Rescue Photo, fotograferen asieldieren bij Dierenasiel Zuidwolde – Groningen

Rescue Photo, fotograferen asieldieren bij Dierenasiel Zuidwolde – Groningen

Vandaag was het dan zover, onze eerste fotoreportage voor Rescue Photo bij Dierenasiel Zuidwolde in Groningen. Daar aangekomen bleek dat we een aantal honden zouden gaan fotograferen en daarnaast een paar portretten van katten maken. Er zitten op het moment echt heel veel honden en katten in het asiel, die allemaal op zoek zijn naar een leuk nieuw baasje. We wisten van tevoren niet zo goed wat we van de dieren moesten verwachten, maar ik moet zeggen, dit viel ons ontzettend mee! Wat een geweldige leuke dieren hebben wij ontmoet vandaag!

Debbie, die ons meenam naar de dieren en meer vertelde over de achtergrond van de honden, vertelde dat sommige honden al jaren in het asiel zitten of na korte plaatsing weer terug worden gebracht. Ook zei ze dat er geregeld jonge honden werden gebracht, die mensen dan als puppy hebben gekocht en vervolgens in de puberfase maar naar het asiel brengen omdat ze de “hoe ver kan ik gaan” fase niet leuk vinden of niet herkennen en van de hond af willen. Dat snap je toch niet?? Vandaag de meest leuke honden van een jaar of een paar jaar oud meegemaakt die gewoon een liefdevol nieuw thuis verdienen (net als ieder asieldier!). Speelse honden, die gewoon een beetje opvoeding nodig zijn.

Katten
Naast alle honden die we vandaag mochten fotograferen zijn ook een aantal katten op de foto gegaan. Deze katten waren allemaal nog wat schuw en een aantal hadden zich gezamenlijk onder een bank verscholen. Anderen hielden ons bij iedere stap die we zetten in de gaten. Zo zonde, want ze waren allemaal prachtig! Wat een lieve koppies die allemaal wat liefde en geduld nodig zijn. Meer informatie over de katten die in het asiel zitten is te vinden op de website van de Dierenbescherming Groningen.

Wij kunnen niet anders zeggen dan dat de dieren die wij vandaag meegemaakt hebben stuk voor stuk leuke, vrolijke en enthousiaste dieren zijn. Geef een asieldier dus een kans wanneer je besluit een hond of kat aan te schaffen en ga eerst eens langs bij een asiel. Je zal verbaasd staan van de geweldige dieren die je daar tegenkomt!

We willen Dierenasiel Zuidwolde bedanken voor de gastvrijheid en dat we de prachtige honden en katten hebben mogen fotograferen!Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.