Schilderstijl

Onze schilderstijl illustraties worden altijd gemaakt op basis van een aangeleverde foto. De uitwerking wordt zoals de naam al doet vermoeden in een schilderachtige stijl gedaan, waarbij met digitale penselen de foto als het ware geschilderd wordt. Er wordt één kleur gekozen waarin de illustratie gemaakt wordt en met passende kleuraccenten wordt vervolgens de illustratie opgebouwd. Wij kunnen kleuradvies geven op basis van de aangeleverde foto’s en het doel van de illustratie (een kinderkamer vraagt om een andere benadering en kleuren dan een portret dat in de woonkamer hangt).

Na aanlevering van de gewenste foto zullen wij deze controleren op kwaliteit en geschiktheid. Wanneer de foto geschikt is gaan we aan de slag met de uitwerking. De richtprijs voor een illustratie in deze stijl is 315 euro. De exacte prijs van de illustratie zal na ontvangst van de voorbeeldfoto en de wensen bepaald worden op basis van complexiteit en de hoeveelheid werk dat er in het maken van de illustratie zit. De illustratie wordt standaard geleverd als posterafdruk op het formaat 30×45 cm. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Andere formaten en afdrukken op andere materialen zijn natuurlijk ook mogelijk in overleg.

Werkwijze

Wanneer je de foto hebt aangeleverd die je graag als portret illustratie nagetekend zou willen hebben, beoordelen wij deze op voldoende kwaliteit. Het is belangrijk dat de ogen goed zichtbaar zijn, omdat dit een belangrijk onderdeel van de illustratie is. Wanneer de foto de juiste kwaliteit heeft zullen we deze als voorbeeld gebruiken voor de digitale portret tekening. Met een tekentablet en grafisch computerprogramma maken we de digitale illustratie beginnend met een wit vlak, gevolgd door het bepalen van de belangrijkste elementen van het gezicht. Waarna het geheel ingevuld wordt. Dit gaat in een heleboel stappen en verschillende lagen. Om je een idee te geven hoe een illustratie wordt opgebouwd staat hieronder een voorbeeld van de opbouw van een portret illustratie in schilderstijl. Waarin we je een paar tussenstappen laten zien.


Een portret illustratie laten maken?

Mail ons dan de foto die je graag als illustratie in schilderstijl gemaakt zou willen hebben naar info@essenza-fotografie.nl en wij laten je binnen een week weten of de foto geschikt is om als voorbeeld voor de illustratie te dienen.