Retoucheren & beeldbewerking

Retoucheren & beeldbewerking

Retoucheren is het achteraf bewerken van een foto en het verbeteren hiervan. Om deze reden is het erg geschikt om oude en beschadigde foto’s te herstellen en om foto’s om te zetten naar een andere kleur of door middel van beeldbewerking foto’s samen te voegen of mooie collages te maken.

Retoucheren

Wie heeft er geen oude en/of beschadigde foto’s die door de jaren heen kwalitatief flink minder zijn geworden, maar geen negatieven om deze foto opnieuw af te laten drukken? Er zit een vouw in een foto, de foto’s zijn verkleurd of hebben gaten en scheuren. Wij vinden dat jammer en helpen je graag om de foto’s te verbeteren. Dit betekend dat zoveel mogelijk, in de meeste gevallen alle, beschadigingen uit de foto gehaald worden en de foto er weer helemaal gaaf uitziet.

De beschadigde foto kan ingescand worden en via e-mail naar ons toegestuurd worden, of je kan de foto op afspraak bij ons komen langs brengen. Wij beoordelen de kwaliteit van de foto en maken hierna een prijs op maat, passend bij de hoeveelheid werk dat het retoucheren van de foto in beslag zal nemen. Na het retoucheren ontvang je (indien de foto langs gebracht is) het origineel terug, samen met de geretoucheerde foto als digitaal bestand. Zo kan je de foto naast digitaal bewaren ook zo vaak af drukken als je zelf zou willen.

Beeldbewerking

Voor het toepassen van kleurcorrecties en contrast in zelfgemaakte foto’s kan je ook bij ons terecht. Wij kunnen de foto’s in de meeste gevallen een totaal andere uitstraling geven. Ook krassen op de huid of puistjes kunnen in de meeste gevallen gemakkelijk weggewerkt worden. Ook complete beeldmanipulatie zoals het weghalen van objecten of mensen, het samenvoegen van meerdere foto’s of het toevoegen van een gedeeltelijke illustratie is mogelijk.

Altijd al een mooie foto collage willen hebben van die geweldige reis of bijzondere fotoserie? Wij helpen je graag een mooie collage, 3 luik of 5 luik te maken. Na het maken van de collage of bewerkte foto kunnen wij deze ook voor je afdrukken op verschillende materialen en formaten.

Laat ook jouw (beschadigde) foto’s bewerken.

Stuur ons de te retoucheren foto per mail naar info@essenza-fotografie.nl om deze te laten beoordelen en binnen een week een prijs op maat te ontvangen. Liever langskomen om de te retoucheren foto langs te brengen? Bel dan naar 06-44107399 voor het maken van een afspraak.