Tips voor aanstaande bruidsparen

Tips voor aanstaande bruidsparen

Wanneer jullie gaan trouwen komt er veel op jullie af. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, maar ook in de maanden voor jullie bruiloft, denken we graag met jullie mee. Over de trouwfotografie, maar door onze ervaring hebben we ook veel tips over het verloop van de dag. En echte do’s en dont’s voor de trouwdag. Hieronder staan een aantal handige tips op fotografiegebied.

 • Zorg ook voor een mooie binnenlocatie voor de fotoshoot in geval van regen. Bekijk verschillende binnenlocaties en kies een locatie die jullie aanspreekt en verschillende achtergronden kan bieden voor het maken van de foto’s. Het liefst locaties met een mooie lichtinval. Of nog beter, zoek locaties waar zowel binnen als buitenlocaties aanwezig zijn. Zo weet je zeker dat een mooie fotoshoot gemaakt kan worden, ook in geval van regen. Je weet het maar nooit in Nederland natuurlijk…
 • Spreek met jullie (dag)gasten af dat zij tijdens de ceremonie en andere belangrijke momenten geen foto’s maken. Hoe leuk zij dit ook vinden, dit maakt het werk van jullie fotograaf een stuk lastiger en dat ga je terug zien op de foto’s. Vaak gebruiken zij een flitser die standaard op hun camera zit, wat hinderlijk licht veroorzaakt. Ook komt het jammer genoeg weleens voor dat daggasten zelfs voor de fotograaf gaan staan die het bruidspaar heeft ingehuurd om hun mooiste dag vast te leggen!
 • Voor jullie is het resultaat van fotograferende vrienden en familieleden ook dat zij steeds met een camera voor hun gezicht op de professionele foto’s staan. Omdat een fotograaf zich tijdens jullie trouwdag met zijn of haar werk wil bezighouden (en dat is jullie zo mooi mogelijk fotograferen), is het beter om vooraf met vrienden en familieleden af te spreken dat zij niet fotograferen tijdens de belangrijke momenten van jullie dag zodat de fotograaf zijn of haar werk kan doen.
 • Laat ook foto’s maken van de voorbereidingen ’s ochtends. Het is voor zowel bruid als bruidegom heel leuk om ook van elkaar te zien hoe zij de ochtend hadden doorgebracht. Op dit moment van de dag zijn jullie (in de meeste gevallen) nog niet bij elkaar. Dus dan geven de foto’s hier een leuk beeld van. Foto’s van een bruid bij wie de make-up en het haar gedaan wordt en een bruidegom die zich toch wat gespannen klaarmaakt voor de grote dag zijn heel mooi om te hebben en zorgen ervoor dat jullie een compleet beeldverslag van jullie dag krijgen. Soms verrassen bruid en bruidegom elkaar ’s ochtends met een klein cadeautje of lief gedichtje, wat ook geweldig is om vast te leggen. Doordat wij altijd met 2 trouwfotografen fotograferen, kunnen we de voorbereidingen bij zowel bruid als bruidegom op hetzelfde moment vastleggen.
 • Zorg ervoor dat ook de ceremoniemeester een lijst heeft van de groepen die op de foto moeten en dat de ceremoniemeester deze groepen alvast bij elkaar roept tijdens het fotograferen van de vorige groep. Zo kan de fotograaf doorwerken en hoeft deze niet steeds te wachten op mensen die nog niet aanwezig zijn.
 • Een leuk effect geeft het wanneer jullie de daggasten allemaal een bellenblaas geven wanneer jullie het gemeentehuis uitkomen of na de ceremonie op een andere locatie vertrekken. Dit doet het erg goed op de foto’s en het geeft geen rommel op de grond. Er zijn hele leuke bellenblaas te koop speciaal gericht op bruiloften.
 • Willen jullie eens iets heel anders na de ceremonie en vinden jullie rijst (in veel gemeenten mag dit niet meer) en vinden jullie bellen blazen niet leuk? Je kan de gasten ook met iets anders strooien zoals confetti, kleine felgekleurde pompoms of, als jullie bijvoorbeeld in de herfst trouwen, met herfstbladeren! Heel origineel en super leuk! Vraag voor de bruiloft wel even na of dit mag op de plek waar jullie trouwen. Want schoonmaakkosten achteraf, daar zitten jullie natuurlijk niet op te wachten…
 • Steeds meer bruidsparen komen erachter dat je niet meer per se in het gemeentehuis hoeft te trouwen! Er zijn een heleboel mooie andere locaties waar getrouwd mag worden. Zelfs in de buitenlucht, mits de ceremonie overdekt kan worden in geval van regen. Zo zijn er nog wel wat regels, maar trouwen op een locatie die helemaal bij jullie past maakt jullie bruiloft wel echt uniek en persoonlijk! Zo kan je trouwen in een kasteel (al wat bekender), maar ook in het bos, op het strand of bijvoorbeeld op de boerderij!
 • Denk vooraf na over hoe jullie en jullie gasten gaan zitten tijdens de ceremonie. Zitten jullie met de rug naar jullie gasten toe, of juist niet? Zitten er gasten achter jullie? Zorg ervoor dat jullie ‘belangrijkste’ gasten zoals ouders, grootouders, broers/zussen en getuigen, vooraan zitten. Deze gasten zien jullie het meest terug op jullie trouwfoto’s.
 • Zijn er kinderen op jullie bruiloft? Geef ze dan ook een taak om te doen. Leuk is het bijvoorbeeld om de kinderen de ringen aan te laten geven tijdens de ceremonie. Dit kan op vele verschillende manieren. Om kinderen te vermaken tussendoor is het heel leuk ze een eigen pakketje te geven met tekenspullen, krijtjes e.d. Of geef kinderen die al iets ouder zijn een mooie wegwerpcamera en laat ze een wedstrijdje doen wie de mooiste foto van de bruid en de mooiste foto van de bruidegom kan maken. En natuurlijk van het bruidspaar samen!
 • Dieren op jullie bruiloft? Dieren horen steeds meer bij het gezin en dus zijn dieren ook steeds vaker aanwezig bij de mooiste dag in het leven van hun baasjes. Vooral honden worden vaak bij de fotoshoot of zelfs de ceremonie betrokken. Geef ze een mooie riem en zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben om zich te vermaken. Tijdens de fotoshoot is het handig om iemand mee te nemen die de hond, nadat de foto’s met de hond gemaakt zijn, weer mee kan nemen. Zodat jullie samen nog een mooie fotoserie kunnen maken.
 • Door ook het feest vast te laten leggen door jullie professionele fotograaf krijgen jullie een mooi en compleet fotoverslag van jullie trouwdag. Een fotoreportage t/m de openingsdans geeft vaak al een mooi beeld van de sfeer van de avond. Denk daarbij aan foto’s van de openingsdans, de sfeer van jullie avond, details, dansende gasten en foto’s van die geweldige band of dj die jullie hebben ingehuurd! Dat maakt jullie trouwreportage en jullie trouwalbum compleet!
 • Willen jullie geen fotograaf inhuren op het feest ’s avonds? Laat jullie gasten dan tijdens het feest zelf foto’s maken met wegwerpcamera’s. Zorg voor genoeg camera’s op iedere tafel. Er zijn leuke wegwerpcamera’s te koop speciaal gericht op bruiloften. Ook zijn er steeds meer andere manieren om ’s avonds leuke foto’s te krijgen. Zo kunnen jullie denken aan het huren van een Photobooth waar alle gasten (eventueel met leuke accessoires) foto’s kunnen maken. Ook worden er steeds vaker polaroid foto’s gemaakt op het feest. Deze zijn ook weer heel leuk te gebruiken als bedankje door de gasten een leuke tekst op hun foto te laten schrijven.