Trouwfotografie Hoogeveen – Raimon & Ilona | Bruidsfotograaf Hoogeveen | Trouwreportage

Trouwfotografie Hoogeveen – Raimon & Ilona | Bruidsfotograaf Hoogeveen | Trouwreportage

Trouwfotografie Hoogeveen – Raimon & Ilona | Bruidsfotograaf Hoogeveen | Trouwreportage. Het eerste gesprek met Raimon en Ilona was meteen gezellig. Een leuk stel dat trouwplannen had op een datum die niet iedereen zou kiezen, namelijk vrijdag de 13e! Toen Raimon Ilona ten huwelijk had gevraagd was het voor hen al snel duidelijk dat het een vrijdag de 13e zou gaan worden. Waarna ze gekozen hadden voor vrijdag 13 september 2013.  Een week voor de bruiloft gingen we nogmaals bij Raimon en Ilona langs om de details van de bruiloft te bespreken. Ilona had een draaiboek gemaakt die begon met “08.30 uur Wakker worden, koffie drinken!” Heerlijk ontspannen, precies zoals hun bruiloft zou worden.

Toen ik, Miranda, op de trouwdag bij Ilona voor de deur stond om de voorbereidingen vast te leggen deed een vriendin van haar, Linda, open. De make-up van Ilona bleek al klaar te zijn en ook was haar haar al bijna klaar. En dat terwijl ik er eerder was dan afgesproken! Dat werd dus snel de camera pakken om de finishing touch van het haar en de make-up wel vast te kunnen leggen. Ilona bekeek zich daarna in een heel klein rond spiegeltje, waarna ze de achterkant van haar haar probeerde te bekijken in het spiegelende oppervlak van de oven “Ja dan denk je overal aan, vergeet je een spiegel!” Zei ze lachend. Uiteindelijk bleek er boven nog een kapotte spiegel te liggen waar scherven uit waren. “Wel toepasselijk voor vrijdag de 13e”. We liepen samen met Linda naar boven waar Ilona haar trouwjurk aan zou gaan trekken. Ik was even eerder al naar boven gelopen om foto’s van de jurk te maken, die prachtig was! Linda hielp Ilona vakkundig om de hoepel en de jurk aan te trekken en zorgde ervoor dat deze overal goed viel. Eenmaal beneden waren haar ouders er ook en was het wachten tot Raimon zijn bruid zou komen halen.

Ester was op datzelfde moment bij Raimon thuis om zijn voorbereidingen vast te leggen. Terwijl we op Raimon wachtten werkte Ilona zelf haar make-up nog even een beetje bij en deed ze haar parfum op. Ze zag er prachtig uit! Ondertussen kon ik nog een aantal foto’s maken van het parfumflesje en van de trouwschoenen van Ilona, of nouja schoenen… trouwsneakers! Bij het ophalen van zijn bruid keek Raimon heel trots naar zijn bijna vrouw, een mooi moment. Buiten hadden zich inmiddels al veel mensen verzameld die allemaal een glimp van het bruidspaar op wilden vangen. Ook de hond van Raimon en Ilona, genaamd Sultan, was aanwezig. Na zo’n tien minuten gingen we op weg naar de eerste fotolocatie voor de fotoshoot.

Alles was deze dag lekker ruim gepland, zodat we rustig aan konden doen en op ons gemak de mooiste plekjes konden vinden om foto’s te maken. De fotoshoot was op de heide in Echten, een plek waar Raimon en Ilona samen vaak kwamen en die daarom speciaal voor ze is. Linda was mee naar de fotolocatie met Sultan, die met zijn baasjes op de foto zou gaan. Ilona zei dat hij wel even los mocht voordat de foto’s met hem gemaakt zouden gaan worden. Dat was een leuk idee, met een iets mindere uitvoering. Sultan had namelijk andere plannen dan rustig rond lopen. Nog voordat de eerste foto’s samen met hem gemaakt konden worden lag hij in de paardenmest te rollen. Hij zat er daarna natuurlijk helemaal onder en ook de speciale halsband met diamantjes die hij vandaag speciaal om had gekregen, had niet meer dezelfde kleur dan daarvoor. Gelukkig konden Raimon en Ilona hier wel om lachen en ging Sultan na een aantal foto’s weer met Linda mee om hem naar huis te brengen.

De heide was prachtig op dit moment, mooie paarse kleuren en de lucht was stralend blauw. We kwamen al snel een boom tegen op een heuveltje waarvan de wortels allemaal uit de grond kwamen. Ideaal voor het maken van een mooie serie foto’s. Niet lang daarna kwamen we aan bij een boom waarvan het de bedoeling was dat ik daarin zou klimmen om zo foto’s van bovenaf te kunnen maken. Tijdens het gesprek een week voor de bruiloft had Raimon me al gevraagd hoe ik erover dacht om in een boom te klimmen, omdat hij de perfecte boom daarvoor gevonden had op de fotolocatie. De boom bleek inderdaad heel mooi en geschikt om een stukje naar boven te klimmen. Voordat iemand iets kon zeggen was Raimon zelf al de boom in geklommen met zijn mooie pak, om me te laten zien waar ik het gemakkelijkste naar boven kon klimmen. “Echt Raimon” Aldus Ilona. Nadat Raimon weer uit de boom geklommen was, en ik erin, was het tijd om de foto’s te maken die ze graag wilden. Ik hoefde eigenlijk niets te zeggen, Raimon en Ilona hadden er totaal geen probleem mee om helemaal in elkaar op te gaan en ze zeiden lieve dingen tegen elkaar, met tussendoor een grapje van Raimon. Wat de mooiste beelden opleverde!

Nadat we bij de tweede fotolocatie, Huis te Echten, nog een serie foto’s gemaakt hadden was het alweer tijd om te vertrekken.

Na de fotoshoot gingen we terug naar het huis van Raimon en Ilona waar familie en vrienden al op het bruidspaar wachtten.  Op de jurk van Ilona waren tijdens de fotoshoot wat vlekjes gekomen, dus stond Linda meteen klaar om dit schoon te maken. Na wat gedronken te hebben was het tijd om naar het gemeentehuis te gaan om te gaan trouwen! Toen het moment kwam dat Raimon ‘ja’ moest zeggen keek hij de trouwambtenaar aan en zei vervolgens volmondig “ja!” Gevolgd door een snelle draai naar Ilona en de woorden “Ik wil heel graag!” Iedereen in de zaal moest natuurlijk lachen en dat eigenlijk wel de toon van de hele ceremonie. Vrolijk, vol mooie verhalen en lieve woorden, heel persoonlijk. Nadat ook Ilona volmondig ‘ja’ had gezegd tegen haar Raimon volgde een lange zoen. “De droom van iedere fotograaf” noemde de trouwambtenaar het, en dat klopte helemaal! Hierna mochten nichtjes en neefje de ringen komen brengen. Om hierna ook nog eens als ‘echte getuigen’ een akte te mogen ondertekenen! Gevolgd door de ouders van Ilona en Raimon die de getuigen waren.

Na de ceremonie werden er duiven losgelaten en de familiefoto’s gemaakt, waarna het voor ons tijd was om te gaan. Raimon en Ilona, bedankt dat we jullie geweldige trouwdag vast mochten leggen! We wensen jullie heel veel geluk samen!

Referentie:

“Wij hebben Ester en Miranda gevraagd om onze trouwdag te fotograferen omdat we erg enthousiast werden bij het zien van de andere fotoreportages die zij al hadden gemaakt. Tijdens ons eerste kennismaking gesprek werd ons enthousiasme alleen maar groter. We hadden direct het gevoel dat het de juiste keuze was voor onze trouwdag, en dat bleek ook zo te zijn. Voor ons is het album een unieke herinnering aan een hele speciale dag, geweldig om naar terug te kijken en het allemaal weer even te beleven.

Het fijne op de dag zelf vonden wij dat Miranda en Ester wel ‘onzichtbaar’ leken, je beleeft toch best wat spannende momenten waarop alle ogen op je zijn gericht maar van het fotograferen hebben wij op deze momenten weinig gemerkt doordat beide fotografen zich subtiel op de achtergrond hielden. Het resultaat is echter super! De mooie detailfoto’s zoals de bloemen, ringen en andere accessoires van de dag, maken het album helemaal af. En terwijl we door het album bladeren kunnen we bij sommige foto’s precies zien welke lieve woorden of grapjes we op dat moment tegen elkaar zeiden, zo mooi zijn alle emoties vastgelegd.

De foto’s zijn precies geworden zoals we van tevoren in gedachten hadden en op hoopten. De foto’s zijn geweldig mooi geworden en daar zijn we Miranda en Ester erg dankbaar voor. Tot nu toe hebben we alleen maar hele positieve reacties van iedereen om ons heen. Bedankt Miranda en Ester, wij zullen in de toekomst zeker nog eens aan jullie denken als we weer een bijzonder moment vastgelegd willen hebben!” Raimon en Ilona

Copyright op alle foto’s en afbeeldingen: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Ben je op zoek naar een bruidsfotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van trouwreportages, lovefotoshoots en pre-wedding fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.