Tips voor mooie baby- en zwangerschapsfoto’s

Tips voor mooie baby- en zwangerschapsfoto’s


  • Een zwangerschapsfotoshoot kan je al vroeg in je zwangerschap boeken voor de gewenste week. Zo kunnen we er in onze agenda alvast rekening mee houden en hoeven we je niet teleur te stellen wanneer we zijn volgeboekt.

  • Voor zwangerschapsfotografie kan je het beste anderhalf uur van te voren alvast losse kleding aantrekken zodat er geen strepen op je huid te zien zijn tijdens de fotoshoot.

  • Kies ook bij zwangerschapsfotografie voor kleding die bij je past. Lichte en effen kleding zijn vaak het mooist op locatie omdat dit de aandacht niet van je zwangerschap afleidt en niet wegvalt tegen de natuurlijke achtergrond. Maar juist in de herfst kan het mooi zijn om te kiezen voor een fellere (effen) kleur trui of jurk. Andere suggesties voor kleding tijdens je zwangerschapsfotoshoot zijn een wit topje met een jeans broek eventueel gecombineerd met een kort leren jasje, leuke zwangerschapskleding die de nadruk legt op je zwangere buik of als je het aandurft op locatie mooie lingerie of een kort topje in combinatie met een zwarte broek zodat we je blote buik mooi op de foto kunnen zetten. Meerdere kleding setjes meenemen naar de fotoshoot is alleen maar leuk voor de afwisseling.

  • Voor zwangerschap geldt dat de beste tijd om de fotoshoot te laten maken voor iedereen anders is. Maar vaak kan de periode tussen de 32 en 36 weken aangehouden worden en is je buik dan mooi rond. Natuurlijk kan je fotoshoot ook eerder plaats vinden. Maar plan je deze te vroeg dan heb je kans dat je buik nog niet mooi rond is en plan je de fotoshoot te laat dan kan het zijn dat je uiteindelijk af moet zeggen wanneer jullie kindje te vroeg geboren wordt.

  • Laat tijdens de zwangerschapsfotoshoot naast mooie portretten met je zwangere buik ook foto’s maken samen met de aanstaande vader en eventuele kinderen. Dit is een leuke ervaring voor jullie als gezin en een mooi aandenken voor later.

  • Het is erg leuk om meerdere zwangerschapsfotoshoots te laten maken waarin je buik steeds ronder wordt! Meestal worden hiervoor 4 fotoshoots gemaakt in verschillende maanden. Deze foto’s kunnen na de laatste fotoshoot in 1 foto geplaatst worden of hier kan een collage van gemaakt worden.

  • Laat ook details uit de kinderkamer, knuffels, kleine schoentjes, sokjes en andere details bij jullie thuis op de foto zetten. Zo krijg je een completer beeld en mooiere reportage. Let ook op details zoals voetjes en handjes. Vooral wanneer jullie een album maken van de foto’s van de fotoshoot is dit erg leuk!