Trouwfotografie Sicco & Alma in Hoogeveen

Trouwfotografie Sicco & Alma in Hoogeveen

De trouwdag van Sicco en Alma begon meteen al zonnig. ’s Ochtends ging ik, Miranda, de voorbereidingen van de bruid vastleggen bij haar ouders thuis en fotografeerde Ester de voorbereidingen van de bruidegom en Koen, het zoontje van Sicco en Alma, bij zijn ouders thuis. Bij Alma thuis werd het haar en de make-up gedaan en had haar moeder een mooie grote spiegel geregeld, die ook perfect was om detailfoto’s van de schoenen van Alma te maken. Rode schoenen, wat ook de themakleur op de trouwdag zou zijn. Tijdens de voorbereidingen waren zowel de bruid als bruidegom vrij rustig, maar toen het moment kwam dat Sicco aan zou moeten gaan bellen zag ik de spanning bij Alma toenemen. “Ik word nu toch wel zenuwachtig” vertelde ze me. Ondertussen friemelde ze aan haar trouwjurk terwijl het wachten begon. Sicco en Koen waren al buiten, maar liepen niet direct naar de voordeur, wat het moment nog spannender maakte. Na deze, voor Alma, spannende momenten was het dan zover, Sicco ging zijn Alma ophalen. Een prachtig moment voor ons als bruidsfotograaf! Ze keken elkaar vol liefde aan en ook kleine Koen werd bewonderd. Alma had geen idee wat hij aan zou hebben vandaag en dit bleek hetzelfde te zijn dan het pak dat Sicco droeg. Een kleine kopie van zijn vader. Koen had een jonkerstafje bij zich waaraan de ringen tijdens de ceremonie zouden komen te hangen. En die droeg hij trots bij zich.

Binnen kreeg Alma een kus van Koen, waarna hij met veel plezier met een rode ballon begon te gooien. Na het ophalen van de bruid gingen we op weg om de fotoreportage te gaan maken. De fotolocatie was Huis te Echten met een prachtige tuin! Koen ging gelijk mee en het was te merken dat hij het best een beetje spannend vond. Hij kon geen moment stil zitten en rende vrolijk heen en weer. Wel wat hij helemaal enthousiast over onze lensknuffel, een vrolijke bij, waar hij ook steeds op af rende en de hele tijd riep “bij, bij!” Zo leuk! Even later toverden we een paar bellenblaas tevoorschijn en was het natuurlijk helemaal feest toen Sicco en Alma bellen voor Koen gingen blazen. Koen probeerde het nog even zelf, maar dit wilde nog niet helemaal lukken. Na dit leuke fotomoment liep Miranda met Sicco en Alma een eindje door om een serie foto’s van alleen het bruidspaar te maken en fotografeerde Ester ondertussen wat Koen allemaal deed. De broer van Alma, Geert, was ook mee om te helpen met Koen terwijl we de trouwreportage maakten.

Rond de lunch was het tijd om naar het ouderlijk huis van Alma te gaan waar alle daggasten het bruidspaar al stonden op te wachten om samen te gaan lunchen. Dit gaf ons de tijd om foto’s van de ringen te maken. Na de lunch gingen we op weg naar het gemeentehuis, want er moest natuurlijk getrouwd worden! De ceremonie was luchtig en er werd veel gelachen. Tussendoor begon Koen “bij, bij!” te roepen, iets dat niemand, behalve Sicco en Alma en wij, begreep. De lensknuffel hadden we er tijdens de ceremonie niet op, maar Koen had goed onthouden dat die knuffel eerst toch echt om de lens van de camera had gezeten. De trouwambtenaar maakte er een leuke ceremonie van. Ook toen in het verhaal een stukje uit het liefde ‘Hoe’ van Nielson en Miss Montreal verteld zou worden omdat dit zo bij Sicco en Alma past, begon de trouwambtenaar dit al zingend voor te dragen. Heel leuk!  Na het jawoord kreeg Koen als eerste zijn eigen ring, die hij al snel weer op de grond liet vallen, waarna het de beurt was aan Sicco en Alma om de ringen uit te wisselen. Hierna volgde voor Alma een emotioneel momentje, niet lang daarna gevolgd door haar moeder die ook snel in haar tas zocht naar een tissue. Geweldig om die emoties vast te mogen leggen! Na het ondertekenen van de trouwakte kreeg ook Koen zijn eigen akte mee en was het tijd om te feliciteren.

Na de ceremonie gingen we naar Plan Schoonhoven in Hollandscheveld waar er koffie en taart klaar stond. Of nouja, cupcakes! Een geweldig alternatief voor een taart. Nadat iedereen wat gedronken had gingen Sicco en Alma een cupcake halen die ze aan elkaar gaven. Waarna Koen ook weer zijn eigen cupcake kreeg. Hierna maakten we de groepsfoto’s op het strand en namen we de tijd om op deze mooie locatie nog een fotoserie te maken op het strand en in de prachtige natuur rondom Plan Schoonhoven. Waarna het voor ons tijd was om te gaan. Sicco en Alma, bedankt dat we jullie geweldige dag vast hebben mogen leggen! We wensen jullie heel veel geluk samen met Koen!

Copyright op alle foto’s: © Essenza Fotografie. Foto’s mogen niet opgeslagen, gekopieerd of anders gebruikt worden zonder toestemming van Essenza Fotografie.

Ben je op zoek naar een bruidsfotograaf in Zwolle, Hoogeveen, Meppel of omgeving? Essenza Fotografie is gespecialiseerd in het maken van trouwreportages, lovefotoshoots en pre-wedding fotografie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.