Bijzondere trouwreportage Jan & Carla – Vier de Liefde 12-12-12 – Drenthe

Bijzondere trouwreportage Jan & Carla – Vier de Liefde 12-12-12 – Drenthe

Op woensdag 12 december 2012 was het dan zover, de compleet gesponsorde bruiloft van Jan en Carla uit Nieuw Buinen. Zij waren in de provincie Drenthe het stel dat op deze bijzondere datum mocht trouwen. Vier de Liefde 12-12-12 is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een bekend begrip en is ontstaan uit de samenwerking tussen Ontdek een Kasteel, Bruid & Bruidegom Magazine en de Voedselbank. Bruidsparen die zich op hebben gegeven hebben het allemaal financieel niet heel breed, en daarom is het juist zo mooi om hier deel van uit te mogen maken! Toen we Jan en Carla een aantal maanden geleden ontmoetten wisten dan ook direct, dit stel verdiend een prachtige bruiloft. En wat geweldig dat er in de provincie Drenthe zoveel sponsoren zijn die zich geheel belangeloos ingezet hebben voor Jan en Carla!

Rond 7 uur ’s ochtends stonden we bij Jan en Carla voor de deur en waren Mandy van Livingcolours Visagie en Priscilla van Sjapri Bruidsservice al druk bezig met het haar en de make up van bruid en dochter. Toen zij klaar waren zagen ze er dan ook geweldig uit! Jan was ondertussen naar buren een eindje verderop gegaan waar hij zijn pak  die gesponsord is door Edgar N. Tailormade aan ging trekken. Carla kleedde zich thuis aan en binnen 10 minuten zag ze er werkelijk prachtig uit in haar jurk die Mariages voor deze dag beschikbaar had gesteld en de sieraden van Liek’s Design maakten het plaatje compleet. Tussendoor konden we de ringen van Rozenhof Trouwringen nog even fotograferen op de trap wat een prachtig contrast gaf. Ook het trouwalbum van de ouders van het bruidspaar mochten we gebruiken als ondergrond voor het fotograferen van de ringen. Dat wilde het stel graag. De trouwkaart van Wedding Designs werd natuurlijk ook nog even vastgelegd. Bijna een uur later dan gepland was iedereen klaar en kon Jan zijn bruid ophalen. Altijd zo’n mooi moment wanneer bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien!

Een prachtige oud roze Cadillac van Caddy Cars stond al klaar om het bruidspaar naar de fotolocatie, de Huttenheugte (Center Parcs), te vervoeren waar we binnen foto’s konden maken aangezien het weer niet echt mee zat. Weddingplanner Irene van de Trouwmakelaar had ons de route gegeven die we zouden rijden naar de fotolocatie. Onderweg begon het te regenen, zo jammer, want we hadden meer op sneeuw gehoopt voor sfeervolle buitenfoto’s. Bij de Huttenheugte aangekomen konden we zo doorrijden en liepen we snel naar binnen voor de fotoshoot. Wij kenden de locatie niet en dus was het even zoeken naar mooie locaties. Weddingplanner Esmee van Aiméliance en videograaf Herman van Studio Logtenberg waren ook mee naar de fotografie locatie. Na een aantal foto’s bij een bankje waar we ook de bloemen van Bloemenatelier Maureen hebben gefotografeerd, liepen we door naar een plek waar een stel papegaaien op een touw zaten. De dieren keken geïnteresseerd naar Jan en Carla en ééntje besloot iedereen nog even te laten lachen door op de kop te gaan hangen. Na nog een paar foto’s op een trapje gemaakt te hebben moesten we alweer gaan, op weg naar een molen die we op de heenreis al gezien hadden en die op de route lag. Daar aangekomen bleek al snel dat we daar niet heel veel mogelijkheden hadden vanwege modder op de grond. Esmee hield er toezicht op dat de jurk niet vies zou worden aan de onderkant, waardoor het bruidspaar alleen op de tegels voor de molen kon blijven staan. Molens waren bijzonder voor Jan en Carla, dus heel mooi dat we het stel nog even bij een mooie molen op de foto hebben kunnen zetten. Hier kwam het bruidsjasje van 2HappyDress goed van pas, want het was nog best wel koud voor het stel.

Daarna moesten we snel door naar Kasteel Coevorden, de prachtige locatie waar Jan en Carla zouden trouwen. De gasten kwamen naar buiten toen de Cadillac eraan kwam en toen Jan en Carla uitstapten waren er veel mooie dingen als “oh wat zijn jullie mooi!” en “wat een prachtige jurk” te horen. Iedereen ging daarna naar binnen en even later was er tijd om een paar groepsfoto’s te maken. Vlak voor de ceremonie konden we nog even de duiven van Witte vleugels van Vreugde en Verdriet fotograferen in hun mooie kooitje. Omdat het volgens de eigenaresse voor de dieren te koud zou zijn om buiten losgelaten te worden was een leuk idee bedacht om de duiven ringen aan te laten geven. De duiven hadden nu beide om 1 poot een lint die aan elkaar verbonden was, waaraan de ringen vast zaten. De ceremonie begon niet veel later. Zanger Daniel Kampman zong een mooi lied bij binnenkomst van Jan en Carla. Er was even verdriet van de jongste zoon van het stel die het allemaal even teveel werd. Maar na even getroost te worden door zijn moeder werd hij weer rustig en kon de ceremonie pas echt beginnen. Trouwambtenaar Juliette van der Heide had een prachtige toespraak voorbereid en geregeld keken Jan en Carla elkaar (en de kinderen) liefdevol aan en hadden ze een stralende lach op hun gezicht. Na het jawoord en de eerste zoen was het tijd om de ringen om te doen. De jongste zoon mocht de twee duiven naar zijn ouders brengen die allebei één van de duiven vast hielden. Het lint met de ringen zou vervolgens doorgeknipt worden door het zoontje, waarna de ringen op het ringkussen van Hip je Huwelijk zouden vallen die de dochter van Jan en Carla vast had.

Tijdens het tekenen zong Daniel Kampman wederom een lied en ook bij het verlaten van de trouwzaal zong hij voor het bruidspaar. De ploeg van RTV Drenthe stond het bruidspaar al op te wachten en ineens waren er naast 2 fotografes (wij) en 2 videografen van Studio Logtenberg nog meer foto- en videocamera’s aanwezig. Na een interview met RTV Drenthe was het tijd om snel de taart van Taartje Mee aan te gaan snijden en te toasten op het geluk van het bruidspaar. De bus die richting het grote feest, dat georganiseerd was door de organisatie van Vier de Liefde in Nijkerk, zou eerder vertrekken dan in eerste instantie de bedoeling was. Zodat om 13.00 uur iedereen al richting de bus van busvervoer South West Tours liep die ze naar het grote feest zou brengen.

Wij wensen Jan en Carla heel veel geluk!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.