten van het zwanger zijn. Daarom is dit zo bijzonder om te doen. Even gaat het alleen om jou en je dikke buik. Een prachtige herinnering aan je zwangerschap. Omdat je, als je kindje er eenmaal is, al snel weer vergeten bent hoe heerlijk en mooi het is om zwanger te zijn. De dames van Essenza Fotografie laten jou helemaal zelf bepalen hoe en wat je wilt. Het is echt jouw moment! Super om dit te hebben als herinnering aan een hele bijzondere periode uit mijn leven. Nu genieten van de volgende bijzondere momenten met ons kleine moppie.”

Zonder naamsvermelding

Babyfotografie, 3e uit een serie van 6, Zwolle

“Gezellig om op locatie foto’s te laten maken van ons en/met onze kleine meid. Ze heeft zich goed vermaakt en keek nieuwsgierig om haar heen. Een paard? Nee, dat had ze nog nooit gezien. En, wat zijn dat toch voor interessante groene sprietjes? We zijn op de helft van alle fotoshoots en kunnen nu al terugkijken op een geweldig resultaat. Dat belooft nog veel mooie foto’s voor de volgende shoots!”

Kirsten

Portret fotoshoot op locatie

“De mogelijkheid om foto’s op locatie te maken is echt super. Het was een leuke en gezellige middag, we zijn ook heel blij met de foto’s en raden iedereen aan om een fotoshoot op locatie te doen. Je voelt je vrijer en dat zie je op de foto’s terug.”

Zonder naamsvermelding

Babyreportage, Zwolle

“Lekker spelen met en tussen de knuffels. Erg leuk om foto’s te maken van ons meisje met al haar knuffels en andere spullen uit ons huis. Vrolijke foto’s, waarmee niet alleen onze dochter, maar ook het sfeertje van thuis goed op de gevoelige plaat is vastgelegd Leuk voor later!”

Niek en Jessica

Trouwreportage, Hoogeveen

“Jullie hebben onze dag onvergetelijk gemaakt. Het album is erg mooi geworden, we krijgen alleen maar positieve reacties. Bedankt!”

Linda

Portretfotografie op locatie, Hollandscheveld

“De fotoshoot was een leuke middag waarin we op veel verschillende plaatsen foto’s hebben gemaakt. De fotografe zorgde voor spontane foto’s, waarvan ik die met de hond dan ook erg leuk vind! Ik ben erg blij met het resultaat en ik zal Essenza Fotografie zeker vaker benaderen. Bedankt!”

Martin en Marrie

Love fotoshoot op locatie, Hollandscheveld

“De foto’s zijn heel mooi gelukt prachtige locatie en mooi weer, de fotoshoot opzich was heel ontspannen en er werd alle tijd voor genomen. Dit was zo’n leuke ervaring, dat wij ook hebben besloten een fotoshoot van de kinderen te laten maken.”

Zonder naamsvermelding

Babyfotografie, 2e uit een serie van 6, Zwolle

“Ons meisje is alweer een stuk gegroeid ten opzichte van de eerste fotoshoot. Nieuwsgierige blauwe kijkers houden de camera goed in de gaten. Behalve tijdens het drinken van het flesje melk. Dat blijft toch het meest interessant. Wederom prachtige foto’s!”

Kirsten

Portretfotografie op locatie, Hoogeveen

“Ik heb nooit geweten dat er zo’n mooie fotoshoot van mij gemaakt kon worden. Er werd geluisterd naar mijn ideeën en samen werd een mooi concept bedacht. Bij Essenza Fotografie leveren ze geweldig werk!”

Mark, Sandra en Vincent

Gezinsfotoshoot in Doepark Nooterhof, Zwolle

“We zijn erg blij met het resultaat, het is een mooie serie geworden. Leuke foto’s van ons zoontje waarop echt z’n karakter naar voren komt. En eindelijk wat foto’s waar we nu alle drie leuk op staan. De lokatie “Doepark de Nooterhof” is ook echt een aanrader en ook speciaal, omdat we er zelf regelmatig komen. Zoveel mooie foto’s. Daar kunnen we een heel album mee vullen”

Johan en Leonora

Trouwreportage, Hoogeveen

“Het enthousiasme dat ze uitstraalden voor haar vak, bepaalde onze keuze. In haar werk zagen we dat ze oog hebben voor kleur, detail en compositie. Na een prettige samenwerking hebben we nu een mooi en origineel trouwalbum.”

Siep en Lida

Portretillustratie realistisch

“Wij zijn heel erg tevreden met de portret illustratie die door Essenza Fotografie van ons is gemaakt, wij waren blij verrast met het resultaat, de gelijkenis is verbluffend! Essenza Fotografie heeft geweldig werk afgeleverd.”

Paul Wassen

Fotoshoot op filmset, Groningen

“Na positieve ervaringen met Essenza Fotografie tijdens mijn eigen fotoshoot hebben wij besloten dat ze ideaal zouden zijn voor het schieten van foto’s van achter de schermen en voor promotie materiaal van onze shortfilm. Op een set heerst er altijd een grote drukte met veel mensen die allemaal een kant oprennen om hun werk te doen en in zo’n omgeving is het niet altijd even makkelijk te fotograferen maar het is Essenza Fotografie gelukt niet alleen een weg te vinden in al die drukte maar ook nog eens foto’s van hoogstaande kwaliteit af te leveren.”

Zonder naamsvermelding

Retoucheren oude, beschadigde foto

“Deze foto is jaren geleden gemaakt in Brazilië en vermoedelijk door vocht aangetast waardoor de bovenste laag van de foto aan het ‘bladeren’ was. Hierdoor heb ik mij afgevraagd of het nog te retoucheren is, het was zeer beschadigd. Bij Essenza Fotografie wisten ze hier wel raad mee en zie hier het resultaat, echt fantastisch. Essenza Fotografie ga zo door en bedankt!!!.”

Sella

Portretillustratie schilderstijl

“Ik was aangenaam verrast toen ik de portret tekening zag die door Essenza Fotografie van mij gemaakt was. Ik had niet verwacht dat het zo echt zou lijken, afgeleid van de foto. Ik vind het erg knap gemaakt en mooi uitgewerkt. Het portret heb ik natuurlijk laten zien aan vrienden en zij waren ook erg positief en ik heb er veel complimenten over gekregen.”

Anke Buurma

Zakelijke portretten managementteam Fitplaza en fotoreportage open dag van Fitplaza, Zwolle

“Het Management van Fitplaza wil de dames van Essenza Media aanbevelen onder (startende) ondernemers! Reden: Kijk ook eens naar het prachtige verslag van de open dag van Fitplaza.”

Paul Wassen

Portretfotografie op locatie, Echten

“Het werken met Essenza Fotografie beviel zeer goed, zelf ben ik ook een zeer visueel ingesteld persoon en dus extra kritisch als het om beelden aan komt maar het resultaat bevalt me goed. Miranda heeft een goed oog voor mooie beelden.”